Naročite se na enovice

http://www.nanlite.si
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

 

LUMIX GX880

23.05.2019 22:01

Panasonic predstavlja nov digitalni brezzrcalni fotoaparat z enim objektivom (DSLM), LUMIX GX880, ki je posebej prilagojen za snemanje čudovitih selfijev. Novi LUMIX GX880 je opremljen s priročnim dvižnim zadnjim zaslonom in napredenimi funkcijami, ki dopolnjujejo običajno visoko zmogljivost, kot je snemanje videoposnetkov 4K.

Digitalno tipalo Live MOS s 16,0 MP brez nizkoprepustnega filtra skupaj s slikovnim procesorjem Venus zagotavlja čiste slike visoke ločljivosti s finimi podrobnostmi in visokim kontrastom ob osupljivi reprodukciji barv ter maksimalni visoki občutljivosti ISO 25600. Kontrastni sistem samodejnega ostrenja vključuje tehnologijo DFD (Depth From Defocus), odlikujeta pa ga tudi hitrost in natančnost prenašanja digitalnih signalov med fotoaparatom in objektivom z najvišjo hitrostjo 240 sličic na sekundo, zaradi česar je samodejno ostrenje izredno hitro (pribl. 0,07 s).

LUMIX GX880 omogoča snemanje tekočih visokoločljivostnih videoposnetkov QFHD 4K z ločljivostjo 3840 x 2160 pri 30p/25p ali 24p v obliki zapisa MP4. Izkoristite prednosti tehnologije 4K in snemajte fotografije 4K ob pomoči različnih izpeljanih funkcij, kot so majhni premiki izostritve, način naknadne izostritve ter sestava svetlobe. S funkcijami ustvarjalnega nadzora, ustvarjalne panorame in sloga fotografiranja ter z načinom L.Monochrome ste lahko še bolj ustvarjalni. S fotoaparatom LUMIX GX880 lahko posnamete slike v obliki zapisa RAW in jih obdelate v fotoaparatu.

3,0-palčni zadnji zaslon z ločljivostjo 1.040.000 pik z upravljanjem na dotik lahko nagnete navzgor za približno 180 stopinj in ko je zaslon dvignjen, fotoaparat samodejno preide v način avtoportreta. V načinu avtoportreta so na voljo različne funkcije za snemanje selfijev s fotoaparatom LUMIX GX880, vključno z načinom za selfije 4K. Novi GX880 podpira selfije 4K brez obrezovanja okvirja, zato je vidni kot širši, tako da lahko zajamete ozadje subjektov in okolje. V nočnem načinu avtoportreta so lahko posnetki tako ljudi spredaj kot ozadja bolj živobarvni. S funkcijami za lepotne popravke so portreti – še posebej žensk – še lepši, saj so na voljo funkcije za glajenje kože, zameglitev in vitek videz. Ta filter lahko uporabite tudi pri navadnem portretiranju in ne le v načinu avtoportreta. Po koncu snemanja lahko s funkcijo za lepotne popravke vnesete popravke kar v samem fotoaparatu. V načinu za nadzor ozadja lahko tudi prilagodite ozadje, tako da je jasno ali zamegljeno, odvisno od situacije in vaših želja. V načinu avtoportreta lahko snemate tudi panoramske fotografije.

Začetnikom, ki uporabljajo digitalne fotoaparate z izmenljivimi objektivi, LUMIX GX880 ponuja vrsto pomožnih funkcij, kot sta način iA (inteligentni samodejni način) in vodnik po prizorih. Za način za portrete in način za otroke, ki ju pogosto uporabljate, so na vrtljivem gumbu na voljo bližnjice za vsakega od njiju. Za vsak prizor samodejno uporabite najustreznejše parametre tako, da vrtljivi gumb preprosto nastavite na želeni način. 

LUMIX GX880 je na voljo v oranžni, rožnati, srebrni in črni barvi, ponaša pa s tankim ter elegantnim profilom v tradicionalni zasnovi fotoaparata. LUMIX GX880 vključuje povezljivost Wi-Fi®, zato je izkušnja fotografiranja z njim prilagodljivejša, sliko pa lahko enostavno daste v skupno rabo, kadarkoli in kjerkoli.

Avtor: Panasonic

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com