Naročite se na enovice

http://www.foto-klik.si/sl/fotoaparati-kamere/mirrorless-brezzrcalni-fotoaparati-224?manufacturer=Fujifilm
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

 

Stojalo »Manfrotto Modopocket«

Avtor:Matjaž Intihar
29.05.2008 16:18

Stojalo »Manfrotto Modopocket« je majhno in preprosto stojalo namenjeno kompaktnim fotoaparatom, saj je največja dovoljena nosilnost 500g. V zloženem stanju je izredno majhen in tanek, zato ga lahko imamo vedno pri sebi, kar za večja in težja stojala ni vedno mogoče. Njegova zasnova je nekoliko drugačna od večine stojal, saj se podlage dotika v štirih točkah, od katerih sta po dve vedno v isti ravnini, zato nam pri postavljanju ne omogoča toliko svobode kot tritočkovna stojala.

Ena izmed njegovih prednosti je gibljiva pozicija vijaka za pritrditev fotoaparata, ki privede do večje nosilnosti – tako lahko dobro podpremo tudi fotoaparate z daljšimi ter težjimi objektivi, kar nam je pri žepnih tritočkovnih stojalih dostikrat povzročalo težave, saj se je zaradi pretežkega objektiva vse skupaj »prekucnilo na nos«.

Omogoča tudi pritrditev na večje stojalo (kot vmesni člen med stojalom in fotoaparatom), kar nam nekoliko olajša sestavljanje panoram iz večih fotografij – z njegovo pomočjo lahko namreč fotoaparat postavimo bližje nodalni točki objektiva.

 

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com