Naročite se na enovice

http://www.nanlite.si
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

Huawei Next Image: Navdihnite svet s svojo naslednjo fotografijo

22.06.2020 20:31

Rok za prijave je 31. julij do 23.59 po srednjeevropskem času!

Huawei tudi letos organizira fotografski natečaj, v katerem imajo udeleženci možnost osvojiti zanimive in vredne nagrade. Odločite se in sodelujete v najboljšem fotografskem tekmovanju Huawei Next Image 2020! Prijave so mogoče na spletni povezavi v razdelku »Galerije«. 

Delite čustva, ki širijo ljubezen, pristne kretnje, ki prikazujejo resnico, čudovit sončni zahod in resnične lepote narave, ki navdihujejo ustvarjalnost. Vse to in še veliko več lahko pričarate z naslednjo fotografijo, zato sodelujete v fotografskem natečaju Huawei Next Image 2020, osupnite svet in žirijo priznanih fotografov ter si prislužite eno od bogatih denarnih nagrad. Natečaj bo potekal na dveh ravneh, državni in globalni, zato imate več možnosti biti opaženi.

 

Lotite se odkrivanja lepot sveta

Samo en pritisk na sprožilec fotoaparata vas loči, da ujamete čarobnost trenutka in se mu poklonite. Okoli nas je veliko majhnih čudežev. Naučite se jih ceniti zlasti v težkih trenutkih. Lepota se namreč skriva v nasmehu otroka, cvetočemu cvetu ali v prelivajočih barvah sončnega zahoda. 

Fotografija vam omogoča občudovati oddaljene pokrajine in čutiti čustva ljudi različnih kultur. Pogled na fotografijo vas bo spomnil na najbližje, ki jih pogrešate, obudil spomine ali pa vam pokazal, kako so se stvari spreminjale skozi leta.

 

Lepoto ujemite s Huaweiem…

Huawei se vsa leta zavzema za izjemno mobilno tehnologijo, zato ne preseneča, da je vodilni, ko gre za uvajanje najnovejših fotografskih tehnologij v pametne telefone. Zahvaljujoč sodelovanju z nemškim strokovnjakom za fotografijo, podjetjem Leica, pa lahko čisto vsak uporabnik katerega od pametnih telefonov Huawei zajame osupljive fotografije. 

Najnovejši in hkrati fotografsko najbolj zmogljiv pametni telefon Huawei P40 Pro+ je opremljen s sklopom petih zadnjih kamer »Ultra Vision Leica«, ki vključuje 50-milijonsko glavno kamero, 40-milijonsko kamero s širokim kotom, kameri s 3-kratno in 10-kratno optično povečavo ter kamero za globinsko zaznavo ToF. Izredno zmogljiv sklop zato omogoča kar 10-kratno optično, 20-kratno hibridno in 100-kratno digitalno povečavo. 

Ker pametni telefoni Huawei nudijo vsestranske fotografske zmogljivosti v različnih scenarijih, lahko omejitve postavlja le vaša domišljija. 

… in je ne pozabite deliti

Huawei vabi milijone uporabnikov svojih naprav po vsem svetu, da svoje fotografske dosežke prijavijo na fotografski natečaj Huawei Next Image 2020. Gre namreč za največji fotografski natečaj na svetu, v katerem je lansko leto sodelovalo več kot pol milijona udeležencev. 

Huawei verjame, da lahko že vaša naslednja fotografija prikaže lepoto sveta, ga pomaga odkrivati, približa naravo in še veliko več ter povzroči spremembe. Na natečaj se lahko prijavijo lastniki pametnih naprav Huawei, na voljo pa jim je pet ustvarjalnih kategorij:

Blizu daleč: Uporabite fotografski sklop pametnega telefona za fotografiranje skritih »draguljev« in različnih perspektiv. Bodite znotraj ali zunaj. 
Lahko noč: Ujemite zabavne trenutke ponoči ali pri šibki svetlobi. Poskušajte zajeti odsev vzdušja in bodite ustvarjalni.
Pozdravljeno, življenje: Slika pove več kot tisoč besed, zato ulovite in delite čustva ali navdih, ki jih je v vašem življenju polno.
Obrazi: Ujemite najbližje. Poskusite se v portretni fotografiji. 
Pripovedovalec zgodb: S kolažem iz treh do devetih fotografij izrazite čustva in razkrite zgodbo, ki jo je spisalo življenje.

Rok za prijave je 31. julij do 23.59 po srednjeevropskem času! 

»Čas je, da ustvarjalci iz vsega sveta uporabijo vse svoje fotografske veščine, da ujamejo in delijo z nami njihov najbolj navdihujoče fotografije«, je napoved natečaja pospremil Andrew Garrihy, globalni direktor za blagovno znako pri podjetju Huawei Consumer BG. 

 

Kdo bo sedel v žiriji?

Kot vsako leto bo tudi letos zmagovalce izbrala strokovna žirija priznanih strokovnjakov. Za tekmovanje na globalni ravni jo sestavljajo:

Steve McCurry je dobitnik številnih nagrad, vključno z medaljo Roberta Capa, ponaša pa se tudi z nazivom viteza francoske kulture in umetnosti. Njegova fotografija »Afganistansko dekle« velja za eno najbolj ikoničnih in najboljših del v zgodovini fotografije.
Elizaveta Porodina je priznana ruska modna portretna fotografinja. Njena dela so znana po uporabi alternativnih oblik in privlačnih barv. 
Reuben Krabbe je kanadski fotograf ekstremnih športov. Znan je po uporabi ustvarjalnih fotografskih tehnik za fotografiranje prizorov, kot je sončni mrk. Krabbe bo v žirijo vnesel energijo in pogled na nove možnosti. 
Karoline Henke je priznan švedska fotografinja z edinstveno vizualno pripovedjo in umetniško identiteto. Cenjena je na področjih modne in umetniške fotografije. 
V žiriji pa bosta sodelovala tudi Andrew Garrihy in Li Changzhu iz podjetja Huawei Consumer BG.

 

Uresničite svoje sanje

Tekmovalci lahko na globalni ravni natečaja osvojijo naslednje nagrade:

1) Glavna nagrada: Fotograf leta leta (3 dobitniki)

Denarna nagrada v vrednosti 10 tisoč ameriških dolarjev (pred obdavčitvijo) iz sklada Next Image.
Pametni telefon Huawei P40 Pro 
Digitalno potrdilo o nagradi

2) Zmagovalci kategorij (15 dobitnikov)

Denarna nagrada v vrednosti tisoč ameriških dolarjev (pred obdavčitvijo) iz sklada Next Image.
Pametni telefon Huawei P40 Pro 
Digitalno potrdilo o nagradi

3) Druga nagrada (50 dobitnikov)

Pametni telefon Huawei P40 Pro 
Digitalno potrdilo o nagradi

4) Tretja nagrada (5 dobitnikov)

Pametni telefon Huawei P40 Pro 
Digitalno potrdilo o nagradi

Huawei pa je letos zagotovil tudi dragocene nagrade za zmagovalce tekmovanja Next Image  na lokalni ravni. Podelila jih bo žirija v sestavi:

Gregor Pavlin je arhitekt, ki vse kar mu vzame dih, ujame tudi v objektiv fotoaparata.
Tibor Golob je priznani slovenski modni fotografi. Samouk, ki je v svoj objektiv ujel znane osebnosti iz sveta mode. 
Jaka Ivančič je vrhunski slovenski krajinski fotograf, ki je s svojimi deli prepričal že marsikatero žirijo fotografskih tekmovanj.
Norman Mueller je direktor marketinga za hrvaški in slovenski trg. 

Dobitnik nagrade za najboljšo lokalno fotografijo bo prejel pametni telefon Huawei P40, podeljeni pa bodo še štirje stativi Huawei Wireless za najboljše fotografije v preostalih kategorijah. Lokalna žirija bo prijavljene fotografije ocenjevala od 1. do 15. avgusta. 

Več informacij o natečaju Huawei Next Image 2020 in možnostih sodelovanja najdete na  uradni strani Huawei skupnosti: https://consumer.huawei.com/si/community/.

 

O podjetju Huawei

Huaweievi izdelki in storitve so na voljo v več kot 170 državah in jih uporablja tretjina svetovnega prebivalstva, kar jih je uvrstilo na tretje mesto na svetu v pošiljanju mobilnih telefonov. V obtoku je že več kot dva milijona pametnih ur Watch GT in več kot 10 milijonov telefonov serije P30, lani so po celem svetu razposlali več kot 200 milijonov izdelkov, Huawei pa se je uvrstil na drugo mesto v Evropi po številu patentnih prijav. V Sloveniji je zgolj lani Huawei uporabnikom dobavil 155 tisoč pametnih telefonov, njegov tržni delež na slovenskem trgu pa je bil v povprečju nad 30 %. 

Šestnajst središč za raziskave in razvoj je ustanovljeno v Združenih državah Amerike, Nemčiji, Švedski, Rusiji, Indiji in na Kitajskem. Huawei Bussines Group središče za potrošnike je ena izmed treh poslovnih enot Huaweia in pokriva pametne telefone, računalnike, tablične računalnike, storitve v oblaku ... Globalna mreža Huawei temelji na 30 let strokovnega znanja v telekomunikacijski industriji in je namenjena zagotavljanju najnovejših tehnoloških dosežkov potrošnikom okoli sveta.

Za več informacij prosim obiščite: consumer.huawei.com/si

 

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com