Naročite se na enovice

http://www.nanlite.si
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

 

Novost - Canon EOS R100 in objektiv RF 28mm F2.8 STM

24.05.2023 10:56

Canonov najnovejši osnovni brezzrcalni fotoaparat sistema EOS R je bil zasnovan za enostavno zajemanje posebnih trenutkov v izjemni kakovosti in je dovolj majhen, da ga lahko vzamete s seboj na vsako družinsko pustolovščino. Canon prav tako dokazuje svojo predanost razširitvi napredne ponudbe fiksnih objektivov RF s predstavitvijo novega objektiva RF 28mm F2.8 STM – najmanjšega in najlažjega objektiva RF doslej.

Canon Europe danes predstavlja fotoaparat EOS R100, ki je kot nalašč za zajemanje posebnih priložnosti in trajnih spominov ter je namenjen tistim, ki želijo ohraniti kakovosten čas, preživet z družino in prijatelji. EOS R100 s tipalom APS-C s 24,1 milijona slikovnih pik in samodejnim ostrenjem CMOS z dvojnimi slikovnimi pikami v kompaktnem in lahkem ohišju ponuja osupljivo kakovost slike, ki jo dobimo brez prevelikega truda, kar je popolno za fotografiranje na poti. Skupaj s fotoaparatom je predstavljen tudi RF 28mm F2.8 STM, Canonov najmanjši in najlažji objektiv v družini RF, ter OC-E4A, nov kabel za Canonov večnamenski nastavek.

 

UJEMITE TRENUTEK

EOS R100 ima tipalo APS-C s 24,1 milijona slikovnih pik, ki je nekajkrat večji od takšnih, ki so sicer nameščeni v vrhunskih pametnih telefonih, kar zagotavlja opazen napredek v kakovosti slike in videa. To ne zagotavlja samo brezhibnih barv in neverjetnih podrobnosti, ampak uporabnikom omogoča tudi fotografiranje v slabih svetlobnih pogojih in doseganje čudovitega, pristnega bokéja, kjer je ozadje gladko zmehčano, kar omogoča, da subjekt izstopa.

Z inteligentnim samodejnim ostrenjem serije EOS R ima EOS R100 tipalo CMOS z dvojnimi slikovnimi pikami, ki nudi hitro in natančno zaznavanje subjekta, sledenje očem ljudi pri uporabi iskala ali zaslona LCD, sledenje dogajanju in osredotočanje na tisto, kar je res pomembno. Z možnostjo zajemanja do 6,5 sličice na sekundo pri neprekinjenem fotografiranju v načinu enega posnetka s samodejnim ostrenjem (One Shot AF) in 3,5 sličice na sekundo z neprekinjenim fotografiranjem s samodejnim ostrenjem (Continuous AF)i EOS R100 pomaga ujeti prav posebne trenutke. 

EOS R100 ima izboljšano video zmogljivost v primerjavi s pametnim telefonom ali DSLR-jem, saj ponuja video v ločljivosti 4K 25pii in prinaša prednosti sistema EOS R v ta fotoaparat osnovnega razreda, ki je preprost za uporabo. Zmožen je tudi snemanja videoposnetkov v polni visoki ločljivosti pri 60 sličicah na sekundo in 120 sličicah na sekundo pri ločljivosti 720p, kar je idealno za gladke počasne videoposnetke, uporabne pri ustvarjanju zanimive počitniške vsebine. Zanesljivo samodejno ostrenje CMOS z dvojnimi slikovnimi pikami omogoča tudi zaznavanje obrazov in sledenje očem pri snemanju v visoki ločljivosti.

 

Sprostite svoj potencial

EOS R100 – tehta le 356g  – je manjši in lažji od običajnega DSLR-ja, popoln za tiste, ki želijo fotografirati na poti. Udobno držanje, elektronsko iskalo, intuitiven nadzor in vodeni uporabniški vmesnik dajejo uporabnikom možnost, da postanejo družinski fotografi, ne da bi morali biti profesionalci. K temu sodi tudi ustvarjalna pomoč, ki olajša prilagajanje zameglitve ozadja, svetlosti, kontrasta in barvnega ravnovesja. 

Uporabniki imajo tudi možnost eksperimentiranja z vrsto vsestranskih dodatkov, kot so inovativne leče RF, mikrofoni in bliskavice Speedlite, zaradi česar so ustvarjalne možnosti neskončne. Združljivost s Canonovimi objektivi RF in RF-S pomeni, da lahko uporabniki razširijo svoj doseg in postanejo ustvarjalni s hitrimi zaslonkami.

 

Brezhibna povezava in deljenje 

Wi-Fi® in vedno vklopljena povezava Bluetooth®iv uporabnikom omogočata nemoten prenos slik in videoposnetkov v svoj pametni telefon z aplikacijo Canon Camera Connect za takojšnjo skupno rabo. Aplikacija uporabnikom omogoča tudi upravljanje kamere na daljavo, medtem ko povezava Bluetooth omogoča preprosto upravljanje z daljinskim upravljalnikom BR-E1 ali pametnim telefonom, kar je kot nalašč za skupinske fotografije in video posnetke.

 

Predstavljamo Canonov najmanjši in najlažji fiksni objektiv RF 

RF 28mm F2.8 STM je izredno kompakten in lahek sploščen fiksni objektiv RF polne velikosti. Skrbno je bil zasnovan kot popolna kombinacija za fotoaparate, kot je nedavno predstavljeni EOS R8. Z lahkoto ga pospravite v katero koli torbo ali ga uporabite namesto pokrovčka za ohišje, kar je idealno za potovalne in ulične fotografe.

Zaradi vsestranske goriščne razdalje 28 mm in hitre največje zaslonke F2,8 je primeren za različne scenarije fotografiranja. Hitra zaslonka omogoča fotografiranje pri šibki svetlobi in dosega majhno globinsko ostrino za zamegljena ozadja, da subjekt izstopa. RF 28mm F2,8 STM vključuje kombiniran obroč za upravljanje in ostrenje, ki uporabnikom omogoča preprosto prilagajanje nastavitev in po potrebi hiter preklop na ročno ostrenje. Še več, motor STM omogoča tiho samodejno ostrenje in gladke prehode med motivi.

Canonova kombinacija ohišja EOS R in objektiva RF omogoča uporabo različnih možnosti popravkov za pomoč začetnim fotografom in snemalcem, saj ponuja boljšo kakovost slike in omogoča zasnovo manjših objektivov. Učinkovita postavitev treh izjemno natančnih plastično oblikovanih asferičnih elementov dosega odlično zmogljivost upodabljanja in kompaktnost, hkrati pa ohranja minimalno število elementov.

Kot super kompaktna, lahka in cenovno ugodna možnost RF 28mm F2.8 STM širi izbiro Canonovih naprednih fiksnih objektivov za uporabnike sistema EOS R, ki vključuje tudi:

RF 16mm F2.8 STM

RF 24mm F1.8 MACRO IS STM

RF 35mm F1.8 MACRO IS STM

RF 50mm F1.8 STM

RF 85mm F2 MACRO IS STM

 

Dodatna prilagodljivost s Canonovim novim OC-E4A

OC-E4A je Canonov novi kabel za priklop na večnamenski nastavek, ki ga ima več fotoaparatov sistema EOS R, in omogoča, da se preko njega na fotoaparat namesti novi napredni nabor dodatkov. Omogoča primernejšo uporabo večnamenskih pripomočkov, kot so bliskavice Speedlites, ločeno od ohišja fotoaparata, za pravilno osvetlitev pri navpičnem fotografiranju, da preprečite sence in zmanjšate učinek rdečih oči. OC-E4A lahko napaja tudi naprave, kot so mikrofoni, in je zasnovan tako, da omogoča uporabo z objektivom RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE.

 

Canon Adria

 

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com