Naročite se na enovice

http://www.e-fotografija.si/tecaji-delavnice-predavanja,1228.html
http://www.cyberstudio.si
http://www.olympus.si/site/en/c/cameras/om_d_system_cameras/om_d/e_m1x/index.html
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
http://www.foto-klik.si/
>

 

 

 

 

Zrcalno-refleksne kamere (DSLR) vstopnega razreda na našem trgu 2007

Avtor:Matjaž Intihar
07.08.2007 13:23
Stran:

 

Sony Alpha 100, objektiv DT 18-70 mm f/3,5-5,6 (pribl. 700 evrov) prvi preizkus

Sony je z odkupom večine fotooddelka družbe Konica Minolta prišel do odlične tehnologije in možnosti sodelovanja v naprednem svetu kamer DSLR. Sony se dobro zaveda, da je uporabnikov kamer Minolta in s tem objektivov podobno veliko, kot jih imata Canon in Nikon. Že kameri Minolta 7D in 5D sta pokazali nekaj prednosti. Prva je bila predvsem v sistemu proti stresenosti posnetka prek tipala, ki ga je kot prva uvedla prav Minolta.

Sony je sistem še dodelal in v svoji prvi lastni kameri DSLR dodal še nekaj zanimivih lastnosti. Vendar pa je Sony kljub želji širokemu vstopu med fotografe za kamero Sony Alpha 100 na začetku nastavil nerazumljivo ceno. V prvem preizkusu kamere sem opisal, da je bila cena za ponujeno in v primerjavi s konkurenco nekako tudi upravičena. Težava je bila samo v tem, da fotograf na kameri ni bil vajen imena Sony in da je z višjo ceno, pa čeprav nudiš več, še vedno težko konkurirati Canonu ali Nikonu.

Zdaj pa je Sony potegnil pravi vzvod. Kameri je ceno krepko znižal in ji s tem odprl pot h kupcem, ki si želijo kamero po ceni kamer vstopnega razreda, a jo v tem zaradi lastnosti postavimo na povsem zgornjo stopnico. Trenutno je po mojem mnenju kamera Sony Alpha 100 tista, ki med kamerami vstop­nega razreda z 10 mio. točkami nudi največ v razmerju med ceno in ponudbo. Še toliko lažje spoznamo vrednost kamere Alpha 100, če zapišem, da ima kakovostno ohišje, sistem stabilizacije slike prek tipala, vklop kamere prek senzorjev IR, možnost nastavitve dinamič­nega razpona in preproste ter uporabniško napredne nasta­vitve prek menija. Obenem pa ne gre pozabiti na široko paleto objektivov Minolta, kot zdaj že nekaj lastnih objektivov Sony in celo Carl Zeiss. (ZA: sistem stabilizacije slike prek tipala, nastavitev korekture dinamičnega obsega, vklop IR)

Stran:
 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com