Naročite se na enovice

http://www.canon.si/get-involved/student-development-programme/
http://www.nanlite.si
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

Patona baterije

24.04.2018 15:34

Deli članek prijateljem / Spremljaj e-Fotografija.si

 

O avtorju: Matjaž Intihar / e-Fotografija.si

Energija nam je potrebna vsepovsod. Ne potrebujemo je samo za naše telo, ampak tudi za naše elektronske naprave. Med njimi so seveda foto in video kamere. Ob njihovem nakupu nas spremlja baterija in polnilec.

Vendar imamo le pri zrcalno refleksni kameri najvišjega razreda, z eno baterijo dovolj avtonomije za zajem 500 in več fotografij. S kompaktnimi in brezzrcalnimi sistemskimi kamerami je te avtonomije manj.

Če fotografiramo več, ali potujemo in bi radi fotografirali čez cel dan, brez rezervne baterije ne gre. Tu se večkrat zastavi vprašanje. Kupiti baterijo z originalnim imenom, ali od neodvisnega proizvajalca.

V bistvu tudi originali niso izdelani v lastnem podjetju, ampak pri drugih specilaiziranih proizvajalcih.

 

 

Profesionalec, si zaradi varnosti, da vse deluje kot z originalno baterijo, kupi le to. Hobi fotograf pogleda tudi na ceno. Za rezervo je lahko cenejša baterija, če je tudi nekaj manj vzdržliva. Pri nas so zelo cenjene rezervne baterije z imenom Patona. Nemška tehnologija se izkaže za konkurenčno originalnim baterijam. Nudijo baterije različnih kapacitet in oblik za veliko večino kamer. Tudi za najnovejše profesionalne, kot tiste starejše hobi kamere iz začetka digitalne ere.

Na vseh mojih potovanjih me spremljajo tudi rezervne baterije Patona. Uporabljal sem jih za različne fotokamere in nikoli nisem imel težav z opaznimi odstopanji glede na zmogljivosti originalov. Baterije Patona sta mi za preizkuse ponudili podjetji Foto Klik in Foto Jama.

 

Deli članek prijateljem / Spremljaj e-Fotografija.si

 

O avtorju: Matjaž Intihar / e-Fotografija.si

 

 

 
 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com