Naročite se na enovice

http://www.nanlite.si
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

Nikon D6 je najhitrejši in najzanesljivejši Nikon doslej

12.02.2020 15:17

 

Nikon je predstavil novi profesionalni fotoaparat polnega formata D6, svojega novega D-SLR paradnega konja. Ponaša se z najzmogljivejšim sistemom samodejnega ostrenja doslej z izbirnimi 105 križno občutljivimi točkami in 1,6-krat večjo gostoto pokritosti kot pri predhodniku D5, ki ga D6 prekaša tudi v hitrosti povezave za sprotni prenos fotografij na pametne naprave, ki se ne zmanjša niti med samim fotografiranjem.

Sistem samodejnega ostrenja nove generacije z občutljivostjo AF točk do -4,5 EV na osrednji in -4 EV na vseh ostalih točkah ostrenja z večjo gostoto pokrivanja kot pri predhodniku prinaša še izboljšan sistem za prepoznavanje prizorov in 3D sledenje, na voljo za individualno izbiro pa so po novem prav vse točke. Skupaj s sodobnejšim slikovnim procesorjem Expeed 6 novinec omogoča neprekinjeno zaporedno fotografiranje s hitrostjo do 14 posnetkov/s s polnim AE/AF sledenjem, v načinu neslišnega fotografiranja pa zmore zajeti do 10,5 posnetkov/s z AE sledenjem.

Nikonovi inženirji so v D6 vgradili preverjeno slikovno tipalo CMOS z 20,8 milijona slikovnih točk in merilnim tipalom RGB z 180k slikovnimi točkami in razponom občutljivosti tipala ISO od 100 do 102.400 z razširljivostjo navzdol do ISO 50, navzgor pa do ISO 3.280.000.

Optično iskalo z 0,72-kratno povečavo in prikazom dodatnih informacij na OLED prikazovalniku omogoča tudi prikaz nagiba optične osi po prečni in vzdolžni osi. Poleg GPS modula so v D6 vgrajeni še Wi-Fi povezava, Bluetooth vmesnik in vhod za žični omrežni vmesnik, ki omogoča 15 % hitrejši prenos podatkov kot pri predhodniku D5. Vgrajeni reži podpirata spominske kartice XQD in najsodobnejše tipa CFexpress.

Novi Nikon D6 bo z zmogljivimi funkcijami in vzdržljivim ohišjem zagotovo izpolnil pričakovanja profesionalnih fotografov, ki od novega Nikonovega zastavonoše pričakujejo le najboljše. Ohišje Nikona D6 bo na voljo od aprila po priporočeni ceni 7.299 EUR.

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com