Naročite se na enovice

http://www.nanlite.si
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

Nikkor AF-S 300 mm f/4 E PF ED VR

06.01.2015 20:42

AF-S Nikkor 300 mm f/4 E PF ED VR je prvi Nikonov objektiv z bajonetom F z vgrajenim visoko zmogljivim optičnim elementom PF (Phase Fresnel), ki v novem objektivu s fiksno goriščno razdaljo prinaša najboljše razmerje med kompaktno obliko, telefoto dosegom in kakovostjo slike. Nova različica objektiva je s 755 g skoraj pol lažja od predhodnika, zato bo pogostejši spremljevalec fotografov pri fotografiranju športnih dogodkov, živalskega sveta, na potovanjih in pri fotografiranju tesno kadriranih portretov. Nov je tudi način VR zmanjševanja tresljajev 'Sport'.

Ta vsestranski objektiv je izdelan za uporabo v različnih situacijah, saj fluorova prevleka aktivno odbija vodo, prah in umazanijo, ne da bi pri tem negativno vplivala na optično kakovost objektiva. Kombinacija svetlobne jakosti f/4, 300-mm goriščne razdalje in vgrajene tehnologije za zmanjševanje posledic tresenja VR (omogoča fotografiranje tudi pri do 4,5 stopnje daljših časih zaklopa od priporočljivih) omogočajo uspešno fotografiranje tudi v slabih svetlobnih pogojih ter mehko zamegljeno ozadje (bokeh). Delovanje je izboljšano tudi zaradi elektromagnetno krmiljene zaslonke, ki tako omogoča večjo konsistentnost pri uravnavanju osvetlitve pri velikih hitrostih neprekinjenega zaporednega fotografiranja. Na voljo so trije načini ostrenja. Ročni način M, način A/M, ki daje prednost samodejnemu ostrenju tudi pri hkratni uporabi obroča za ostrenje ter način M/A, ki omogoča takojšen preklop s samodejnega na ročno ostrenje že v načinu AF. Nov način VR zmanjševanja tresljajev 'Sport' zagotavlja jasne posnetke hitro premikajočih se motivov, saj je število posnetkov pri neprekinjenem zaporednem fotografiranju in manjši zakasnitvi sprožilca podobno kot pri izklopljeni funkciji zmanjšanja tresljajev VR, slika v iskalu pri fotografiranju hitrega gibanja pa je stabilnejša.

Optični element PF, ki so ga razvili pri Nikonu, uporablja difrakcijo svetlobe oz. slike, s čimer učinkovito izravnava kromatske abneracije - zmanjša število optičnih elementov objektiva, ki so potrebni za doseganje visokokakovostnih rezultatov, ter hkrati pripomore h kompaktni in lahki zasnovi objektiva. Vgrajen je tudi element iz stekla ED za doseganje višje ostrine, element asferične leče nadzoruje neželena geometrijska popačenja, medtem ko Nikonova protiodsevna nanokristalna prevleka zmanjšuje pojave odbleskov in zagotavlja kontrastne posnetke.

Objektiv Nikkor AF-S 300 mm f/4 E PF ED VR bo na voljo od 29. januarja po priporočeni ceni 2.049 evrov.

Avtor: Nikon Slovenija

 

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com