Naročite se na enovice

http://www.foto-klik.si/sl/fotoaparati-kamere/mirrorless-brezzrcalni-fotoaparati-224?manufacturer=Fujifilm
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

 

Samsung NX30 / Test

Avtor:Matjaž Intihar
30.05.2014 14:13
Stran:

Kamera v praksi

Odlično držanje v roki nas hitro prepriča, da kamera ni nek cenen izdelek. Ko se je navadimo, so vse glavne nastavitve logične in enostavno nastavljive. Če pogledam kamero v celoti, lahko rečem, da iz foto pogleda nudi vse potrebno in v povsem dobri kakovosti. Dodatna prednost je v WiFi prenosu, kjer lahko v celoti izkoriščamo izredno Samsung ponudbo elektronskih naprav.

Kamero Samsung NX30 sem uporabljal v kombinaciji z objektivi 18-55mm, 50-200mm in 45mm. Krasen družinsko/popotniški komplet, ki nam omogoča, da bomo v manjšem kompaktnem sistemu domov prinesli odlične fotografije.

Za konec

Ko gledam na celoten sistem kamere Samsung NX30 menim, da se je še najbolje približal filozofiji kamer CSC. Odlično in lahko ohišje z ne samo vsemi foto nastavitvami, ampak tudi obilo elektronskih pomagal in rešitev. Danes je prav fotografija za elektronske medije najbolj razširljiva in največ se fotografira s pametnimi telefoni in tablicami. In, ko si enkrat ta "elektronski" fotograf želi več, kaj lepšega če mu Samsung to tudi nudi in s kamero dobi ravno to želeno elektronsko povezjivost.

Objektivi imajo optično stabilizacijo slike (OIS) in so dovolj dobre kakovosti, da bodo iz naših družinskih dogodkov ali potovanj imeli odlične fotografije, oziroma jih v najvišji kakovosti hitro in enostavno prenesli na splet. Res, da Samsung nima tolikšne palete objektivov kot recimo Olympus ali Panasonic. Vendar roko na srce. Jih toliko v tem razredu CSC že potrebujemo?

Da zaključim. Samsung NX30 prinaša neko novo razširljivost, katere klasični foto ponudniki s svojimi fotokamerami še nimajo v tolikšni meri. In tu je večja prednost te kamere. Ker kamere CSC niso zamenjava za napredne kamere DSLR, jih zaenkrat nazaj drži samo še cena. Samsung ima sicer od konkurence še najbolj prijazno, a je na proti kameram DSLR iz vstopnega in hobi razreda še vedno visoka. Za ohišje NX30 z objektivom 18-55mm je treba odšteti 800€, za objektiv 50-200mm 350€ in objektiv 45mm 2/3D 400€. Ni malo, vendar Samsung NX 30 nudi nekaj več. In če vam elektronska povezljivost veliko pomeni, potem je ta kamera lahko vaša prva in edina izbira.

 

Stran:
 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com