Naročite se na enovice

http://www.canon.si/get-involved/student-development-programme/
http://www.nanlite.si
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

Pentax K-1 / Več za manj (test)

28.07.2016 16:43
Stran:

1.Tehnika / 2.Kakovost slike / 3.Zaključek

Za konec

V rokah sem imel že na 100-tine fotokamer. Vedno je tako, da pri nekateri nekaj manjka, ali pa je cenovno previsoko za hobi fotografijo.

Pentax je naredil neverjetno. Dodal je več in kamero postavil v zanimiv cenovni razred. Dlje, ko sem se družil s kamero, bolj mi je postajala všeč. Predvsem teh nekaj novih funkcij, ti da drugačne možnosti izbire in nisi več omejen na klasičen Canon/Nikon pristop v svetu kamer DSLR.

Odlična kakovost slike in ločljivost, odličen ISO, možen vklop funkcije AA filtra za izničenje moire efekta, Pixel Shift Resolution za nadpovprečno veliko detajlov iz RAW datoteke in ostalo že omenjeno, postavljajo kamero Pentax K-1 v nek drugačen svet. Pentax ne kopira drugih, ampak je ubral svojo pot. In opazi se, da so dobro premislili kaj bodo v kamero dodali. In neverjetno. Toliko bonbončkov, pa je kamera Pentax K-1 s ceno 1999€ opazno cenejša od konkurent (Canon EOS 5Ds R - 3700€, Nikon D810 - 2999€, Sony A7II R - 3500€). Vse cene so povzete na našem trgu. In še v vednost. Pentax je prisoten in cenjen tudi med srednjeformatnimi kamerami, s kamero Pentax 645D.

Kamero Pentax K-1 toplo priporočam vsem, ki še niso podlegli Canon in Nikon evforiji v svetu kamer DSLR. Če si želite odlično kamero polnega formata in visoko ločljivost, z največ dodatnimi tehničnimi lastnostmi, a še vedno za manj denarja kot nudi bolj funkcijsko okrnjene kamere konkurenca, potem je ta kamera kot nalašč za vas. Tudi Sony A 7R II, iz sveta kamer CSC nima toliko naprednih funkcij, obenem ima elektronsko iskalo. S kamero K-1 gre Pentax po svoji poti in kot Canon, Nikon, Sony, si bo v svetu visoke ločljivosti priboril svoje uporabnike.

Torej! Če ste še ostali na Pentax kamerah in želite v tehniki naprej sploh ni dileme. Za manj denarja, boste dobili več. Uporabniki FF kamer Canon, Nikon, Sony, zaradi teh dejstev ne boste menjali sistema. Razen, če ste še na kamerah APS-C formata, imate samo APS objektive, ali malo njih in tako še niste vezani na FF sistem. Prav na te pa računa tudi Pentax. Pentax K-1 je odlična in povsem konkurenčna kamera v vseh pogledih, z nižjo ceno in bolj kot profesionalno, se jo razumeva kot kamero za napredne hobi fotografe. Samo še nekaj dodatne optike več in kamera bo postala resna konkurentka tudi v prodajnem smislu.

Vedite, da je tudi za vas, Canon, Nikon, Sony uporabnike, Pentax naredil veliko. Zdaj tudi vaši ne bodo mogli več gledati stran, ponuditi pri novih kamerah par funkcij več in dvigati ceno v nebo.

Lepo, da je Ricoh, Pentax obdržal med živimi in je s kamero Pentax K-1 odprl novo smer funkcij, kot cene, med FF kamerami DSLR. Kamero Pentax K-1 si vsekakor tudi sam želim za še kakšen daljši preizkus. 

1.Tehnika / 2.Kakovost slike / 3.Zaključek

 
Avtor: Matjaž Intihar

Stran:
 

Komentarji

Jurij Korošec

08.09.2016 09:31

Pomembno bi še bilo omeniti tudi funkcijo "catch-in-focus", ki nam omogoča uporabo MF objektivov - z malo vaje - je slikanje skoraj tako hitro kot z AF objektivi. Deluje na vseh modelih Pentaxa.

http://www.pentaxforums.com/articles/photo-articles/catch-in-focus-tut orial.html

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com