Naročite se na enovice

http://www.foto-klik.si/sl/fotoaparati-kamere/mirrorless-brezzrcalni-fotoaparati-224?manufacturer=Fujifilm
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

 

Canon PowerShot D10 – digitalna trdoživka

Avtor:Matjaž Intihar
28.07.2009 10:25
Stran:

Tehnične lastnosti

Najbolj pomembne so, da kamero lahko tudi malo trkate ob skale, pade vam lahko iz rok na trdna tla (uradno iz 1,20m) in da jo lahko potopite tudi do 10m globine, o izpostavljanju vlagi, drobnem puščavskem pesku, snegu pa ni treba dodajati. Ob vseh štirih robovih kamere so kovinski nastavki za dodatne nastavke, ki pa tudi močno varujejo ohišje iz trdne plastike od drugih nevšečnosti. Ob trdnem soočenju bo na ohišju sicer opazna praska, a bistvo je da bo kamera še delovala. Saj veste kako je, ko vam kamera pade iz rok na barki v trdno dno čolna, ali na obali na kamne. Tudi objektiv ima zaščito z odpornim steklom, ki je kar nekaj mm skrito izza ohišja.


Informacije na zaslonu.


Izbira programskih in slikovnih nastavitev.


Kamera sama razpozna obraz in proži. Odvisno od vaše nastavitve kamera naredi več zaporednih posnetkov.


Glavne funkcije menija. Ostrenje normalno ali prioriteta obrazov, digitalni zum, vklop/izklop lučke za pomoč ostrenja pri slabi svetlobi, nastavitve bliskavice, i-contrast pomoč za zniževanje močnih kontrastov, razpoznavanje zaprtih oči na portretu, prikaz linij na zaslonu, stabilizacija slike, dodajanje datuma direktno na sliko...


Izklop zvočnega signala, jakost zaslona, formatiranje kartice in povrnitev na začetne nastavitve so funkcije, ki so v počitniški fotografiji še kako dobrodošle. Spoznajte jih... (Več... KLIK)


Datum direktno na fotografiji.

Kakovost fotografije

Canon PowerShot D10 ima prav zaradi svoje velikosti in s tem klasične konstrukcije objektiva svoje prednosti. V primerjavi s konkurenčnimi zaščitenimi kamerami je slika opazno višje kakovosti.


Zaključna beseda

Canon je naredil odlično kamero, ki za njen namen biti pripomoček družinskim fotografom v še tako ekstremnih pogojih, lahko dobro služi. Z njo se lahko potopite do 10m globine, lahko jo izpostavite močni vlagi, dežju, snegu, udarcem in padcem. Že po obliki vam kamera da vedeti, da ni namenjena drugim »normalnim« zvrstem fotografije, kar drugi konkurenti lahkotno obljubljajo. Če si namenjen za določen namen, ne moreš biti enak drugim. In Canon je to rešil z obliko. Ne boste kupili D10, če kamero rabite samo za »suhe« družinske posnetke. Za to so namenjene serije A, SX in IXUS. Kamera PowerShot D10 nam že po sami obliki da vedeti, da je namenjena za nekaj povsem drugega. Izkoristite jo. Za namen in izkoristek njenih prednosti bo družinskemu in hobi fotografu še kako dobro služila.

Stran:
 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com