Naročite se na enovice

http://www.canon.si/get-involved/student-development-programme/
http://www.nanlite.si
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

Canon EF-S 18 - 55mm f/3,5 - 5,6 / prvi vtis

Avtor:Matjaž Intihar
22.08.2003 21:55

 

Novi objektiv serije EF-S. Majhen, kompakten, plastičen, poceni. Nalašč za "plastični", "ceneni" EOS 300D. (vir: canon CD)


Objektiv z goriščno razdaljo 18 - 55 mm ima z razmerjem tipala velikosti APS primerljiv kot zajema 28 - 90 mm v 35 razredu. Privlačna je predvsem kompaktnost in cenenost objektiva. Optična kakovost pa je tudi zadovoljiva za povprečnega uporabnika, ki je že dosedaj kupoval objektive cenejšega razreda.
Novi objektiv serije EF-S (drugi novi predstavljen je EF 55 - 200 mm f/3,5 - 5,6 II USM) ni kompatibilen s ostalimi modeli kamer serije EOS. Na EOS 300D pa lahko nastavite vse objektive EF serije EF.

 

Kamera EOS 300D sama po sebi ni kompaktna. Novi objektivi pa doprinesejo k njeni večji kompaktnosti predvsem po globini.

 

 

Bajonet ostaja enak. Vsi objektivi serije EF se lahko uporabljajo za fotografiranje.

 

 

Levo EF-S, desno EF. Novi objektivi imajo podaljšan zadnji del od nastavka. Zato ti objektivi niso uporabni na starejših Canon EOS kamerah.

 

 

Preizkus ostrine. Glede na to, v katerem razredu je kamera, za koga je namenjena in za koga so ti novi ceneni kompaktni objektivi namenjeni, nimam pripomb. Kdor želi več, mora tudi dati več.

 

 

Vendar pa na EOS 300D lahko nastavite katerikoli objektiv serije EF. Tudi najnovejše profesionalne, ki stanejo več kot kamera sama.


Torej bodo objektivi nove serije zaenkrat namenjeni samo cenejšim novim SLR kameram. Na Canon konferenci v Londonu pa je bilo lepo povedano, da se v prihodnosti ne nameravajo odpovedati polnemu 35mm formatu. Torej je zaenkrat nova serija objektivov namenjena predvsem zmanjševanju stroškov in kompaktnosti objektivov. >

 

Drugi objektiv, ki je bil predstavljen ob EOS 300D je EF 55 - 200 mm f/4,5 - 5,6 II USM. Vir: Canon CD
 

Komentarji

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com