Naročite se na enovice

http://www.foto-klik.si/sl/fotoaparati-kamere/mirrorless-brezzrcalni-fotoaparati-224?manufacturer=Fujifilm
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

 

Nova CANON objektiva - EF 28-300mm L / 70-300mm DO

Avtor:Matjaž Intihar
12.01.2004 19:57

Canon EF 28 – 300mm f/3,5 – 5,6 L IS USM

 

Canon danes predstavlja nov objektiv iz njegove najvišje serije L (luxury). Ta kar 11X zoom sestavljen iz 22 leč v 16 skupinah in tremi UD lečami je namenjem tudi zahtevnejšim profesionalnim fotografom, saj je narejen po najvišjih standardih prav za fotografe, ki poleg potrebe po visoki kakovosti ne morejo vedno paziti na objektive.

V objektivu je tehnologija IF (notranjega ostrenja), IS (stabilizacije slike) in EMD (elektro magnetnega proženja zaslonke).

Tehnologija IS je druge generacije, kar pomeni, da nam v IS položaju 2 sam prepozna kdaj s kamero spremljamo posnetek in sam zaustavi delovanje IS, če je tresenje premajhno (možna uporaba na stojalu).


 

Canon EF 70 – 300mm f/4,5 – 5,6 DO IS USM

 

Canon danes predstavlja prvi zoom objektiv z DO (diffractive optical) tehnologijo. Zaradi posebnega načina brušenja in lepljenja prvih dveh leč, so naredili lečo v treh plastih, ki močno zmanjša potrebo po dodatnih lečah za odpravljanje napak, predvsem kromatske aberacije. Že leta 2002 so predstavili prvi objektiv narejen v DO tehnologiji EF 400mm f/4 DO IS USM. Objektiv je zaradi nove tehnologije kar za 26% manjši in 36% lažji od klasičnega. S pomočjo tehnologije leče iz treh plasti se drastično zmanjša teža, velikost in razmik med preostalimi lečami v objektivu.

G. Komatsuzaki, predsednik Canon consumer Imaging europe je dejal, da je to objektiv, ki na simboličen način prikazuje vodstvo Canona v izdelavi precizne optiki. Canon ostaja sam in edini, ki izdeluje to optiko, kar samo zase pove vse.

Objektiv je zaradi teh izrednih lastnosti DO tehnologije dolg samo 10cm. Zaradi kakovosti leč, pa je v zarisu slike povsem primerljiv z vrhunskimi L objektivi.

Tehnologija IS je druge generacije, kar pomeni, da nam v IS položaju 2 sam razpozna kdaj s kamero spremljamo posnetek in sam zaustavi delovanje IS, če je tresenje premajhno (možna uporaba na stojalu).

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com