Naročite se na enovice

http://www.nanlite.si
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

Serija Canon EOS-1 praznuje 25 let

11.06.2014 15:41

Canonova serija EOS je svojo življenjsko pot začela leta 1987 s predstavitvijo modela EOS 650, prvega zrcalno-refleksnega fotoaparata na svetu s samodejnim ostrenjem AF, ki je uporabljal popolnoma elektronski nastavek, prek katerega je bilo mogoče z električnimi signali nadzirati funkcije, kot sta AF in zaslonka. Dve leti zatem, leta 1989, je podjetje predstavilo prvi profesionalni model EOS – EOS-1. Bil je razvit za potrebe profesionalnih fotografov ter se je ponašal z vrhunsko tehnologijo, vodilnimi zmogljivostmi v tem razredu, novo stopnjo ergonomije, veliko zdržljivostjo in zanesljivostjo.

Od takrat je z evolucijo svojega paradnega modela Canon nadaljeval s svojo predanostjo fotografski industriji ter sledil potrebam profesionalnih fotografov v spreminjajočih se časih. Leta 1994, ko so se profesionalni fotografi začeli zanašati na zmogljivosti samodejnega ostrenja, ki so ga nudili zrcalno-refleksni fotoaparati, je Canon predstavil EOS-1N. V primerjavi s predhodnikom je ta ponujal večje število točk ostrenja in povečal zmogljivost predvidevanja ostrenja pri sledenju premikajočim se motivom. Leta 2000 je podjetje predstavilo EOS-1V s popolnoma novim 45-točkovnim zgoščenim območjem AF, ki je omogočal samodejno ostrenje pri hitrostih do 9 slik/sekundo.

S prihodom digitalne dobe je Canon leta 2001 predstavil svoj prvi vrhunski profesionalni digitalni DSLR Canon EOS-1D (test e-Fotografija), ki mu je leta 2002 sledil model EOS-1Ds s tipalom polne velikosti. Canonov trenutni vrhunski model EOS-1D X je na trg prišel leta 2012 in je že trinajsti model serije EOS-1. Z nepremagljivo kombinacijo hitrosti, ločljivosti in kakovosti slike EOS-1D X še naprej navdušuje profesionalne fotografe z različnih področij fotografije, od fotoreporterstva in športne fotografije do komercialne in krajinske fotografije.

Zadnjih 25 let paradna serija EOS-1 prinaša vrhunsko tehnologijo in vodilne zmogljivosti v svojem razredu. Te lastnosti so se razširile prek celotne ponudbe fotoaparatov, od vstopnih modelov do profesionalnih aparatov. Canon je vedno stremel k izdelavi izjemnih fotoaparatov, ki širijo ustvarjalne možnosti in ustrezajo potrebam fotografov z vsemi stopnjami znanja, ter bo s tem nadaljeval tudi v prihodnosti.

Avtor: Canon Adria d.o.o.

 

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com