Naročite se na enovice

http://www.nanlite.si
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

 

Sony FDR-X3000R 4K

05.09.2016 12:11

Spoznajte FDR-X3000R, novega gospodarja v svetu aktivnih video kamer

Ustvarite video posnetke svojega življenja, ki jih boste delili s ponosom

·      Kompaktna[i] aktivna video kamera FDR-X3000R 4K[ii] s stabilizatorjem slike Balanced Optical SteadyShot™ (B.O.SS) tudi v ločljivosti 4K in načinih snemanja pri visokih hitrostih.

·      Novi senzor z 8.2 slikovnimi pikami[iii], 4K Exmor R™ CMOS tipa 1/2.5 z velikimi slikovnimi pikami, je oblikovan za posnetke s formatom slike 16:9 in procesorjem BIONZ X™, kar omogoča odčitavanje slikovnih pik brez razvrščanja v skupine.

·      Novi širokokotni objektiv ZEISS Tessar® z bolj naravno reprodukcijo podob in občutno manjšim popačenjem.

·      Intuitivno delovanje, popoln nadzor snemanja in nastavitev ON/OFF z novim daljinskim upravljalnikom za pogled v živo Live-View Remote[iv], oblikovanim tako, da omogoča lažje prenašanje in nameščanje.

·      S priloženim vodotesnim ohišjem (MPK-UWH1) je nova aktivna videokamera vodoodporna do globine 60 m.

·      Z njo boste posneli serijo visoko kakovostnih fotografij, s katerimi boste ustvarili video posnetke v ločljivosti 4K s časovnim zamikom[v].

Sonyjeva nova aktivna videokamera 4K FDR-X3000R[vi] združuje Sonyjevo strokovnost in pridobljene izkušnje na področju razvoja digitalnih posnetkov, ki zagotavljajo odlično uporabniško izkušnjo. Odlikuje jo preplet vrhunskih tehnologij, ki jih še niste zasledili pri POV video kamerah, in Sonyjeva patentirana tehnologija B.O.SS, doslej uporabljena le pri liniji video kamer Handycam®, tokrat pa prvič prilagojena tudi za aktivne video kamere Action Cam.

Z zavedanjem, da se načini uporabe dandanes spreminjajo bliskovito hitro, Sonyjeva tehnologija B.O.SS, vgrajena v nov model aktivne video kamere, uporabniku omogoča popolno osredotočenost na aktivnosti, brez odvečnih skrbi glede tresočih posnetkov. FDR-X3000R je mogoče namestiti na kolo, v avtomobil ali pa jo držati v roki ob uporabi dodatne opreme, in rezultat bo opazno bolj učinkovita stabilizacija slike[vii] v primerjavi z dosedanjimi modeli[viii]. Stabilizacija je učinkovita tudi pri izredno močnem tresenju kamere in je na voljo v 4K in pri snemanju ob visokih hitrostih.

Novi model je opremljen s Sonyjevo najnovejšo tehnologijo daljinskega upravljalnika za pogled v živo Live-View Remoteiv, ki je za okrog 30 % manjši od svoje predhodnice[ix] in se lahko s pomočjo priloženega adapterja pritrdi na dodatno opremo, kot je krmilo (VCT-HM2). Kamero je mogoče nositi tudi kot zapestnico, pritrjeno na različno dodatno opremo, kot sta Shooting Grip (VCT-STG1) ali novi Finger Grip (AKA-FGP1) s ključno prednostjo, da je mogoče prilagajanje nastavitev, kot so vklop/izklop in začetek/konec snemanja, ne da bi se ob tem kamere sploh dotaknili. Uporabniki jo lahko upravljajo tudi s svojimi pametnimi telefoni in tabličnimi računalniki[x] zahvaljujoč brezplačni aplikaciji PlayMemories Mobile™. Nova kamera in daljinski upravljalnik za pogled v živo Live-View Remote imata podoben uporabniški vmesnik in sistem menija z bogatimi možnostmi nastavitev, ki omogočajo lažjo navigacijo po meniju in prilagoditev nastavitev po lastnih željah.

Poleg možnosti snemanja odlično uravnoteženih video posnetkov v ločljivosti 4K novi model FDR-X3000R omogoča snemanje s pribl. 8.3 slikovnimi pikami[xi] v intervalih s časovnim preskokom.v Preprosto jih urejajte z brezplačno programsko opremo Action Cam Movie Creator[xii] in jih v trenutku delite, s komer želite.[xiii] A pozor, končni posnetki lahko vzbudijo zavist med vašimi prijatelji.

Združitev preproste uporabe in odličnih rezultatov omogočajo uporabljene Sonyjeve tehnologije, skrite pod ohišjem aktivne video kamere. FDR-X3000R podpira enak procesor BIONZ X, ki se nahaja tudi v Sonyjevih vodilnih kamerah ɑ7 in je optimiziran za uporabo v aktivnih video kamerah. Svetlobo ujameta na novo razvita Exmor R CMOS-senzor in objektiv ZEISS Tessar®, ki prinašata bolj naravno sliko z bistveno manj popačenja od trenutnih modelov.i Kombinacija slikovnega senzorja in procesorja omogoča polno odčitavanje slikovnih pik brez njihovega razvrščanja v skupine za bolj pristne barve in manj popačenih učinkov zaradi kvadratov. Prav tako omogoča visoko bitno hitrost video posnetkov v ločljivosti 4K pri 100 Mbps, v polni visoki ločljivosti Full HD pri 50 Mbps v formatu[xiv] XAVC S™, stereo mikrofon pa omogoča, da je zvok čist in jasen, k čemur pripomore tehnologija redukcije vetra, zato lahko dejansko posnamete zvok, kakršnega želite in tudi slišite.[xv]

Funkcije, ki so se izkazale za zelo priljubljene pri obstoječih modelih aktivnih video kamer Action Cam, ostajajo tudi pri novem modelu. Vključena sta široka, srednja in ozka[xvi] nastavitev kotov ter brezhibno povečevanje (do 3x), pri čemer je slednje spremenljivo tudi med snemanjem. Prav tako ponuja intervalno snemanje (»loop recording«), snemanje pri visoki hitrosti v polni visoki ločljivosti Full HD pri 100 p za čudovite počasne posnetke[xvii], neposredne prenose prek platforme Ustream[xviii], snemanje zaporednih posnetkov ter možnost ročne nastavitve beline in samodejne prilagoditve svetlosti. Prednost FDR-X3000R je popolnoma vodotesno ohišje (MPK-UWH1), ki prenese do 60 metrov globine. Ima tudi vgrajen nastavek za stativ, ki omogoča namestitev na različno dodatno opremo, ne da bi potrebovali adapter ali ohišje, vsi vhodi pa so na zadnji strani kamere, zaradi česar je uporaba HDMI in mikra USB ali mikrofona lažja tudi pri pritrditvi aktivne video kamere na različno dodatno opremo.

Sonyjev lastni Highlight Movie Maker[xix] samodejno izbere točke posnetkov, akcijskih prizorov in odslej tudi obrazov ljudi, da ustvari kratek film in mu doda glasbeno podlago. GPS podatki, prikazani na video posnetku, berejo hitrost vaših podatkov in informacije o lokaciji, ki jih beleži vgrajeni GPS, in ustvari še eno video datoteko, ki prikazuje vašo pot in informacije o hitrosti, tako da lahko arhivirate svoje dogodivščine s popolno natančnostjo.[xx]

Vse večjo paleto dodatkov za aktivne video kamere razširjata dva nova izdelka, idealna sopotnika nove kamere FDR-X3000R. Oprijem za prst AKA-FGP1 (ang. Finger Grip) omogoča enostavno upravljanje aktivne videokamere z eno roko z daljinskim upravljalnikom za pogled v živo Live-View Remote ter nagibom okoli 120 stopinj za posnetke iz različnih kotov. AKA-MCP1 MC Protector z dodatno plastjo zaščiti objektiv aktivne video kamere in ga varuje pred umazanijo, prahom in praskami pri uporabi brez vodotesnega ohišja. Ponaša se z naprednim protiodsevnim premazom za odlično kakovost slike in hkrati odbija od sebe vodo ter olje.

Nova aktivna video kamera FDR-X3000R in dodatka AKA-FGP1 ter AKA-MCPI bosta v Evropi na voljo od novembra 2016.

[i] V primerjavi s FDR-X1000V in HDR-AS200V.

[ii] 3840 × 2160 slikovnih pik.

[iii] Pribl. učinkovitih slikovnih pik. Ko je SteadyShot nastavljen na OFF in je nastavitev kota nastavljena na široko.

[iv] RM-LVR3, ni naprodaj posebej.

[v] Potrebno je naknadno urejanje.

[vi] ‘R’ označuje, da je FDR-X3000 opremljena z Live -View Remote.

[vii] Popačenje v kakovosti slike ali posnetek izven fokusa se lahko pojavita pri uporabi v neposredni bližini vibracijskih motorjev in strojev. Rezultate slike je mogoče izboljšati z uporabo akcijske kamere z dodatno opremo Motor Vibration Absorber za X3000/AS300 (AKA-MVA).

[viii] V primerjavi s FDR-X1000V in HDR-AS200V.

[ix] RM-LVR2.

[x] Vklop/izklop zahtevata z Bluetoothom 4.0 kompatibilni pametni telefon ali tablični računalnik s PlayMemories Mobile, različica 5.5 (iPhone/iPad ali Android z različico 5.0 ali kasnejšo).

[xi] Pribl..

[xii] Zahteva različico 5.1 za Windows/3.1 za Mac ali kasnejše.

[xiii] Aplikacija akcijske kamere lahko ustvari tudi filme v intervalih s časovnim preskokom v polni visoki ločljivosti. Zahteva različico 2.0 ali novejšo. Na voljo za Android in iOS.

[xiv] Micro SDXC/SDHC razreda 10 ali več je potreben za XAVC S snemanje. Micro SDXC/SDHC UHS-I U3 ali več je potreben za 4K 100 Mbps snemanje.

[xv] Raven posnetega zvoka se zmanjšuje pri uporabi skupaj s priloženim vodotesnim ohišjem.

[xvi] Srednje in ozko ni na voljo v 4K, pri časovnem zamiku in pri načinih hitrega snemanja.

[xvii] Potrebno je naknadno urejanje z Action Cam Movie Creator.

[xviii] Zahteva pametni telefon z možnostjo brezžične povezave ali router za brezžično povezavo.

[xix] Zahteva pametni telefon ali tablični računalnik z različico 5.1 PlayMemories Mobile ali kasnejšo. Ni na voljo v XAVC S 4K, XAVC S HD 24p ali načinih snemanja pri visokih hitrostih.

[xx] Potrebno je naknadno urejanje z Action Cam Movie Creator, različica 5.2 za Windows/3.2 za Mac ali kasnejša.

Avtor: Sony Slovenija

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com