Naročite se na enovice

http://www.nanlite.si
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

 

NIKKOR Z 85mm f/1.2 S in Z 26mm f/2.8

08.02.2023 16:50

NIKKOR Z 85mm f/1.2 S

Nikon razširja nabor visokozmogljivih objektivov NIKKOR Z za brezzrcalne fotoaparate serije Z s povsem novorazvitim portretnim objektivom linije S s svetlobno jakostjo f/1.2. Novi profesionalni portretni objektiv NIKKOR Z 85mm f/1.2 S poleg visoke ločljivosti omogoča mojstrsko reprodukcijo kožnih barvnih tonov in finih podrobnosti na oblačilih ali ličilih. Z ultra plitko globinsko ostrino, čudovito mehko zamegljenimi ozadji in izjemno preciznim samodejnim ostrenjem ta novi objektiv NIKKOR Z posnetkom zagotavlja skorajda tridimenzionalen izgled. 

Zaslonka z 11 krožno oblikovanimi lamelami in napredna optična zasnova prinašajo resnično mehka ozadja z gladkimi prehodi in brez opaznih napak v obliki kromatskih aberacij, kar velja celo za majhne točkovne vire svetlobe. Za tiste, pri katerih ustvarjalna vizija vključuje dramatično osvetlitev od zadaj je pomembna lastnost objektiva, da so podvojeni viri svetlobe in notranji odbleski popolnoma pod nadzorom. Tudi pri fotografiranju neposredno v močne vire svetlobe boste dosegli kar najostrejše in najjasnejše rezultate.

V objektiv je vgrajen natančen večostritveni sistem samodejnega ostrenja z dvema skupinama leč, ki se sinhronizirano pomikajo in zagotavljajo ostrino na želeni točki izostritve tudi, ko so motivi v gibanju. Zato je samodejno ostrenje izredno precizno, s čimer lahko fotografi zanesljivo dosežejo izziv fotografiranja pri povsem odprti zaslonki f/1.2 in zanesljivo ustvarjajo s kot britev tankim planom globinske ostrine. Videografom je tako na voljo izjemno tiho samodejno ostrenje in zanesljivo upravljanje zaslonke tudi preko kontrolnega obroča na ohišju objektiva. 

Kontrolni obroč in gumb Fn sta v celoti prilagodljiva in enostavno dosegljiva, kar je kot nalašč, ko želite fotografirati, ne da bi odmaknili pogled z motiva. Poleg tega je trdno izdelano ohišje celovito zatesnjeno proti vremenskim vplivom, tako da lahko fotografi delajo tudi na prašnih lokacijah ali v manj prijaznih vremenskih razmerah, ne da bi jih moralo skrbeti za objektiv.

Objektiv NIKKOR Z 85mm f/1.2S bo na voljo marca po priporočeni prodajni ceni 3.349 EUR.

 


 

NIKKOR Z 26mm f/2.8

Nikonov novi širokokotni objektiv v obliki t.i. objektiva palačinka NIKKOR Z 26mm f/2.8 z vsestransko goriščno razdaljo predstavlja najtanjši in najlažji objektiv za brezzrcalne fotoaparate Nikon serije Z. Čeprav je majhen, je vedno pripravljen na velike fotografske podvige in edinstvene perspektive.

Ta super tanki in lahki širokokotni objektiv s fiksno 26-milimetrsko goriščnico tehta zgolj približno 125 g in v dolžino meri le skromnih približno 23,5 mm in predstavlja sijajno izbiro za ustvarjalno fotografiranje v srcu dogajanja. Je tako nevpadljiv, da daje besedi »diskreten« povsem nov pomen. Bajonetna sončna zaslonka le minimalno vpliva na velikost objektiva, obenem pa je nanjo možno namestiti 52-mm filtre za še več ustvarjalnih možnosti. Bajonet objektiva je kovinski, ohišje objektiva in vsi njegovi premični deli pa so zatesnjeni za zaščito pred vremenskimi vplivi. Gladko tekoč in neslišen kontrolni obroč je mogoče nastaviti za upravljanje vrednosti ISO, zaslonke, kompenzacije osvetlitve in več.

NIKKOR Z 26mm f/2.8 je enako primeren za fotografiranje uličnih prizorov kot za pokrajine, notranje prostore in številne druge motive, fotografom pa tako omogoča, da vsako priložnost izkoristijo za ustvarjalno fotografiranje z eno najbolj uporabljanih goriščnic v sodobnem slikovnem upodabljanju. Fotografi lahko kratke čase fotografiranja, ki jih omogoča svetlobna jakost f/2.8, uporabijo za zamrznitev akcijskih dogajanj. Pri delu od blizu je ostrenje natančno tudi, ko je fotoaparat le 20 cm od motivov, zamegljeno ozadje pa je mogoče še bolj poudariti na majhnih razdaljah. Videografi in vlogerji lahko izkoristijo širok kot zajema tega objektiva, kar skupaj z dejstvom, da je učinek spreminjanja efektivnega kota zajema med ostrenjem povsem odpravljen, omogoča izjemne posnetke, ki so kot nalašč za vse od vseobsegajočih širokih perspektiv do posnetkov pogovorov, ki pričarajo pravo vzdušje. 

Objektiv NIKKOR Z 26mm f/2.8 bo na voljo marca po priporočeni prodajni ceni 589 EUR.

Nikon Slovenija

 

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com