Naročite se na enovice

http://www.zdrzi-dlje.si/
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

 

 

 

Samsung NX30 / Test

Avtor:Matjaž Intihar
30.05.2014 14:13
Stran:


Zaslon lahko premikamo v vse smeri. Iskalo lahko izvlečemo iz kamere in premikamo v višino za 90 stopinj.

 

Iskalo, zaslon, baterija, pomnilna kartica

Vidi se, da je Samsung doma v elektroniki. NX30 ima EVF iskalo z 2.3M točkami. Je ostro, dokaj svetlo, s 100% pokritostjo motiva in kar 1X-no povečavo. Res, da iskalo ni tako veliko kot ga imata E-M1 in X-T1. Vendar imata konkurentki opazno manjšo povečavo slike. Težava EVF iskala je samo še v manjšem zamiku prenosa slike ob premiku kamere. Vendar, če niste ravno DSLR dolgoletni uporabnik, vas to niti ne bo motilo. Iskalo lahko izvlečemo in premaknemo navzgor po vertikali, da lahko v njega gledamo iz višine. Zanimiva rešitev za makro fotografijo ali, ko v iskalo gledamo iz nizke pozicije stojala.

Zaslon je vrtljiv, velik 3 palce in ima več kot milijon točk. Tehnologija AMOLED zagotavlja odlične barve, kontrast in svetlost ter ostrino.

Baterija zdrži okoli 350 posnetkov. Seveda, če ne uporabljate v preveliki meri zaslona. Kot pri konkurenci, se tudi pri Samsung NX30 pozna, da se v večji meri uporablja EVF iskalo ali zaslon in s tem ima kamera manj energije za fotografski del delovanja. Zato je za to kamero rezervna baterija še kako dobrodošla. Ima pa Samsung NX30 zopet zanimivo prednost, katero sem spoznal na FotoPOTEPu po Namibiji. Kamera za polnjenje uporablja USB priključek. Tako lahko kamero polnete med vožnjo v avtu, saj ima danes večina avtomobilov USB že kot serijsko opremo, ali pa dokupite USB avto pretvornik. Za polnjenje lahko uporabimo tudi posebno baterijo z USB izhodom in v odročnih krajih brez elektrike, lahko napolnite vaše baterije.
Pomnilna kartica je klasična SD.


Način polnjenja preko USB nastavkov bi nam morale nuditi vse kamere. Baterijo lahko polnemo preko USB nastavka računalnika, preko avto polnilca ali 220V pretvornika.

 

Hitrost delovanja

S kamero Samsung NX30 se da solidno hitro delovati. Nihče je ne bo uporabljal za profesionalno športno fotografiranje. Toda za hobi fotografijo je več kot odlična in dovolj hitra. Meni osebno je bil še najbolj moteč prikaz slike po zajemu v iskalu. Zato sem možnost prikaza izklopil in motečega prikaza slike, ki prekine pogled na motiv ni več.

Stran:
 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com