Naročite se na enovice

http://www.foto-klik.si/sl/fotoaparati-kamere/mirrorless-brezzrcalni-fotoaparati-224?manufacturer=Fujifilm
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

 

Nikon Coolpix / Novosti

07.01.2014 15:02

Nikon je predstavil nove kompaktne kamere iz razreda Coolpix. Nikon Coolpix L830, L330, S6800, S6700, S5300, S3600, s2800 in L29.

 

Nikon Coolpix L830 in L330

Kompaktni superzoom, dvakrat

Nikon je predstavil nova kompaktna superzoom fotoaparata. Coolpix L830 je opremljen s 34-kratnim optičnim zoomom in s CMOS slikovnim tipalom s 16 milijoni slikovnih točk. Coolpix L330 pa je opremljen s 26-kratnim optičnim zoomom in slikovnim tipalom z 20 milijoni slikovnih točk. Oba nova fotoaparata uporabljata povsod dostopne baterije velikosti AA.

Pri Coolpixu L830 lahko z uporabo funkcije Dynamic Fine Zoom optično povečavo (34-krat) brez vpliva na najvišjo ločljivost povečamo vse do 68-kratnega zooma. Preprost samodejni način delovanja optimizira nastavitve fotoaparata namesto uporabnika. Z zoom nastavitvami objektiva se upravlja prek priročnega stranskega vzvoda, za ostrejše  fotografije pa poskrbi hibridni sistem za zmanjšanje tresljajev VR s premikanjem leč v objektivu. Ustvarjalne zorne kote fotografiranja omogoča 7,7-centimetrski kotno-premični objektiv visoke ločljivosti, slikovno tipalo z osvetlitvijo od zadaj pa poskrbi za jasne podrobnosti posnetkov in fotografij tudi pri šibkejši svetlobi. Pametni portretni sistem vedno zajame popolne portrete. Samosprožilec nasmeha (Smile timer) zajame posnetek, ko se oseba nasmehne, preprečevalec mežikanja (Blink proof) pa vas opozori, če ima kdo zaprte oči.

Coolpix L330 je preprost za uporabo, 26-kratni optični zoom pokriva vse od zajema panoram do bližnjih posnetkov zelo oddaljenega dogajanja. Pri hitrem dogajanju bo preprost samodejni način delovanja namesto vas določil vse nastavitve fotoaparata, vgrajena tehnologija proti zameglitvi VR bo poskrbela, da bodo vaši posnetki vedno ostri in izjemni, visoka občutljivost slikovnega tipala (ISO) pa omogoča jasne fotografije tudi pri šibki svetlobi. Vgrajena je tudi priročna funkcija Izbirnik najboljšega posnetka (BSS), ki izbere najostrejšo fotografijo izmed desetih zaporednih.  

Fotoaparat Coolpix L830 bo na voljo v rdeči in črni barvi ter barvi jajčevca od 30. januarja po priporočeni ceni 249 EUR, Coolpix L330 pa v črni barvi od 30. januarja po 189 EUR.

 


 

Nikon Coolpix S6800 in S5300

Popravi barvni ton šminke

Nikonova nova tanka in elegantna kompaktna fotoaparata Coolpix S6800 in S5300 podpirata povezavo Wi-Fi in imata vgrajeno učinkovito od zadaj osvetljeno slikovno tipalo CMOS s 16 milijoni slikovnih točk za podrobne posnetke, nastale tudi v slabih svetlobnih pogojih. Poleg 12-kratnega (25 do 300 mm) oziroma 8-kratnega (25 do 200 mm) optičnega zooma omogočata do 24-kratni oziroma 16 kratni Dynamic Fine Zoom, kot je Nikon poimenoval novo tehnologijo povečave brez izgube največje ločljivosti fotografije.

Prek Wi-FI povezave lahko fotografije delimo s svetom, jih prenašamo v pametni telefon ali tablični računalnik, lahko pa povezano pametno napravo uporabljamo tudi kot daljinski upravljalnik, kar je zelo priročna funkcija pri ustvarjanju zanimivih avtoportretov. Oba nova kompaktna fotoaparata imata vgrajen namenski gumb za snemanje videoposnetkov v polni HD ločljivosti, z navpičnim nagibanjem ali vodoravnim premikanjem pa lahko ustvarimo dinamične 360 ali 180-stopinjske panorame. Zmoreta tudi fotografiranje sedmih zaporednih posnetkov s hitrostjo 8,4 posnetka na sekundo, tako da vam ne uidejo niti najhitrejši objekti fotografiranja. Baterijo fotoaparata lahko polnimo tudi prek vgrajenega mikro USB vmesnika.

Za bolj zahtevne ljubitelje fotografije so na voljo napredne funkcije retuširanja z 12 različnimi učinki, vključno z mehčanjem kože, poudarjanjem beline zob in celo spreminjanjem tona šminke.

Fotoaparat Coolpix S6800 bo na voljo v črni, rdeči, beli in rožnati barvi od 13. februarja po priporočeni ceni 209 EUR, S5300 pa v črni barvi in barvi jajčevca od 6. februarja po 179 EUR.

 


 

Nikon Coolpix S6700, S3600 in S2800

Trije kompaktni in zmogljivi

Pri treh novih, elegantnih in kompaktnih fotoaparatih Nikon Coolpix S6700, S3600 in S2800 s slikovnim tipalom z 20 milijoni svetlobnih točk ter 10, 8 in 5-kratnim optičnim zoomom, bodo fotografije najbolj uspele z uporabo samodejnega načina, pri čemer fotoaparatu prepustite izbor scenskih načinov in optimizacijo vseh nastavitev. Izbirate lahko med 32 ustvarjalnimi učinki ali uporabite funkcijo retuširanja, da poudarite belino zob in dodate učinke ličil.

Vsi trije tanki in zmogljivi kompaktni fotoaparati imajo vgrajeno funkcijo zmanjšanja tresljajev (VR) s premikanjem leč v objektivu in tako izničijo posledice tresenja fotoaparata ter s tem omogočijo ostrejše fotografije in videoposnetke. Omogočajo tudi uporabo funkcije Dynamic Fine Zoom, ki omogoča do 2-krat večjo povečavo od najdaljše optične, pri tem pa ohrani največjo ločljivost fotografije. Med različnimi posebnimi in hitrimi učinki je poleg zanimivih ustvarjalnih učinkov mehak portret, ribje oko, otroški fotoaparat in učinka miniature tudi nov učinek ilustracija fotografije, ki vaše fotografije spremeni v umetniška dela. Med inovativnimi funkcijami fotografiranja izpostavljamo pametni portretni sistem z zaznavanjem nasmeha in samodejnim popravkom pojava rdečih oči. Vsi trije novinci imajo vgrajen namenski gumb za snemanje videoposnetkov v ločljivosti HD (720p) za ustvarjanje spominov vključno z gibanjem in zvokom.

Fotoaparati Coolpix S6700 bodo na voljo v črni in rdeči barvi od 13. februarja po 179 EUR, S3600 od 6. februarja v srebrni, črni, rdeči, modri, rožnati in rožnati barvi z ornamenti po 139 EUR ter S2800 od 30. januarja v srebrni, črni, rdeči, rožnati in vijolični barvi z ornamenti  po 109 EUR.

 


 

Nikon Coolpix L29

Osredotočen na dogajanje

Nikon je v seriji novih kompaktnih fotoaparatov Coolpix predstavil tudi nov vstopni model z oznako L29. Ima slikovno tipalo s 16 milijoni slikovnih točk, širokokotni objektiv s 5-kratnim optičnim zoomom (z goriščnicami, primerljivimi s 26 do 130 mm na FX formatu). Poleg sedemnajstih scenskih načinov ob fotografiranju in snemanju s samodejnim načinom delovanja nudi tudi pametni portretni sistem z opozorili za zaznavanje mežikanja, nasmeha ter samodejne korekcije učinka rdečih oči.

Kadriranje in ogled fotografij in videoposnetkov je na 6,9-centimetrskem zaslonu LCD zaradi protiodsevne prevleke mogoče tudi v sončnem vremenu. Opremljen je z gumbom za hiter preklop na snemanje HD 720p videoposnetkov, za jasne fotografije in posnetke pa skrbi vgrajeni sistem za zmanjšanje neostrine ob zaznavanju gibanja. S funkcijo zapeljivega retuširanja bodo obrazi na fotografijah še lepši in bolj živahni, saj lahko izbiramo med osmimi učinki, kot so osvetlitev obraza, skrivanje podočnjakov, poudarjanje beline oči in beline zob, poudarjanje rdečine na licih, mehčanje kože, majhni obrazi in velike oči.

Fotoaparat Nikon Coolpix L29 bo na voljo v srebrni, črni, rdeči in vijolični barvi ohišja od 30. januarja po priporočeni ceni 79 EUR.

Avtor: Nikon Slovenija

 

 

Komentarji

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com