Naročite se na enovice

http://www.nanlite.si
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

 

Canon EOS 1200D

12.02.2014 18:06

Canon je danes predstavil EOS 1200D – nov zrcalno-refleksni fotoaparat vstopnega razreda, s katerim je slikanje čudovitih fotografij in snemanje videov Full HD enostavnejše in zabavnejše kot kdajkoli. Zasnovan je za začetnike v svetu zrcalno-refleksne fotografije, ki želijo občudovanja vredne rezultate brez truda. EOS 1200D je poleg tega prvi Canonov model, opremljen z aplikacijo EOS Companion za mobilne naprave, ki ponuja priročne nasvete in vaje, kako čim bolje izkoristiti nov fotoaparat. EOS 1200D združuje Canonov prvovrstni slikovni sistem s številnimi intuitivnimi, za uporabo enostavnimi gumbi in samodejnimi slikovnimi načini, ki zagotavljajo, da je zajem izvrstnih spominov preprost, ne glede na to, kakšno je vaše znanje.

S pomočjo nove aplikacije EOS Companion in hitrega vodiča boste hitro spoznali položaj in funkcije gumbov fotoaparata, zato bodo vaši prvi koraki pri fotografiranju posebnih trenutkov zanesljivejši. Aplikacija ponuja številne strokovne nasvete in postopne vaje, ki vas bodo vodili skozi osnove fotografije v vašem ritmu. Del, imenovan »navdih«, vam bo predlagal kombinacije priljubljenih motivov, kot so živali ali ljudje, s fotografskimi nasveti za hitrost in perspektivo. Aplikacija vsebuje tudi vodič za odpravljanje težav, ki vam ponuja nasvete, kako izboljšati vaše fotografije in preprečiti najpogostejše napake, kot so motne ali preosvetljene fotografije. Na voljo so tudi nasveti za kompozicijo skupin in pokrajin.

Slike z vsemi podrobnostmi

EOS 1200D zagotavlja, da bo vaše posebne spomine mogoče podoživeti v živih in čudovitih podrobnostih še številna leta. Barvite in visokokakovostne fotografije – primerne za velike izpise za podarjanje ali razstavljanje doma – zajema tipalo APS-C CMOS z 18 milijoni točk in Canonov procesor DIGIC 4. Ko postane svetloba šibkejša, bodo fotografije ostale živahne, zahvaljujoč impresivnim zmogljivostim pri šibki svetlobi. 9-točkovni sistem samodejnega ostrenja AF, s točkami razporejenimi po vsem okviru, zagotavlja, da bo vsak prizor zajet z vsemi podrobnostmi. S hitrim neprekinjenim slikanjem lahko prav tako naredite do tri posnetke na sekundo – idealno za zajem hitre akcije.

Najsi gre za rojstne dneve ali počitniške pustolovščine, lahko ste prepričani, da bo EOS 1200D vedno poskrbel za osupljive rezultate. Z uporabo samodejnega načina Scene Intelligent Auto, ki izbere najbolj primerne nastavitve fotoaparata, je enostavno slikati vedno s pravilnim nastavitvami.

Gibljivi spomini – snemanje videa Full HD

Trenutke, ki ji želite vedno znova podoživljati, bo EOS 1200D posnel v osupljivi ločljivosti Full HD (1080p). Številne za uporabo enostavne nastavitve vam odpirajo možnosti za ustvarjalno filmanje – ponujajo nadzor nad osvetlitvijo, ostrino in jakostjo zvoka. Za videz profesionalno obdelanih posnetkov vam način Video Snapshot omogoča snemanje kratkih video odlomkov, ki jih samodejno združi v povzetek vašega dogodka.

Umetniška ustvarjalnost z enim dotikom

Vsakemu posnetku lahko dodate osebno noto s pritiskom na gumb, saj EOS 1200D ponuja številne ustvarjalne filtre. Izbor petih priljubljenih umetniških načinov, kot so učinek miniature, ribjega očesa ali fotoaparata igračke, je mogoče uporabiti pred slikanjem ali po njem – dodajte vzdušje fotografijam ali pa jim popolnoma spremenite perspektivo.

Namenjen je vam

Kompakten in lahek EOS 1200D vas bo spremljal povsod. Veliki in intuitivno razporejeni gumbi omogočajo enostavno uporabo, tudi kadar ste v gibanju. Prilagodi se vašemu načinu fotografiranja, ob tem pa ponuja svetlo optično iskalo in 7,5 cm zaslon LCD za snemanje v načinu Live View. Oster zaslon LCD z ločljivostjo 460.000 točk je idealen za pregledovanje posnetkov takoj po snemanju ali med prijatelji.

Ko boste pripravljeni narediti naslednji korak v fotografiji, boste enostavno zamenjali objektiv na svojem EOS-u 1200D z enim izmed več kot 70 Canonovih objektivov EF. Vsak vam bo dal različno perspektivo, ki vam bo omogočila raziskovanje ustvarjalnosti in slikanje izjemnih fotografij. V aplikaciji EOS Companion boste našli podrobnosti o obsežnem naboru združljivih objektivov in dodatne opreme.

Avtor: Canon Adria

 

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com