Naročite se na enovice

http://www.e-fotografija.si/tecaji-delavnice-predavanja,1228.html
http://www.cyberstudio.si
http://www.olympus.si/site/en/c/cameras/om_d_system_cameras/om_d/e_m1x/index.html
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
http://www.foto-klik.si/
>

 

 

 

 

Zrcalno-refleksne kamere (DSLR) vstopnega razreda na našem trgu 2007

Avtor:Matjaž Intihar
07.08.2007 13:23
Stran:

 

Zaključek

Še enkrat poudarjam, da sem v prejšnjih zapisih podal samo svoje osebno mnenje glede uporabnosti kamer in razmerja med ceno in ponudbo lastnosti ter kakovosti. Zaradi možne hitre spremembe cen (mislim, da bo Canon tudi popravil ceno za 400D, prav tako Nikon za D40x) bi bile lahko v tem primeru ocene tudi drugačne. Vendar sem zapisal zadosti dejstev o kamerah in na splošno o vstopu v razred DSLR, da se boste sami lažje odločili za vstop med uporabnike kamer tega razreda. Seveda pa nemalo fotografov izbira kamere zgolj po imenu proizvajalca. Kot sem že zapisal v razdelku o današnji ponudbi kamer DSLR, je lahko tudi ta način pravilen, le da je bolj "navijaški". Kot pa že vemo, najboljše kamere ni in je nikoli ne bo. Vsaka ima nekaj lastnosti, ki si jih želijo nekateri izmed kupcev. In če ima želena kamera prav to potrebno lastnost, potem še toliko hvaljene druge lastnosti, ki jih ta kamera nima, izgubijo v celoti svoj pomen. Zato naj za konec še enkrat poudarim, da si izberite kamero za svoj način fotografiranja in globino svojega žepa. Pred nakupom preberite nekaj preizkusov, povprašajte več lastnikov kamer DSLR in se posvetujte s trgovcem. Čim več je mnenj in nasvetov, tem lažja je lahko vaša izbira. Sam sem vam želel s tem člankom podati širše, čim bolj nevtralno mnenje o kamerah in njihovih lastnostih. Zdaj je izbira kamere odvisna samo od vas. Verjamem, da boste izbrali pravo!

 


 

V pripravi je opis in preizkus kamer razreda DSLR, ki so dosegljive na našem trgu aprila 2008. V začetku aprila so že preizkušene. V aprilski reviji e-Fotografija bodo tudi predstavljene. V začetku maja pa bo na voljo brošura o kamerah DSLR, mnenju o njih in kako fotografirati.


18 kamer DSLR, ki so na naših prodajnih policah meseca aprila leta 2008 je že preizkušeno. Opis in mnenje o njih bo predstavljen v začetku maja 2008.

Stran:
 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com