Naročite se na enovice

http://www.canon.si/get-involved/student-development-programme/
http://www.nanlite.si
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

Pentax K20D / Prvi preizkus

Avtor:Matjaž Intihar
20.01.2008 14:00
Stran:

 

11. januarja je Pentax povabil več kot 100 novinarjev na predstavitev novih DSLR kamer in objektivov. Na začetku nam je direktor g. Hiroshi Onoda predstavil vizijo podjetja Pentax. Po združitvi s podjetjem Hoya je bilo veliko govora kaj bo z imenom Pentax in predvsem njenim foto delom proizvodnje. G. Onoda je v dveh stavkih povedal najpomembnejše. Pentax bo kot celota vpet v Hoya in najpomembnejše za ljubitelje znamke Pentax, »Pentax will be Pentax«.

Kot vsa podjetja tudi Pentax največ moči vlaga v kamere razreda DSLR. Za leto 2008 se pričakuje kar 20% porast prodaje. Prav zaradi pričakovane rasti prodaje kamer DSLR si želi tudi Pentax odrezati svoj kos pogače. Na glavnih Evropskih trgih so po prodani količini kamer DSLR tretji proizvajalec. Največji poudarek na konferenci je bil na kameri Pentax K20D, ki bo zamenjala uspešni in tudi tehnološki zanimiv model K10D.

 

Pentax K20D

Kamera je zelo podobna K10D, zato jo Pentax uporabnik hitro spozna in rokuje z njo. Ohišje je dobro izdelano in zaščiteno, zatesnjeno proti vlagi, dežnim kapljam in prahu. Na prvem preizkusu na puščavskem pesku se je K20D odlično odrezala. V roki se jo dokaj dobro drži, saj ohišje ni minimalizirano in tudi ne prelahko. Za še boljše držanje kamere predvsem pri daljšem držanju pa lahko uporabimo dodatno držalo.

 

Na kameri so lahko dosegljivi gumbi za takojšnje nastavljanje uporabnih funkcij. Navaditi se je treba na gumb Fn. za katerim se skriva tudi večkrat uporabna lastnost ISO. Ima pa K20D tudi funkcijo Sv za avtomatsko izbiro občutljivosti glede na nastavljeno zaslonko in čas, tako da malo daljša pot do ISO izbire niti ni moteča. Meni osebno je gumb za zaklepanje izbrane osvetlitve postavljen preveč na desno. Verjamem pa, da se ob daljšem druženju s kamero na to navadiš in ne dela težav.

Stran:
 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com