Naročite se na enovice

http://www.nanlite.si
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

 

Sony α3000

17.09.2013 14:33

Sony predstavlja fotoaparat α3000 z naprednimi funkcijami snemanja, vrhunsko kakovostjo slike in izmenljivimi objektivi

Velik senzor APS-C Exmor™ z 20,1 milijona slikovnih pik in vgrajeno tehnologijo SteadyShot za vrhunsko kakovost slike in videoposnetkov polne visoke ločljivosti (Full HD) AVCHD
Visokokontrastno iskalo Tru-Finder za jasne in čiste posnetke
18 izmenljivih objektivov serije E za neskončne možnosti ustvarjanja
Udoben za držanje in z zaščitenim zaklopom
Sedaj imate lahko vse. Sony fotoaparat α3000 združuje kakovostno fotografijo, ročno upravljanje in ustvarjalne možnosti DSLR-ja v enem fotoaparatu z izmenljivimi objektivi, povsem enostavnem za uporabo.
Udoben za držanje in s številnimi ustvarjalnimi funkcijami je α3000 prava izbira za vse, ki so pripravljeni na boljše fotografije. Z elektronskim iskalom boste vrhunske fotografije posneli s samozavestjo, na novo oblikovan zaklop pa bo pripomogel k občutku udobja, varnosti in ravnotežja fotoaparati v vaši roki.

Za vse, ki ste prej uporabljali kompaktne fotoaparate s fiksnimi objektivi, predstavlja Sonyjev α3000 pravo razkritje v kakovosti fotografije. V notranjosti slednjega se namreč nahaja Exmor® CMOS-senzor APS HD z 20,1 milijona slikovnih pik, ki skupaj z razširjenim naborom izmenljivih objektivov serije E zagotavlja brezhibne fotografije, ki sežejo vse od portretov, uličnih scen do pokrajin. Videoposnetki v polni visoki ločljivosti (Full HD) z izbiro načinov snemanja v 50i ali 25p bodo vedno navdušili, ne glede na to, ali zajeti prizori zahtevajo ostrino akcije ali mehki kinematografski videz.

Velik senzor dodatno povečuje občutljivost kamere z zajemanjem več svetlobe in odstranjevanjem šuma iz slike ter ustvarja brezhibne fotografije in posnetke tudi v mraku ali temačnih prostorih. Torej še takrat, ko običajni kompaktni fotoaparati in pametni telefoni tako pogosto zatajijo.

Z obsežno 100% pokritostjo polja in s pomočjo enostavnega elektronskega iskala Tru-Finder fotografiranje okolice predstavlja pravo veselje – kar bi pričakovali od visoko zmogljivostnega DSLR. V elektronskem iskalu so prikazane še številne druge informacije, med njimi tudi mrežne črte, ki poskrbijo, da linije horizonta ostanejo poravnane. Ničesar ne prepustite naključju – hitri predogledi potez, ki prikažejo vaše nastavitve, vam namreč zagotavlja še več ustvarjalnih možnosti.

Z več samozavesti pri fotografiranju lahko možnosti slikanja razširite s pripomočki, dostopnimi preko Multi Interface Shoe™. Profesionalne svetlobne učinke ustvarite preprosto z mogočno, novo bliskavico HVL-F43M s Sonyjevim edinstvenim sistemom Quick Shift Bounce, ki odpravlja moteče sence. Z mikrofonom EXM-XYST1M Stereo lahko poskrbite za bolj dodelane zvočne posnetke in razločne dialoge, zabave in notranje dogajanje pa osvetlite z baterijsko video infrardečo lučjo HVL-LEIR1.

Tudi fotografi z bolj umetniški ambicijami boste prišli na svoj račun s slikovnimi učinki, ki ponujajo 15 ustvarjalnih izrazov, kot so »Retro photo, Miniature in Partial Colour«. Za še bolj pristne in profesionalne rezultate poskrbi samodejno okvirjanje, ki lepo zaokroži portrete, posnetke od blizu in tudi premikajoče se podobe.

Za razliko od »nameri-in-posnemi« fotoaparatov bo α3000 vašo kreativnost spodbudila z izbiro 18 izmenljivih Sony in Carl Zeiss objektivov serije E, ki med drugim vključujejo dva pretvorniška objektiva in tudi objektiv za portrete SEL50F18 v novi črni preobleki.

Novi objektiv Carl Zeis Vario-Tessar T* E 16-70 mm F4 ZA OSS predstavlja vsestranski zoom z vgrajenim optičnim stabilizatorjem slike SteadyShot za večjo ostrino posnetkov. Združen je skupaj s Sonyjevim vrhunskim objektivom G za fotoaparate serije E. Novi E PZ 18-105mm F4 G OSS je vrhunski objektiv serije E s stabilizatorjem slike SteadyShot s tihim in zmogljivim zoomom tako za snemanje videov v polni visoki ločljivosti (FULL HD) kot tudi fotografiranja.

Novi Sonyjev aparat α3000 z izmenljivimi objektivi je v Evropi na voljo od septembra 2013.

Avtor: Sony Slovenija

 

 

Komentarji

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com