Naročite se na enovice

http://www.nanlite.si
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

 

Nikkor AF-P DX 18-55 mm f/3.5-5.6G (VR)

06.01.2016 10:30

Nikon je tehnično nadgradil svoja osnovna objektiva z goriščno razdaljo 18-55 mm in svetlobno jakostjo f/3.5-5.6, ki ju bomo srečevali predvsem pri nakupih v osnovnih kompletih skupaj z ohišjem. Eden je opremljen z, drugi pa je brez funkcije VR za zmanjševanje tresljajev oziroma za stabilizacijo slike v objektivu. To sta prva objektiva Nikkor za fotoaparate D-SLR, ki uporabljata nov Nikonov koračni motorček za natančno, hitro in tiho ostrenje. Zato sta zelo primerna izbira tudi za ljubitelje snemanja videoposnetkov.

Oba objektiva sta opremljena še z mehanizmom zložljivega objektiva za lažjo prenosljivost. Zasnova objektiva je optimizirana v smeri čim nižje teže (205 in 195 g), vsebujeta po dve asferični leči za zmanjševanje kromatskih aberacij in drugih oblik popačenj, opaznih predvsem pri fotografijah z visoko ločljivostjo. Sta tudi prva Nikonova objektiva, ki uporabnikom omogočata preklapljanje med samodejnim in ročnim ostrenjem ter vklapljanje in izklapljanje funkcije VR prek menija fotoaparata. 

Oba objektiva bosta v prodaji tudi kot samostojna objektiva od konca januarja po ceni 259 evrov (različica z VR) in 199 evrov (različica brez VR).

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com