Naročite se na enovice

http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
http://www.foto-klik.si/
>

 

 

 

 

 

 

 

Filipini - v srcu Tihega ocena

28.07.2017 13:59

Deli članek prijateljem / Spremljaj e-Fotografija.si

 

Avtor: Matjaž Intihar / e-Fotografija.si

Od Manile, do vulkana, plavanja s kitovci, čokoladnih hribčkov, do podzemne reke in neskončnih plaž!

Filipini so z več kot 7000 otoki zagotovo, vsaj še do sedaj, z izjemo nekaterih turistično obiskanih otokov, pozabljena dežela. 95 odstotkov površine države zavzema 11 velikih otokov, na katerih živi 98 odstotkov prebivalstva. Odmaknjeni od hitenja ponorelega sveta, s svojo nedolžnostjo in nevsiljivostjo ponujajo obiskovalcu vrnitev k svojemu bistvu, ko človeku obstoja še ni bilo potrebno dokazovati v smislu denarja ali materialnih dobrin. In predvsem ljudje na tem koncu sveta nas pozitivno presenetijo. So razumevajoči, vedno nasmejani in pripravljeni na pogovor, ter delujejo zelo pristno. Ne moreš spregledati čudovito turkizno morje Tihega oceana, rajske palme, ter sanjske plaže. Ja, kdor želi morje, otoke, peščene plaže in palme ter nekaj osnovnih turističnih izletov, bo tu našel vsega v veliki meri. Pravi ODKLOP!

 

19. janurja do 4. februarja 2018
Informacije in prijave (Več...)

Več na predstavitvi 28. novembra ob 19h. (lokacija predavalnice)

 

Filipini te vedno očarajo. Tam dobiš občutek, da v življenju ni potrebno vedno hiteti, ampak si moramo vzeti čas za trenutek. Ob gledanju sončnega zahoda na samotni peščeni plaži veš, da to ni bil zadnji obisk tega čudovitega kosa sveta.

 

 


 

1. in 2. dan / Ljubljana - Manila

Iz enega od bližnjih letališč poletimo proti Manili. Sedem ur časovne razlike doseže, da smo dan kasneje šele v Manili, a na poti nazaj v istem dnevu.

3. dan / Manila

14 milijonsko mesto Manila je prestolnica Filipinov, ki s svojimi 7.107 otoki po mnenju mnogih ostaja ena zadnjih rajskih destinacij na svetu, ki je še niso preplavile množice turistov. Čas bo za ogled mesta, tržnic, parkov in seveda brez sončnega zahoda na obali v Manili ne gre.

4. dan / vulkan Taal

Manila ima dovolj zanimivih lokacij za dnevni izlet. Eden izmed njih je vulkan Taal, ki velja za najmanjši delujoči vulkan na svetu. V večjem kraterju je jezero. Na sredini jezera je otoček, v bistvu še en vulkan, na katerem sredini je tudi jezero. Na otoku na večih mestih piha ven vroča žveplena para. Jezero v sredinskem otoku je vroče.
Nazaj v Manilo pridemo v popoldanskem času, zato bo še dovolj časa za še eno potepanje po mestu.

5. dan / polet na Cebu in s trajektom na otok Bohol

Manila je preveč natrpano in za prevoz z avti nevzdržno mesto, da gremo raje naprej. V tiste prave kraje, ki v naših zimskih mesecih delujejo čudežno. Turkizno modro toplo morje in bele plaže kar vabijo k uživanju. Pokrajina, plaže, čolni in ljudje pa k fotografiranju.
Iz Manile z avionom na otok Cebu, od tam pa s trajektom na otok Bohol, ki je po velikosti 10 največji. Še vožnja do hotelčka in štiridnevno raziskovanje otoka se začne.

6. dan / Bohol - Čokoladni hribčki in opice Terzijke ter plaže

Čokoladni grički naj bi nastali že v času, ko je bilo tu še morje, kot ostanki velikih koralnih grebenov. Lahko se povzpnete na enega od njih, kjer vam oko obstane na majhnih zelenih kupčkih, ki pa se v sušnem obdobju obarvajo v rjavo barvo in tako delujejo kakor čokolada. Zanimivo za oko in ob dobri svetlobi za kamero.
Ob poti gremo še do najmanjših opic na svetu – terzierke (Carlito syrichta), lokalno jim rečejo tudi mawmag ali mamag. Velike so za človeško dlan, s krhkimi koščicami in očkami, ki so baje večje, kot njihovi možgani. Prikupni živalski prebivalci otoka Bohola, veljajo za ogroženo vrsto in jih najdemo samo še na nekaterih redkih lokacijah po svetu.

7. dan / Bohol - riževe terase in vasi

Ob cesti so vseskozi manjše vasi in manjše tržnice, ki kar kličejo k obisku in fotografiranju. Na boholu so tudi zanimiva riževa polja z nam nepoznano zeleno barvo. Vsekakor dan za spoznavanje Filipinov izven klasičnih turističnih poti.

8. dan / Bohol - Anda beach

Dajmo si dan počitka. Čaka nas poležavanje in uživanje s koktejlom ali hladnim pivom v roki, na osamljeni plaži Anda. Do nje pa je kar nekaj km in ustavili se bomo v vaseh, šli do tržnice po tropsko sadje, med nasmejane ljudi za kakšen portret.

9.dan / Cebu

Otok Bohol zapustimo s trajektom in pristanemo v pristanišču mesta Cebu city na isto imenskem otoku. Pohajkovanje po mestu.

10. dan / Oslob in plavanje s kitovci

Eden od vrhuncev potovanja po Filipinih je, plavanje z mogočnimi orjaki – kitovci (whale shark). Ta ogromna bitja, ki so mimogrede največje ribe na svetu, se zadržujejo ob obali mesteca Oslob, ki je približno tri ure oddaljen od glavnega mesta Cebu city-a. Ko se z masko  prvič potopiš in jih zagledaš v vsej svoji veličini, te preplavi adrenalin, ki se meša s spokojnostjo in straho spoštovanjem. Kako ogromni so in kako majhnega se počutiš ob teh bitjih kar težko opišeš ali poveš, to je enostavno trebno doživeti.

11. dan / Palawan - Puerto Princessa

Zjutraj polet iz Bohola. Otok Palawan je bil razglašen za najlepši otok sveta in treba je priznati, da mu ta naslov prav pristoji. Podolgovat otok po dolžini meri kar 450 kilometrov. Nekje na sredini leži Puerto Princessa, glavno mesto, ki je dokaj veliko in eno najbolj ekološko ozaveščanih na Filipinih. Mestne ulice so zelo čiste in veliko število posebnih triciklov, značilnih za otok Palawan, dajejo mestu poseben čar ter domačnost. Turistov v mestu ni veliko. Večerni potep po mestu in najbolje bo obiskati kakšen lokal s karaokami.

12. dan / Puerto Princessa - podzemna reka

Podzemna reka ima svoj ozek in pravzaprav dokaj nerazpoznaven vhod, vendar se po vstopu kmalu odpre v širše dvorane, skoraj avenije. Kanuji tiho drsijo po vodi, vseskozi pa nas bodo na poti spremljali čudoviti
stalaktiti in stalagmiti. Navdušujoč je tudi veliki notranji prostor, ki se vsakemu obiskovalcu odpre pred očmi v podobi kupolaste dvorane. Pozno popoldan vrnitev v hotel in naš predlog: odlična masaža, se bo še kako prilegla.

13. dan / Honda bay

Če bo le ugodno vreme, gremo na pot zgodaj, da ulovimo sončni vzhod na malih otočkih s prelepimi peščenimi plažami Honda bay-a. Idilični otočki, čisto morje in brezskrbnost, ki jo tu doživiš so enkratni.

14. dan / Palawan

Dan za zadnji potep v okolici Puerta Princese. Zvečer pa čas za še zadnje nakupe spominkov.

15. dan / Manila - Ljubljana

Zjutraj polet v Manilo in nadaljujemo polet domov.

16. dan / Ljubljana

 

Destinacija: Filipini (predstavitev bo 11. septembra)
​Trajanje: 16 dni

Odhod: 19/01/2018
Prihod: 04/02/2018
Cena: €1,890

Več na predstavitvi 28. novembra ob 19h. (lokacija predavalnice)

 

Informacije in prijave (Več...)

 

Deli članek prijateljem / Spremljaj e-Fotografija.si

 

Avtor: Matjaž Intihar / e-Fotografija.si

 

 
 

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com