Naročite se na enovice

http://www.nanlite.si
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

Prenosi / Skriti članki

  • Arhiv fotografij - Obdelava - Priprava za tisk in Fotoknjigo

    Brezplačno predavanje bo: 1. septembra, ob 18h
    "Praktični prikaz od izbora fotografij, obdelave in priprave fotografij za fotoknjigo, formati zapisa, velikosti, kako postaviti knjigo, različnost formatov, platnic, papirjev, naročilo in arhiviranje fotografij."

  • Predavanje Aljaska - Oslo Bergen in fjordi - Dubaj - Tajska

    21. marec ob 18h

    Predavanje in predstavitev FotoPOTEPov Aljaska - Oslo, Bergen in fjordi - Dubaj - Tajska
    Vabljeni vsi, ki želite kaj več zvedeti in preko fotografij videti o predstavljenih lokacijah.

  • Predavanje / Objektivi in fotografska optika

    Kdaj: 11. januar ob 18h

    Potrebujemo nov objektiv. Kakšnega? Katere goriščnice, zum ali enogoriščni? Kaj pa svetlobna moč in seveda, kaj je najboljše za želeni denar? Kaj pomenijo različne oznake leč in na kaj smo pozorni ob pregledu tehničnih karakteristik objektiva.

  • Model in voda / Fotografska delavnica

    30. avgust ob 10.00

    Saj poznate tisto, "za dobro fotografijo do kolen v vodo"!

  • Vse o Fotoknjigi / naj bo priprava enostavna in vaša fotoknjiga lep izdelek

    Predavanje bo 22. januarja ob 18h

    Praktični prikaz od izbora fotografij, obdelave in priprave fotografij za fotoknjigo, formati zapisa, velikosti, kako postaviti knjigo, naročilo in arhiviranje fotografij.

  • Napredni tečaj fotografije - Pokrajina

    25. oktober ob 8.00h (Zagotovljeno)

    Najširše izbrani motiv je že od nekdaj pokrajina. Spoznajmo več o fotografiranju pojrajine. Katera so glavna "nepisana" pravila in kako do "boljše", bolj všečne fotografije.

  • Fotografska delavnica - Model in voda

    30. avgust ob 9.00

    S pomočjo odbojnikov, bliskavic, odbojev svetlobe od vode, se bomo preizkusili v fotografiranju modela. Model nam bo fotografsko na voljo ob vodi in v vodi. Vse skupaj bomo še malo začinili z različnimi oblačili, kopalkami in ribiško opremo, ter ribolovom.

  • Fotografiranje na počitnicah, potovanjih, nasveti...

    Predavanje bo 18. junija / Vstop prost, prijave niso potrebne

    Radi potujete in fotografirate? Zvedeli boste več o fotografiranju na počitnicah, izletih, FotoPOTEPih, fotoopremi na poti, arhiviranju fotografijih, pripravi fotoknjige...
    Obenem bodo predstavljeni FotoPOTEPi - Tajska okt. 2014 in za leto 2015 - Šrilanka, Namibija, Aljaska, Lofoti

  • e-Fotografija FotoPOTEP / slap Kozjak Kobarid Soča

    14. junij 7.00h

    Tokrat bomo bolj vodno usmerjeni. Glavna lokacija pa bo znameniti slap Kozjek. Lokacija, ki jo kot eno izmen top foto destinacij označuje tudi National Geographic.

  • PRO modna fotodelavnica z modeli na obali / e-Fotografija

    7. junij ob 9.00h

    Želite imeti najboljše fotografije svojih modelov, izkoristiti moč svetlobe z uporabo odbojnikov, bliskavic.

  • Tradicionalni FotoPOTEP v neznano / ZAGOTOVLJENO

    sobota 5. april

    Prijetno bo, kot običajno, če nam bo še vreme služilo, pa bo več kot odlično. Vsi ki ste šele na začetku vaše fotografske poti, boste deležni obilo fotografskih nasvetov in imeli možnost fotografiranja različnih tem. Izkušeni pa že sami z veseljem lovite motive, katerih bo res kar nekaj.

  • Napredni tečaj fotografije - Osebe / Portret na ulici, v naravi, v prostoru

    5. junij ob 17h

    Skoraj za vsakega fotografa je fotografiranje oseb / portretov nekaj najtežjega. Naučimo se narediti boljše fotografije oseb in portretov. Verjemite, da vam bo fotografiranje oseb/portretov v užitek.

  • Spoznajmo svojo fotokamero v praksi

    23. april ob 17h

    Ni pomembno kako zmogljivo kamero imate, niti od katerega proizvajalca. Pomembno je, da imate polno baterijo, prazno pomnilno kartico in voljo spoznati nekaj dodatnih nastavitev za "vaše boljše fotografije"!

  • Spoznajmo Lightroom / RAW program za fotografe - Brezplačno predavanje

    9. januar ob 18.00h

    Program Lightroom je enostaven in v bistvu je treba spoznati samo dva njegova modula. Ni pomembno katero verzijo programa uporabljate. Večjih razlik ni med verzijami 3, 4 ali 5. (16. januarja bo praktični tečaj programa)

  • Nikon

  • Eksotični fotopotep na otok Bali / 24. marec 2014

    Sem pa zelo srečen, da lahko Bali spoznavam, ga delim s fotografinjami in fotografi, skupaj spoznavamo drugačen svet in predvsem, da lahko s fotokamero fotografiramo ljudi. Po prvem fotopotepu na Baliju sem zapisal naslov, »Fotografiram za nasmeh«! In še kako res je!

  • test008
  • Photoshop / NAPREDNI praktični tečaj obdelave slike

    Spoznavanje dodatnih funkcij in praktična obdelava fotografij od osnov do dela v plasteh. Napredne funkcije programa Bridge, obdelava v Camera RAW. Prenos slike iz RGB v CMYK, Lab, izbira barvnega profila (sRGB, Adobe RGB, monitor RGB, CMYK, zakaj SmartObject; selektiranje posameznih delov slike, popravki (Liquify, VanishingPoint), izrezovanje (Path), funkcije Image Procesor, Batch. Kako pripraviti lastne akcije (Actions), uporaba plasti (Layers)... Priprava slike za izpis, tiskovino, digitalni arhiv...

  • Namibija, raj za fotografe - Greste z nami? - junij 2014

    Naša pot je namenjena fotografiji. Za to bodite pripravljeni na zgodnje jutranje vstajanje, saj bomo lovili toplo jutranjo svetlobo in se kasneje vrnili na zajtrk. Prav tako je zanimiva pozno popoldanska svetloba in tudi te ne bomo zamudili. Vmes še kakšen večerni posnetek neštetih zvezd in tem za fotografski pogovor bo kolikor želite.

  • e-Fotografija kolesarski kronometer in tek - Pliskovica 2012 (vabljeni na kronometer-tek 2013)
    Namen športnega druženje ni popolno tekmovanje, ampak dati sebi pogum, da se udeležiš tekmovanja ter, da se ob druženju spoznamo. Na forumu in v galeriji smo poznani samo pod vzdevki in v druženju si damo dodatni fotografski zagon.
  • Enodnevni tečaj fotografije v Mariboru / Za vaše boljše fotografije
    Vpeljali vas bomo v skrivnosti fotografske opreme kot samega fotografiranja. Uporabljate kompaktno ali zrcalno refleksno kamero? Vseeno je s katero pridete na naš fotografski tečaj. Osnove nastavitev ter uporabe kamere so z vsemi enake.
  • Spoznajmo svojo fotokamero - predavanje s praktičnim delom
    e-Fotografija vas vabi, da se udeležite praktičnega spoznavanja z vašo fotokamero. Za vaše boljše fotografije na izletih, dopustu...
  • Izbor najboljših fotografij za predstavitev na TV, monitorju, v foto albumu ali foto knjigi (predavanje)
    Kreirate zgodbo, ki naj bi bila zanimiva tudi drugim. Zato ne podajate samo vašega ozkega osebnega pogleda. Vam se zdi vsaka luknja na cesti lahko zanimiva, saj ste šli preko nje. Vam se zdi vožnja po levi in brezpotju nekaj enkratnega, saj ste jo doživljali. Vsaka oseba ob vaši poti, hotel ali kamp je v vas pustil kanček pristnih spominov. In če so ti bili enkratni, potem se vam kot take zdijo tudi vaše fotografije, video. Toda ali je tako tudi za tiste, ki na tem potovanju niso bili, kateri so vaši gledalci, poslušalci, katere želite navdušiti?
  • Dopustniška fotografija / praktični tečaj spoznavanja kamere, kaj in kako fotografirati na izletih, potovanjih…
    Vedite, fotogeničnost ne obstaja. Obstaja samo dober ali slab fotograf! Postanite boljši fotograf tudi vi. Vse za vaše spomine. Konec koncev fotografiramo prav zaradi njih.
  • Predavanje FotoPOTEP po Aljaski

    Preko fotografij, videa in komentarjev vas bom popeljal skozi deželo, ki jo označujejo za zadnjo mejo (last frontier) še zmernega, vendar trdega življenja, divjino in tišino, ki se meri v 100 miljah. Losi, medvedi, lososi, čudovita in brezmejna pokrajina, mesteca in ljudje.

  • Predavanje Adobe InDesign in PDF datoteke za fotoknjigo in druge tiskovine

    Fotograf že dolgo časa ni več samo fotograf, ki je pritisnil na prožilec, nato pa celoten delovni proces prepustil laborantom in grafikom. Danes naj bi bil fotograf celostno izobražen v celotnem procesu od fotografije do ostalih produkcijskih procesov obdelave slike in same grafične priprave.

  • Ispis na platno
    Veliki dio fotografa zazire od ispisa svojih fotografija na platno smatrajući (opravdano ili ne) da platno nema dovoljnu rezoluciju da izrazi tehničku kvalitetu fotografije ili da jednostavno nije najbolji medij za prezentaciju njihovih radova.
  • Digifotolab - Spletni programi za izdelavo fotoknjige
  • e-Fotograf leta 2010 - celoletni fotonatečaj
    e-Fotografija organizira v letu 2010 natečaj za vse, ki ste in boste registrirani v Galeriji e-Fotografija z vsemi podatki (ime, priimek, naslov, e-pošta). Natečaj začenjamo s 15. februarjem, ko bo odprta možnost prve oddaje fotografij na strani Galerije v oknu "e-Fotografa leta 2010". Teme se bodo menjale na cca. 14 dni in bo nekaj njih napovedanih v naprej.
  • Photoshop za napredne / Predavanje staro

    Brezplačno predavanje bo 15. januarja. Zaradi omejenega števila mest v predavalnici so potrebne prijave.
    Fotografu programi vse bolj lezejo pod kožo. Ob pogledu na množico fotografij je danes bolj opazna, všečna, boljša tista, ki je tudi v sami "digitalni temnici" pridobila še tisto nekaj več, drugače. Program Photoshop še vedno velja za najboljši program za obdelavo in predelavo slike.

  • Šrilanka / FotoPOTEP po deželi izobilja
  • Spominska fotografija - Za vaš boljši spomin

    Zajemite še eno fotografijo z napisom, ki je kje v bližini ali pa fotografirajte lokacijo na zemljevidu, lahko zapis o našem motivu na prospektu! Verjemite, da si boste pri izboru fotografij, pregledu, predstavitvi ali čez leta še kako hvaležni za ta dodaten posnetek.

  • Hawaii otok Maui / e-Fotografija FotoPOTEP
    e-Fotografija vas popelje na otok, kjer so doma motivi, ki ne razočarajo. Od peščenih plaž, modrega morja, visokih valov in surferjev, preko enkratne vulkanske pokrajine, kjer so plantaže, visoke planote, kakor tudi še vedno žareča lava.
  • FotoPotep po Istri (od sončnega vzhoda do zahoda)

    V soboto 9. marca gremo na že obljubljeni enodnevni FotoPotep po Istri. Lahko rečemo, da bo to fotografski potep od sončnega vzhoda do zahoda.

  • test001
  • Počela (osnove) fotografije
    U današnje, digitalno doba fotografije, mnogi fotografi,uglavnom oni koji analognu fotografiju nisu niti upoznali, niti ne znaju kako je to nekada bilo. Čak i smatraju da se nekadašnja znanja i vještine mogu zaboraviti jer je tehnika sasvim drugačija pa to više ne vrijedi. Ali fotografija je fotografija. Bila ona analogna ili digitalna, promijenio se samo alat kojim dolazimo do završnog proizvoda, fotografije.
  • Eksotična 10 dnevna fotodelavnica na otoku Bali

    e-Fotografija poizkuša najti nove možnosti za fotografa popotnika. Še vedno popotništvo, drugačnost, eksotiko, z večjo mero ekskluzivnosti. Predvsem pa biti v prvi vrsti fotograf in šele nato popotnik. Kar pomeni, da smo na odličnih lokacijah v pravem času in predvsem dobri svetlobi ter da iščemo tiste motive, ki so fotografsko zanimivi. Ne bomo bili popotniki, ki se radi pohvalijo koliko držav so že prevozili, koliko kilometrov so naredili in koliko krajev in fotografskih zanimivosti so zabeležili.

  • Podvojena slika / Odboj svetlobe od filtra ali leč v objektivu

    Ko svetloba pade v objektiv se le ta od leč tudi odbija nazaj. In če leče ali poseben antirefleksni nanos nista kakovostna, se lahko zgodi, da vidimo odboj dela motiva na sliki. Največkrat pa se ta napaka pojavi ob uporabi cenejših zaščitnih, UV ali Sky Light filtrov.

 

 

Spoznajmo svojo fotokamero v praksi

Praktični tečaj bo v sredo 23. aprila ob 17.00h

Kupili ste svojo želeno kamero. Delujete v popolni zeleni avtomatiki, niste si še na ti z osnovni nastavitvami, kamera ne ostri, nepravilno osvetli, ne veste kako uporabiti iz navodil prebrane funkcije..., pa bi radi spoznali še kaj več o kreativnih nastavitvah? Kako fotografirati različne motive in kako uporabljati kamero pri slabši svetlobi. Naredili pa bomo tudi kakšen video zapis in spoznali še način zajema gibljive slike.

Je funkcij preko gumbov in menija preveč, vi pa ne veste katere izbrati, jim spremeniti uporabniško vrednost?

 

Mala kompaktna kot velika DSLR imata na uporabo več zmogljivih funkcij, katere pa najbrž še niste spoznali. Navodila so spisana v preveč tehničnem jeziku in niti ne razumete kaj vam preko njih z določenimi funkcijami in nastavitvami želijo povedati. Bi radi nastavitve in funkcije vaše kamere spoznali in kamero lažje ter bolj uspešno uporabljali.

Ni pomembno kako zmogljivo kamero imate, niti od katerega proizvajalca. Pomembno je, da imate polno baterijo, prazno pomnilno kartico in voljo spoznati nekaj dodatnih nastavitev za "vaše boljše fotografije"!

 

Prijave na tečaj: www.e-Fotografija.si/tecaji/

Predavatelj: Matjaž Intihar
Cena: fizične osebe 30€ / pravne osebe 35€ (DDV je vključen v ceno)
Lokacija: Ljubljana, Kongresni trg (park Zvezda) pri spomeniku nasproti Uršlinskega samostana (trgovina EPL) - glej zemljevid spodaj.

 

 

Spoznajte vašo kompaktno ali DSLR fotokamero, "za vaše boljše fotografije"!


Tudi kompaktne kamere imajo kopico uporabnih nastavitev. Spoznajte jih!


Kje in kako ostriti. Najprej bomo spoznali nastavitve za AF preko kamere. Nato pravilno izostrili v praksi.
Članek: Globinska ostrina v pokrajinski fotografiji
Članek: Kako ostriti z avtomatiko (AF)
 


Spoznali bomo "pravo" izbiro korekture bele barve.
Članek: Korektura bele barve (WB) / nje veselje in bojazen
 


Izkoristimo višjo občutljivost v slabših svetlobnih pogojih.

 


Vsaka kamera ima zelo uporabno funkcijo, to je kompenzacija osvetlitve. Z njeno pomočjo lahko zelo hitro naredimo korekturo osvetlitve v + ali -.
Članek "osnovne funkcije na dopustu".


Spoznajmo glavne lastnosti menija vaše kamere.
Članek "osnovne nastavitve preko menija".

 


 

Podarite bon za znanje... (več informacij, klikni na bon)


Bon se lahko nameni za kateri koli tečaj...več v povezavi s tem na mail naslovu: tecaji@e-fotografija.com

Pri prijavi na darilni bon vpišete svoje podatke, katere potrebujemo za izdajo fakture. Stran za prijave... KLIK
Po prejemu plačila Vam pošljemo račun ter darilni bon.
Veljavnost bona je do konca leta 2014.

 

 

Komentarji

Tadej Šlag

05.06.2013 16:51

Spoštovani,

kdaj dejansko planirate tečaj ki naj bi startal s Kongresnega trga?

V koledarju je planiran v soboto 15/06 ob 10:00 pod enim imenom, na spletnih straneh pa ga pod drugim imenom planirate v petek 14/06 ob 17:30.
Matjaz

05.06.2013 17:28

Pravilno je 14.06. Hvala za info, sem že popravil v koledarju.
 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com