Naročite se na enovice

http://www.nanlite.si
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

Canon EOS 80D

18.02.2016 15:42

Canon je predstavil EOS 80D – zmogljiv, polno opremljen zrcalno-refleksni fotoaparat, ki vam nudi vse, kar potrebujete na dosegu roke za izboljšanje svojih fotografskih in video sposobnosti. Fotoaparat je popoln za fotografske navdušence, ki radi eksperimentirajo z različnimi žanri in stili, saj je zelo prilagodljiv ter fotografira z izjemno hitrostjo in lahkotnostjo. Združuje vodilne tehnologije upodabljanja, vključno z novim tipalom CMOS z ločljivostjo 24,2 milijona točk in s procesorjem DIGIC 6, poleg tega pa je opremljen z novim sistemom samodejnega ostrenja s 45 križnimi točkami in izjemno odzivno hitrostjo fotografiranja 7 posnetkov/sekundo – EOS 80D je vsestranski fotoaparat za zajem osupljivih fotografij in filmov Full HD.

Canon je predstavil tudi vsestranski objektiv – EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM – z novo tehnologijo Nano USM in dodaten vmesnik Power Zoom Adapter PZ-E1 za preprost nadzor povečave med snemanjem filmov in med oddaljenim delovanjem prek brezžične povezave.

 

Izkažite se na vseh fotografskih in video področjih

Ne glede na subjekt, ki ga želite raziskati – od športa do divjine ali akcije –, EOS 80D je izjemno odziven, odličen v zajemu vsega z neverjetnimi, zapletenimi podrobnostmi. Novo tipalo zagotavlja osupljivo jasnost in svobodo pri izrezovanju, novi sistem samodejnega ostrenja s 45 križnimi točkami in fotografiranje s hitrostjo 7 posnetkov/sekundo pa lahko zamrzneta dogajanje z najboljšo natančnostjo. Za natančno določeno izostritev ali spremljanje širokega območja je točke samodejnega ostrenja mogoče izbrati posamično ali razvrščene v področja, kar vam daje večji nadzor nad kompozicijo, ne glede na to, kje v okviru je vaš subjekt. Pri uporabi kombinacije objektivov z majhno odprtostjo zaslonke 27 točk samodejnega ostrenja, združljivih z f/8, nudi izostritev celo v najbolj ekstremnih razmerah.

Zasnovan za fotografiranje v različnih svetlobnih pogojih ima fotoaparat naraven razpon občutljivosti ISO 100–16.000, ki je razširljiv do ISO 25.600, tako da lahko sistem samodejnega ostrenja nadaljuje z delom celo v mesečini (-3 EV). 7560-točkovno merilno tipalo RGB+IR meri tako vidno kot nevidno infrardečo svetlobo, kar zagotavlja natančno osvetlitev, z zaznavanjem utripanja (Flicker Detection) pa zagotavlja dosledno osvetlitev pri fotografiranju pod utripajočo umetno svetlobo. Nova nastavitev White Priority vam prav tako pomaga pri zmanjšanju pojava toplejših tonov.

Fotoaparat, ki se vam prilagodi

EOS 80D je bil skrbno izdelan, da nudi fotografom vse, kar potrebujejo. Instinktivnost oblike fotoaparata pomeni, da lahko preprosto prilagodite svojo fotografsko izkušnjo, saj vam priročno razporejeni nadzorni gumbi omogočajo dostop do najpogosteje uporabljenih načinov in nastavitev. Iskalo Intelligent Viewfinder prikaže 100 odstotkov okvira ter tudi trenutne nastavitve – hitro lahko preklopite na 7,7-centimetrski (3,0-palčni) zaslon na dotik Vari-angle Clear View LCD II Touch, ki omogoča prikaz iz različnih kotov, kar je idealno za snemanje filmov v načinu Live View ali za hiter dostop do funkcij.

 

Postanite video snemalec, kot si želite

Bodisi ustvarjate popotniški video spletni dnevnik (t. i. vlog) bodisi film v stilu kinematografskih vam EOS 80D nudi popolno prilagodljivost s snemanjem filmov Full HD. Doseganje natančnega samodejnega ostrenja in gladkega sledenja izostrenemu subjektu sta preprosta, zahvaljujoč Canonovi edinstveni tehnologiji Dual Pixel CMOS AF. Tako hitrost kot občutljivost za sledenje samodejnega ostrenja je mogoče preprosto prilagoditi, kar vam omogoča popoln nadzor nad hitrostjo in odzivnostjo samodejnega ostrenja, ki ustreza stilu vašega filma.

Resni video snemalci so lahko prepričani, da bodo posnetki z možnostjo snemanja s hitrostjo 60p v formatu MP4, kar je popolno za upočasnitev dogajanja, medtem ko se ohrani nadzor nad izostritvijo, dosegli profesionalni videz. EOS 80D vključuje priključka za slušalke in mikrofon, kar vam omogoča zajem in popoln nadzor nad zvokom med snemanjem.

Preprosto povezovanje, oddaljeno fotografiranje in deljenje vašega dela

Uživajte v svobodi oddaljenega snemanja prek pametnega telefona ali tablice z uporabo EOS-a 80D in Canonove aplikacije Camera Connect. Vgrajena brezžična povezava in povezljivost Dynamic NFC omogočata preprosto povezovanje in deljenje JPEG-ov polne ločljivosti s pametnimi napravami. Fotoaparat lahko povežete tudi prek osebnega računalnika in ga nadzorujete prek njega, brez potrebe po domačem usmerjevalniku Wi-Fi. Svoje fotografije in filme lahko z uporabo Canonove naprave Connect Station CS100 preprosto shranite, si ogledate in delite z ene same dostopne lokacije.

 

Snemajte osupljive fotografije in filme z objektivom EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM in vmesnikom Power Zoom Adapter PZ-E1

Za usklajenost z vsestranskim EOS-om 80D zagotavlja Canonov novi objektiv EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM visokozmogljivo samodejno ostrenje za filme in fotografije z goriščnico za širokokotno snemanje ali od blizu, vse z enim objektivom. EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM je prvi Canonov objektiv, ki ga odlikuje tehnologija ostrenja Nano USM ter prinaša gladko, tiho samodejno ostrenje pri snemanju filmov in izjemne hitrosti pri fotografiranju. Novi vmesnik Power Zoom Adapter PZ-E1 je kompakten in lahek dodatek, oblikovan za EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM, ki med snemanjem filmov omogoča nemoten nadzor povečave s konico prsta, kar je popolno za zajem dokumentarnih posnetkov profesionalnega videza, z možnostjo nadzora prek brezžične povezave.

 

EOS 80D – ključne lastnosti:

Odziven fotoaparat, s katerim boste lahko držali korak z akcijo
Osupljiva kakovost fotografij in filmov, narejenih v različnih pogojih
Vse, kar potrebujete za razvoj svoje fotografije
Popoln za ustvarjalno video snemanje
Preprosto povezovanje, snemanje in deljenje vaših fotografij in filmov

 

EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM – ključne lastnosti:

Vsestranska goriščnica za zajem različnih subjektov
Nano USM za hitro samodejno ostrenje pri fotografiranju ter gladko in hitro samodejno ostrenje pri snemanju filmov
Izostrene fotografije s 4-stopenjskim optičnim stabilizatorjem slike
Snemajte stabilne filmske posnetke z dinamičnim stabilizatorjem slike
Kompakten, visokozmogljiv objektiv z dodatno opremo za zmogljivo povečavo

 

Power Zoom Adapter PZ-E1 – ključne lastnosti:

Kompakten in prenosen Power Zoom Adapter
Visokokakovostna, gladka povečava pri snemanju filmov
Popoln za dramatične novice in dokumentarna snemanja
Brezžični oddaljeni nadzor povečave prek Canonove aplikacije Camera Connect
Preprosto nastavljiva hitrost povečave za najboljši nadzor

Avtor: Canon Adria

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com