Naročite se na enovice

http://www.nanlite.si
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

 

Canon izdelal 110 milijonov objektivov serije EF

14.07.2015 11:53

Proizvodnja zamenljivih objektivov EF s Canonovim podpisom se je začela leta 1987 v proizvodnem obratu Utsunomiya, ko so skupaj s sistemom fotoaparatov EOS SLR serijo prvič predstavili. Vse odtlej se je svetovno povpraševanje po Canonovih izdelkih EOS in objektivih povečevalo ter pridobivalo podporo vse širšega kroga uporabnikov. Za izpolnjevanje zahtev se je produkcija razširila na skupno štiri proizvodne obrate – Canon Inc., Tajvan; Canon Opto (Malezija) Sdn. Bhd.; in Oita Canon Inc. na južnem delu Japonske.

Canon je skozi zgodovino s predstavitvijo številnih inovativnih tehnologij, kot so ultrazvočni pogon (USM) za uporabo v objektivih, tehnologija stabilizacije slike (IS), večplastni difrakcijski optični element (DO) in protiodbojna tehnologija Subwavelength Structure Coating (SWC), ves čas poganjal razvoj industrije upodabljanja.

Canonov 110-milijonti objektiv EF, EF 11-24mm f/4L USM, ki je bil predstavljen februarja 2015, se ponaša z najmanjšo goriščno razdaljo 11 mm za doseganje najširšega zornega kota na svetu. Objektiv odlikujejo novo zasnovana optična struktura ter tri asferične leče, ki maksimizirajo kakovost posnetka in zagotavljajo minimalno raven motenj.

Obsežen nabor Canonovih objektivov EF je trenutno sestavljen iz 71 modelov, vključno z objektivi EF Cinema za digitalno kinematografijo. Canon bo tudi v prihodnje izpopolnjeval svoje raznolike tehnologije za upodabljanje, temelječe na strokovnem znanju, na podlagi katerega si prizadevajo ustvariti izjemne in zanesljive objektive in fotoaparate, obenem pa razširiti kulturo fotografiranja in video ustvarjanja. Canonov nabor izdelkov izpolnjuje različne zahteve fotografov – od začetnikov do naprednih ljubiteljskih in profesionalnih fotografov.

Avtor: Canon Adria d.o.o.

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com