Naročite se na enovice

http://www.foto-klik.si/sl/fotoaparati-kamere/mirrorless-brezzrcalni-fotoaparati-224?manufacturer=Fujifilm
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

 

Canon EF 400mm f/2,8 L USM IS

Avtor:Matjaž Intihar
30.04.2007 23:02
Stran:

 

 

Leta 1998 sem v preizkusu enakega objektiva vendar brez stabilizacije (IS) slike zapisal naslov »objektiv za bogove«. Danes po devetih letih lahko še vedno zapišem enako mnenje. Razlika je le v tem, da je teh objektivov tudi pri nas že nekaj več in da si ga po devetih letih lažje privoščimo.

 

Objektiv Canon EF 400mm f/2,8 L USM IS ni več v kovčku iz aluminija. Sedaj so ga zaščitili v oblikovno bolj dovršenem ohišju iz plastičnih mas. Notranji del ohišja pa je dodatno obdelan in prirejen dimenzijam objektiva, tako da se ta v njemu ne more premikati.

Velikost objektiva je 349mm, teža 5370g. Dodatnih 150mm doprinese sončna zaslonka, ki služi tudi kot delna zaščita prednje leče. Prednja premer objektiva je kar 140mm in za hobi fotografa deluje prav zastrašujoče, da na prednjo lečo ne moremo dodati filtra. Zaščitni filter je že samo prednje steklo. Prva leča je šele za njim.


Kovček za objektiv je narejen iz lahkih in trdnih materialov.


Notranjost je povsem prilagojena objektivu. S tem je objektiv še bolje zaščiten.


Prednji del objektiva zaradi velikosti nima plastičnega pokrova.


Prednji del objektiva je na ta način dobro zaščiten.

 

Objektiv s svojo velikostjo predvsem pa težo hitro da vedeti komu je namenjen. To ni objektiv za hobi fotografiranje ampak predvsem profesionalno delo, kjer tako velik, težak in posledično okorni objektiv pokaže vse svoje prednosti. Ko ga želimo nastaviti na kamero ni to prav nič enostavno opravilo. Teža objektiva je tisti element, da se nam zaradi tresenje roke le stežka hitro posreči priklopiti kamero na njega. Lažje gre, če je objektiv na stativu.

 

Stran:
 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com