Naročite se na enovice

http://www.zdrzi-dlje.si/
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

 

 

 

Sony Alpha 900 / fotoklasika v digitalni dobi - Test

Avtor:Matjaž Intihar
02.03.2009 22:30
Stran:

Funkcije za HOBI fotografe (rokovanje s kamero)

Hobi fotograf ima za hitro delovanje s kamero na voljo popolno zeleno avtomatiko. In če ni podučen z naprednimi nastavitvami, bo potreben dober tečaj fotografije, da se bo z njimi spoznal in lahko kamero A900 sploh izkoriščal. Bolj izkušeni hobi in napredni fotograf ne bosta imela nobenega problema rokovanja s kamero Sony A900. Izbor P, A, S, programska izbira, nastavitev ISO, korektura osvetlitve, načini merjenja svetlobe in drugo je lahko dosegljivo in enostavno za uporabo.

Funkcije za napredne fotografe (rokovanje s kamero)

Napredni fotograf si bo s kamero Sony A900 hitro na ti. Večina pomembnih funkcij je dosegljivih preko gumbov, ostale so preko Cf. nastavitev, ali v samem meniju.
Vsi, ki boste preskočili na A900 in ste do sedaj uporabljali kamere DSLR drugih znamk pa se boste nekaj časa prilagajali na filozofijo postavljenih gumbov. Ni lahko, a ko jih spoznamo se nam enostavno prikupijo in z njimi delujemo kot s kamero drugih proizvajalcev.
Protistresni sistem dobro deluje. Vendar pa sem kljub njegovi uporabi opazil, da so slike hitreje stresene kot sem vajen. Kot da bi veliko in glasno zrcalo vplivalo na stresenost posnetka. Vendar menim, da je razlika bolj posledica vajenosti sistema preko objektiva. Priporočam, da imate sistem stabilizacije slike vedno vklopljen ko fotografirate iz roke.

 

Stran:
 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com