Naročite se na enovice

http://www.nanlite.si
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

 

Secura – prilagodljive sponke za katerokoli fotokamero

26.07.2016 11:07

Secura  sta dve preprosti, priročni sponki, namenjeni fotografom, s katerima razbremenimo vrat ter povečamo mobilnost, saj se teža fotoaparata prenese z vratu na naramnice nahrbtnika. Cenovno dostopne sponke, izdelane iz slovenskega lesa in kovine, omogočajo profesionalnim in amaterskim fotografom, da se gibljejo bolj naravno, saj zagotavljajo čvrsto namestitev fotoaparata brez bolečin v vratu, ne da bi bilo potrebno uporabiti dodatne naramnice.

»Secura je najpreprostejša rešitev težave, s katero se srečujejo vsi fotografi,« pravi Bojan Stepančič, fotograf in eden izmed izumiteljev sponke Secura. »Z njo lahko fotografi, ki uporabljajo nahrbtnike, zmanjšajo obremenitev vratu ter se tako tudi izognejo morebitnim kasnejšim zdravstvenim težavam. Kickstarter kampanja, s katero poskušamo zbrati 4000€, nam bo omogočila, da začnemo s proizvodnjo Secure in njeno dostavo po celem svetu.«

Zaradi Secure fotoaparat manj niha in poskakuje, saj ga ta stabilizira s pričvrstitvijo na dveh mestih, obenem pa zmanjšuje tresenje pri fotografiranju. Je majhna in se z lahkoto pričvrsti in odstrani, pri tem pa ne poškoduje oziroma preluknja naramnice torbe. Secura je izdelana iz lokalno pridobljenega trdega lesa in nerjavnega jekla, s čimer je bila ustvarjena močna sponka elegantnega dizajna, ki pričvrsti trak vsakega fotoaparata na katerokoli torbo z eno ali dvema naramnicama.

»Če sem iskren, sem bil presenečen nad učinkovitostjo sponk, ko sem prvič preizkusil prototip. Navdušen sem, da sodelujem pri razvijanju tako priročnega pripomočka, ki lahko učinkovito pomaga fotografom – te majhne sponke dejansko rešujejo težavo! Resnično smo veseli, da razvijamo praktičen ter cenovno dostopen izdelek, ki so ga naredili fotografi za fotografe. Te majhne sponke dajejo velike rezultate!« pravi Ethan Grant, produktni vodja.

Usoda ter srečno naključje sta združila slovenska izumitelja Bojana Stepančiča, profesionalnega fotografa, in Tadeja Bostjančiča, podjetnika in produktnega vodjo, z Ethanom Grantom, irskim produktnim vodjo in oblikovalcem, skupna želja po reševanju vsakdanjih težav pa jih privedla do ustanovitve ekipe Obscura Gear, ki je ustvarila Securo.

V tem pogledu je Secura v osnovi rezultat slovensko-irskega sodelovanja – rezultat evropskih inovacij. Ekipa je prepričana, da to sodelovanje združuje »najboljše obeh svetov«, saj je pri izdelavi uporabljen vrhunski trdi les slovenskega izvora, Irska pa predstavlja vrata za vstop na svetovni trg.

Bojan ima 15 let izkušenj na področju profesionalne fotografije, ki jih je pridobil v podjetjih, kot sta Lenovo in Nikon, v tem času pa je dve leti delal tudi kot uradni fotograf Evropske komisije v Sloveniji. Tadej ima izkušnje v upravljanju tveganj ter je sodeloval pri razvijanju športnih in potrošnih izdelkov. Ethan je vodja ekipe The Ponchi Collective, ki združuje večinoma slovenske in irske oblikovalce, raziskovalce in specialiste za komuniciranje, osredotočene na ustvarjanje projektov. Izkušnje z množičnim investiranjem (crowdfunding) so pridobivali pri projektih, kot sta Hillstrike Snowstrike in Zen Egg.

 

Več o ekipi in tem, kako podpreti Securino kampanjo, najdete na

http://obscuragear.com

Kontakt za medije Electra Mar

+38651853228

el.mr@windowslive.com

Tom Doran

+44-74-6358-8937

tomgdoran@gmail.com

Posebna zahvala

Veleposlaništvu Irske v Sloveniji

Kreativnemu centru Poligon, Ljubljana

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com