Naročite se na enovice

http://www.foto-klik.si/sl/fotoaparati-kamere/mirrorless-brezzrcalni-fotoaparati-224?manufacturer=Fujifilm
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

 

Olympus SP-100EE

29.01.2014 12:22

Olympus osvaja nova področja s prvim fotoaparatom na svetu, ki ima vgrajeno točkovno iskalo. Točkovno iskalo deluje v kombinaciji z novo razvitim 50-kratnim (100-kratnim pri super ločljivosti) ultra zoom objektivom 24-1200 mm* 1 : 2,9-6,5, kjer pomaga ohranjati pogled na motive pri velikem zoomu, zaradi česar je idealen za fotografiranje premikajočih se ali zelo oddaljenih motivov, npr. živali v naravi, letal ali hitrih športnih akcij. Vgrajeno točkovno iskalo je zaradi večje prenosnosti fotoaparata spravljeno in pri fotografiranju v trenutku izskoči, kar sta dve prednosti v primerjavi z zunaj nameščenim iskalom. SP-100EE ima tudi ročaj z globokim izrezom, ki omogoča optimalen oprijem, enostavno upravljanje tipk in gumbov že z enim prstom ter fotografiranje v profesionalnem slogu z uporabo elektronskega iskala. Za lažjo uporabo je mogoče doseg samodejnega ostrenja omejiti z namensko tipko, s katero preklapljamo med ostrenjem samo blizu ali daleč oz. ostrenje izključimo. Novi fotoaparat je idealen za uporabnike, ki potrebujejo močan zoom na terenu. Na voljo bo v črni barvi od marca 2014.

SP-100EE - bliže motivu
Ultra zoom objektiv z goriščno razdaljo 24-1200 mm* uporabnika naravnost vabi k raziskovanju skrajnih zmogljivosti fotoaparata (50-kratni optični zoom oz. 100-kratni s super-ločljivim zoomom). Pomislite na vse športne akcije, ki ste jih želeli posneti, vse zanimive podrobnosti na izletu v naravi, vzletanje in pristajanje letal ter številne druge motive, ki se jim je težko približati.
Z močnim zoomom in super makrom za fotografiranje iz oddaljenosti le 1 cm od motiva se lahko podamo v lov na vse neosvojene izzive.

Lep videz, odlično upravljanje
Oblikovalci SP-100EE so se želeli izogniti zaokroženim robovom in površinam, ki so sicer zelo priljubljene, ko je potrebno izdelati za upravljanje enostavno obliko. Namesto tega se novi fotoaparat s poudarjeno ravnimi linijami, ostro oblikovani robovi in oprijemljivejšim ročajem zgleduje po videzu D-SLR. Elastomerni material na njem je dovolj mehak za udoben oprijem in hkrati hrapav, da ne spolzi iz rok.

Številne funkcije in napredna tehnologija
SP-100EE je prvi fotoaparat na svetu s točkovnim iskalom in še posebej primeren za fotografiranje oddaljenih ali premikajočih se motivov, saj pomaga pri postavljanju kompozicije, tako da premikajoči se motiv med fotografiranjem ohranja stalno izostren. S tehnologijami iHS lahko v vseh svetlobnih pogojih posnamemo natanko takšne fotografije, kot želimo (do ISO 6400) in jih ob uporabi pomnilniške kartice FlashAir (z brezžičnim omrežjem LAN, dodatno na voljo) prek WiFi prenesemo in si jih ogledamo na združljivih pametnih telefonih ali računalniku. S fotoaparatom lahko snemamo tudi brezhibno tekoče videe v polni HD-kakovosti s 60p sličicami na sekundo.

Fotografiranje z eleganco in možgani
SP-100EE je opremljen z različnimi Umetniškimi filtri, s katerimi lahko uporabnik da domišljiji prosto pot. Da bi lahko tudi ob uporabi največjega zooma posneli ostre in natančne fotografije, je v objektiv vgrajen stabilizator slike, ki s premikanjem leč bistveno ublaži tresenje fotoaparata. Velika svetlobna moč objektiva še dodatno olajša fotografiranje na temnih krajih. 16-megapikselno svetlobno tipalo BSI CMOS v kombinaciji s slikovnim procesorjem nove generacije TruePic VII zagotavlja najboljši izkoristek visoko kakovostne optike.

Dodatna oprema:
Torbica za fotoaparat. Poliestrska torbica je lahka in udobna za nošenje. Ima tudi všito zanko za nosilno vrvico fotoaparata, ki preprečuje, da bi jo na terenu izgubili.

Avtor: Olympus Slovenija

 

 

Komentarji

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com