Naročite se na enovice

http://www.nanlite.si
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

 

100 milijonov objektivov serije EF

22.05.2014 18:39

 

Canon je prvi na svetu presegel 100 milijonov izdelanih zamenljivih objektivov

Canon praznuje nov mejnik na področju proizvodnje objektivov z izdelanim 100-milijontim zamenljivim objektivom serije EF. S tem je postal prvi proizvajalec na svetu, ki je izdelal 100 milijonov objektivov, in to samo približno 11 mesecev po tem, ko je maja 2013 sporočil, da je izdelal 90-milijonti objektiv.

Od predstavitve objektivov EF za fotoaparate EOS marca 1987 je minilo 27 let. V tem času je Canon ves čas v ospredju fotografske industrije in vodi razvoj širokega nabora inovativnih tehnologij. Tako je prvi na svetu predstavil ultrazvočni pogon (USM), tehnologijo stabilizacije slike (IS) in večplastne difrakcijske leče (DO). Nedavno je Canonov objektiv EF 200-400mm f/4L IS USM Extender 1.4x postal prvi teleobjektiv na svetu z vgrajenim nastavkom 1.4x.

Canonov obsežen nabor objektivov EF razveseljuje tako ljubiteljske kot tudi profesionalne fotografe po vsem svetu in danes šteje več kot 80 modelov, kar je največja ponudba na trgu. Najnovejše inovacije so povzročile širitev modelov EF na nova področja, januarja 2012 s predstavitvijo objektivov EF Cinema za digitalno kinematografijo ter septembra 2012 z objektivi EF-M za kompaktni sistemski fotoaparat EOS M.

Priljubljenost Canonovih objektivov EF se je znova potrdila z enajstim zaporednim prvim mestom po svetovni prodaji na trgu zamenljivih objektivov za digitalne fotoaparate. Poleg tega je bil februarja 2014 dosežen nov mejnik v proizvodnji, in sicer z izdelanimi več kot 70 milijoni analognih in digitalnih fotoaparatov EOS skupaj.

Canon bo nadaljeval z izboljšavami različnih slikovnih tehnologij, temelječih na njegovem strokovnem poznavanju optike, širil bo fotografsko in snemalno kulturo z izdelavo izjemnih in zanesljivih objektivov in fotoaparatov, prilagojenih vsakomur, tako občasnim uporabnikom kot naprednim ljubiteljskim fotografom in profesionalcem.

Avtor: Canon Adria d.o.o.

 

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com