Naročite se na enovice

http://www.zdrzi-dlje.si/
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

 

 

 

Sony Alpha 900 / fotoklasika v digitalni dobi - Test

Avtor:Matjaž Intihar
02.03.2009 22:30
Stran:

Sony A900 in hobi fotografi

Danes je že kar težko narediti mejo med fotografi. Toda kot hobi fotografa štejem tiste, katerim je fotografija zgolj zanimiva možnost ujeti trenutek s kamero in njenimi nastavitvami, z najvišjo tehnično končno kakovostjo pa se niti ne ukvarjajo. Prav Sony ima najbrž veliko takih uporabnikov. Zanima jih kamera z imenom Sony ali neka drugačnost od klasičnih proizvajalcev. In tisti hobi fotograf, ki ima take želje, na koncu pa še denar mu je Sony Alpha 900 dober magnet. Le dejstva, da tem fotografom kamera za prijazno delovanje nudi samo zeleno avtomatiko se je treba zavedati.

Sony A900 in napredni fotografi

Tem je kamera tudi namenjena. Sony izkorišča možnost, da ima tehnologijo za izdelavo tipal polnega formata in predvsem tehnologijo za izdelavo tipal z visoko ločljivostjo. To jim je uspelo. V nadaljevanju pa je tu že dilema. Da bi kot uporabnik kamer drugega proizvajalca skočil na Sony zaradi visokega števila točk na tipalu FF formata in dokaj prijazne cene, skoraj ni računati. Toda vseeno zna biti A900 zanimiva za vse, ki visoko ločljivost potrebujejo in vedo, da bodo večinoma izkoriščali občutljivost do max. ISO 200.
Minota/Sony uporabniki pa druge izbire niti nimajo, če želijo skočiti na vlak tipal polnega formata in visoke ločljivosti. Sony uporabniki so slišali že toliko kritik na račun popravka šuma, da so že prepričani, da to sploh ni mogoče. In prav slednje je še kako pomembno pri izbiri in nakupu A900. Enostavno se ne oziraš na druge in uporabljaš to, kar ti tebi dobro podjetje in sama kamera nudi.

Sony A900 in profesionalni fotografi

Danes je razred profesionalnih uporabnikov fotokamer zelo širok. In v določenih zvrsteh se najde še kako dobra priložnost za kamero Sony Alpha 900. V studijih kjer delujejo z bliskavicami in jih ISO višji od 200 ne zanima se zna ta kamera še kako dobro znajti. Prav tako pri modnih fotografih, kateri fotografirajo večinoma pri dobri (močni) svetlobi. Sony Alpha 900 je v teh primerih brez težav konkurenčna in še z zanimivo ceno. Tem uporabnikom pa lahko svoje doprinese še sodelovaje s Carl Zeiss. Njihova optika se je odlično obnesla tudi na našem preizkusu.

 

Stran:
 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com