Naročite se na enovice

http://www.nanlite.si
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM

Avtor:Matjaž Intihar
10.11.2014 20:20

Canon je predstavil nov, izjemno zmogljiv teleobjektiv priznane serije L – EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM –, ki je namenjen zlasti športnim fotografom in fotografom divjih živali. Naslednika zelo priljubljenega EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS USM odlikuje nabor posodobitev, ki izboljšujejo kakovost slike in povečujejo uporabnost ter določajo nova merila za zmogljivost kompaktnih super teleobjektivov.

Izjemna optična zmogljivost in prilagodljivost

EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM z goriščnico od 100 do 400 mm zagotavlja fotografom prilagodljivost in svobodo pri zajemanju podob, tako bližnjih kot oddaljenih. Popolnoma preoblikovano optično strukturo objektiva odlikuje izboljšan 4-stopenjski optični stabilizator slike, ki zmanjšuje učinke tresenja fotoaparata pri posnetkih z daljše razdalje. Trije načini stabilizacije slike so prilagojeni najbolj značilnim pogojem fotografiranja, Canonov inovativni obročni ultrazvočni pogon pa zagotavlja hitro in tiho samodejno ostrenje.

Za zagotavljanje rezultatov najboljše kakovosti ob vsakem pritisku na sprožilec skrbi 21 leč s kombinacijo fluoridnih elementov in elementov Super Ultra-low Dispersion (Super UD) ter Canonova novost Air Sphere Coating (ASC), prvič uporabljena pri objektivih EF. Nov, napreden premaz proti odboju svetlobe je sestavljen iz majhnih nano delcev ujetega zraka, ki ustvarjajo plast z izjemno nizko vrednostjo loma svetlobe. To pomaga zmanjšati dvojne slike in odseve.

Na novo oblikovana povečava in napredno profesionalno delovanje

Na podlagi obsežnih povratnih informacij Canonovih fotografov objektiv odlikujejo številne oblikovne posodobitve, vključno s klasičnim mehanizmom približevanja, kot pri drugih objektivih EF. Novi mehanizem omogoča prilagajanje navora za približevanje prek obroča Zoom Touch Adjustment, ki nudi hitro spreminjanje goriščnice ter možnost zaklepa povečave pri želeni goriščni razdalji, kar preprečuje spreminjanje kompozicije slike ob morebitnem nenamernem dotiku povečave.

Izjemno kompakten in lahek napredni telefoto objektiv EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM je optimiziran, da zagotavlja fotografom vse, kar potrebujejo. Obroč za namestitev stativa je zdaj vgrajen v objektiv, kar omogoča enostavnejše in enakomernejše vrtenje. Nastavek stativa je mogoče tudi odstraniti, kar zmanjša skupno velikost objektiva. Nova namenska protisvetlobna zaslonka ET-83D, ki je opremljena z okencem za dostop, omogoča fotografom vrtenje polarizacijskih filtrov, ne da bi jo morali ob tem odstraniti.

Novi objektiv je oblikovan za uporabo tudi v najzahtevnejših razmerah, zato se fotografi nanj lahko zanesejo tudi v izzivov polnih okoljih. Proti prahu in vodi odporna zasnova zagotavlja vzdržljivost, ki jo uporabniki zahtevajo. Za dodatno trpežnost poskrbijo fluoridni premazi na sprednjem in zadnjem elementu, ki zmanjšujejo možnost prijemanja prahu in umazanije na leče.

EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM – ključne lastnosti:

Vsestranski super telefoto objektiv
Prvovrstna kakovost slike
4-stopenjski stabilizator slike za preprečevanje učinkov tresenja fotoaparata
Prilagodljiv nadzor povečave v različnih razmerah
Hitro, skoraj neslišno ostrenje
Tudi za zahtevnejše vremenske pogoje

 

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com