Naročite se na enovice

http://www.nanlite.si
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

Lowepro Flipside 200 / Fotonahrbtnik za fotografinje

Avtor:Matjaž Intihar
14.01.2012 12:31

Ko se fotografu nabere nekaj fotografske opreme, začne razmišljati o fotografski torbi ali fotografskem nahrbtniku. Fototorba ima svojo prednost, saj je vse v njej lahko lažje pri roki. Vendar pa jo nosimo samo na eni rami. Zato na fotoizletu, fotopotepu, nekaj kg v njej, ni nič kaj prijazno za našo hrbtenico. Zaradi tega so fotonahrbtniki vse bolj popularni.
Poznamo več vrst foto nahrbtnikov. So različnih velikosti; opazno drugačnih dimenzij po širini, višini, globini; z različnimi naramnicami in drugimi pripomočki za nošenje; z več ali manj žepi; bolj ali manj odpornih materialov; boljšo zaščito, a z večjo težo in volumnom; različno ceno...
Torej, kot pri še veliko drugih fotografskih pripomočkih. Proizvajalci nudijo za vsakega fotografa nekaj bolj ali manj primernega. Kupcu pa je najtežje, ko se sam odloča za nakup fotonahrbtnika. Na začetku izgleda izbira enostavna. Toda v široki ponudbi smo že po prvem pregledu lahko v dilemi. Predvsem pa lahko po nakupu razočarani, saj na prvem resnem izletu spoznamo, da naš nahrbtnik nima prav tistega nam najbolj želenega. Če nimamo izkušenj, se šele čez čas zavemo, da nam lahko celo ta del opreme olajša ali pokvari počitnice, izlet, turistično potepanje...
Sam imam med svojo opremo več foto nahrbtnikov. Eden je idealen za potovanja z letali. Drugi je robusten. Tretji lahek. Vsak ima svoj namen uporabe in pravega za na pot si izberite tudi vi. Prav tako kot celotno fotoopremo. (Članek ��" Moja izbira fotoopreme za eksotični fotopotep / Namibija).


Lowepro Flipside 200 je res majhen fotonahrbtnik. Toda še vedno dovolj prostoren za hobi fotoopremo, dodatke in zaradi dobrih naramnic in trdega zadnjega dela primeren za celodnevno nošenje.

Lowepro Flipside 200 - Majhen, trpežen, nosljiv
V široki ponudbi nahrbtnikov je vse več takih, ki so v merah opazno drugačni kot smo jih bili nekdaj vajeni. Ko damo foto nahrbtnik Lowepro Flipside 200 na rame se šele zavemo kako ozek je. Zunanje mere nahrbtnika so š22xg16xv42cm. Težak pa je točno 1kg. V bistvu je to foto nahrbtnik iz naslova. Menim, da je krasen za hobi fotografinje. Za tiste, ki si žele shraniti svojo fotoopremo, pa še vedno imeti nekaj majhnega, priročnega, a z dovolj prostora tudi še za kaj več kot samo fotoopremo.

V Lowepro Flipside 200 lahko damo ohišje z objektivom in še ostane prostora, za od velikosti odvisno enega ali dva objektiva in bliskavico. Nahrbtnik se odpira od zadaj, kar je zelo dobrodošlo za vse, ki hodijo po krajih, kjer radi mimoidoči odpirajo zadrge in iščejo naše dobrine. Na zgornjem delu nahrbtnika je žep v katerega lahko spravimo denarnico, dokumente in še ostane prostora za majico in kakšne drobnarije. Od strani sta še dva žepa. Eden zaprt z zadrgo, drugi samo kot mrežica. V prvega lahko shranimo mobilni telefon, baterije, pomnilne kartice, oziroma vse manjše stvari, katere želite imeti stalno pri roki. V drugi žep gre manjša plastična steklenička vode, zemljevid... Na prednjem delu nahrbtnika je še nastavek za pritrditev stojala.

Naramnice so široke, nastavljive in ker nahrbtnik poln opreme še vedno ni pretežak, se odlično prilegajo. Lowepro Flipside 200 ima tudi pasova, da ga lahko pripnemo okoli pasu. Lowepro Flipside 200 je izdelan iz močnega in trpežnega materiala, tako da vam lahko služi dolgo vrsto let.


Na e-Fotografija fotopotepih Bali, Namibija, ZDA, Toskana, je že kar nekaj fotografinj imelo fotonahrbtnik manjših dimenzij, kot je Lowepro Flipside 200.

Zaključek
Nahrbtnik Lowepro Flipside 200, lahko navduši. Menim, da predvsem fotografinje. Če nimate preveč opreme, če ne iščete še 100 in 1 dodatni žep (žal kot da oblikovalci še ne vedo, da so fotografinje že v večini), ste toliko zaljubljene v fotografijo, da opremo vzamete tudi na izlet, potovanja, bi jo rade imele vedno s seboj, udobno nosile in imele opremo varno shranjeno, potem bo Lowepro Flipside 200, lahko prava izbira.
Ni zanemarljivo, da je Lowepro Flipside 200, izdelan iz močnega, trpežnega, dobro impregniranega materiala, ki ne bo puščal ob prvih dežnih kapljah. Obenem je zaradi svojih mer kot nalašč, da svojo opremo enostavno in varno odnesete na avion. Mere so za vse letalske družbe več kot zadovoljive.
Če vam je Lowepro Flipside 200, že v osnovi premajhen glede na količino vaše fotografske opreme, ali ste fotograf, ima Lowepro na voljo dva večja modela 300 in 400AW. Direktni konkurent Lowepro Flipside 200, pa je fotonahrbtnik Kata 3N1-10, katerega bom opisal v enem izmed naslednjih testov.
Cena  Lowepro Flipside 200, je cca. 90€

 

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com