Naročite se na enovice

http://www.nanlite.si
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

Canon EF 16-35mm f/4L IS USM

23.05.2014 12:21

Natančen in visokozmogljiv širokokotni pogled – EF 16-35mm f/4L IS USM

EF 16-35mm f/4L IS USM ponuja večjo vsestranskost za profesionalce in ljubiteljske fotografe, ki redno zajemajo širokokotne prizore, kot sta pokrajina in arhitektura, ali pa fotografirajo v utesnjenih prostorih. Objektiv ponuja veliko prilagodljivost, s prvovrstno optično zasnovo in fiksno zaslonko f/4 za jasne in ostre rezultate v še tako zahtevnih razmerah.

Novi EF 16-35mm f/4L IS USM je prvi Canonov ultra širokokotni objektiv serije L s Canonovo priznano tehnologijo optične stabilizacije slike (IS), ki ponuja štiristopenjsko prednost pred objektivi brez stabilizacije. Na novo zasnovani sistem IS ima številne druge izboljšave, kot je giroskop za večjo natančnost pri običajnem fotografiranju ali pri sledenju motivu.

Prvovrstne optične tehnologije in zasnova

Fotografi lahko hitro ostrijo z uporabo zmogljivega, hitrega in tihega sistema samodejnega ostrenja (AF), ki ga omogoča ultrazvočni pogon USM, še posebej v načinu AI Servo AF. Popoln nadzor nad kompozicijo je mogoč tudi z obročem za neposredno ostrenje v ročnem in samodejnem načinu, ki fotografu daje možnost natančnih popravkov ostrine.

Optična struktura objektiva je zasnovana za najvišjo kakovost slike, tako ima dva UD-elementa z zelo nizko stopnjo razpršitve za zmanjšanje barvnih odklonov in preprečevanje zamegljenosti barv. Premazi Super Spectra zmanjšujejo odseve, medtem ko fluoridni premazi na prednjem in zadnjem elementu preprečujejo prijemanje prahu in vodnih kapljic. Zahvaljujoč okrogli zaslonki z devetimi lamelami, daje objektiv čudovito zamegljeno ozadje in bokeh.

Zunanjost objektiva je prilagojena za enostavno rokovanje in profesionalno odzivnost. Kompaktnost in nizka teža omogočata udobno delo, z intuitivnim ostrenjem in povečavo. Obdelava površine daje občutek usnja in dodatno pripomore k profesionalnemu občutku.

 

Ključne lastnosti EF 16-35mm f/4L IS USM:

Konstrukcija in optika serije L
Stalna maksimalna odprtost zaslonke f/4
4-stopenjski optični stabilizator slike
Hitro in tiho samodejno ostrenje AF
Prvovrstna kakovost slike
Okrogla odprtina zaslonke z 9 lamelami
Stalno ročno ostrenje
Minimalna razdalja ostrenja 0,28 m
Nepremičen prednji del objektiva
Odpornost proti vodi in prahu

Avtor: Canon Adria d.o.o.

 

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com