Naročite se na enovice

http://www.zdrzi-dlje.si/
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

 

 

Nikon D3 in Nikon D300 / po prvem praktičnem preizkusu

Avtor:Matjaž Intihar
25.09.2007 13:36
Stran:

23. avgusta so Nikon simpatizerji prišli krepko na svoj račun. Nikon je predstavil dve kameri z imenom D3 in D300, ki sta bili po zagotovilih predstavnikov za javnost izreden napredek, če ne po njihovih zagotovilih že kar preskok vse konkurence. (Članek iz predstavitve v Tokiju).

 

“Nikon je zopet prehitel konkurenco z novim D3, vrhunskim fotoaparatom, ki bo spremenil izkušnjo fotografiranja profesionalnih fotografov,” je ob predstavitvi povedal produktni vodja iz Nikonove divizije Nikon Professional Producs, Robert Cristina. “Hitrost, optična ločljivost in fleksibilnost novega D3 bo omogočila profesionalnim fotografom, da bodo lahko uspešno fotografirali tudi v razmerah, za katere so bili do sedaj prepričani, da so za fotografiranje neprimerne.”

 

 

 

Danes po več kot mesecu dni še vedno ni relevantnih podatkov kaj kameri zmoreta v resnici. Glede ohišja in tehničnih elementov ostrenja, merjenja svetlobe, proženja, itd. pri Nikon nikoli ne gre dvomiti, da najbolje obvladajo svoje delo. V domeni elektronskega dela zajema slike pa do sedaj še niso pokazali tistega, da bi lahko rekli, da so dohiteli ali celo prehiteli konkurenco. Kljub kar nekaj dnevnem druženju s kamerama Nikon D3 in D300 pa vam zaradi predprodukcijskih kamer in s tem tudi nedokončnim rezultatom glede končne kakovosti slike z njimi še ne morem postreči. Nikon enostavno še ne želi, da se po spletu kažejo izdelki, ki še nimajo pike na i. In prav je tako! Kaj hitro se lahko začnejo neplodne nestrokovne razlage, ki produktu lahko naredijo več škode kot koristi.

 

 


Direktor divizije NPS, Yasuo Baba je članom NPS kluba predstavil obe kameri.

 

V Sloveniji smo imeli sredi septembra srečanje Nikon NPS fotografov, novinarsko srečanje s spoznavanjem Nikon novosti, ter predavanja za distributerje, učence fotografske šole in druge ljubitelje fotografije (glej članek). Celodnevni dogodek je omogočil, da so se profesionalni in drugi fotografi, ki uporabljajo Nikon kamere že spoznali z novostmi v razredu DSLR. Vsekakor je bila zvezda dneva Nikon D3, ki s svojim FX tipalom polnega Leica formata Nikon uporabniku omogoča tisto kar je do sedaj imela samo konkurenca. Fotografi, ki izhajajo iz analognih kamer DSLR se še kako dobro zavedajo da razmerje 36x24mm, njemu prilagojene goriščnice in s tem pogojena globinska ostrina nimajo samemu sebi namen. Prav zaradi tega je kamera Nikon D3 že po prvem ogledu postala prava uspešnica. Vrsta za vpis med kupce prvih kamer, ki naj bi bile na voljo v začetku novembra ni bila majhna. Prav zanimivo, da je kamera Nikon D300 ostala kar malo zapostavljena, pa čeprav nudi po zagotovilih Nikon PRESS sporočila odlično zamenjavo za D200.

“D300 je skupek zadnje vrhunske tehnologije in Nikonove priznane ergonomije in postavlja nove standarde med ponudbo cenovno dostopne profesionalne opreme,” poudarja Robert Cristina, produktni vodja iz Nikonove divizije Nikon Professional Producs. »D300 je pravi “vzemi ga kamorkoli” fotoaparat s hitrim odzivnim časom ki je obenem tudi visoko zmogljiv in enostaven za rokovanje.«

 

 

 

Stran:
 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com