Naročite se na enovice

http://www.foto-klik.si/sl/fotoaparati-kamere/mirrorless-brezzrcalni-fotoaparati-224?manufacturer=Fujifilm
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

 

Sony α7S

Avtor:Matjaž Intihar
08.04.2014 18:04

α7S odlikuje novo razviti senzor s širokim dinamičnim razponom, ki profesionalnim fotografom dovoljuje številne možnosti umetniškega izražanja

- Širok razpon ISO občutljivosti od 50 do 409600 in izjemen dinamični razpon
- Prvi senzor polnega formata na svetu, zmožen celovitega branja slikovnih pik brez postopka “binning pixel” , postopka združevanja slikovnih točk za video posnetke in 4K (QFHD: 3840 x 2160) HDMI izhod.
- Profesionalne nastavitve zajema video posnetkov, ki vključujejo snemanje XAVC S v polni visoki ločljivosti (Full HD) pri 50Mbps, časovno kodo in možnost XLR avdio vhodov
- Visok razpon ISO občutljivosti dovoljuje višje hitrosti zaklopa tudi pri fotografiranju v slabših svetlobnih pogojih
- Objektivi serije α združujejo široko paleto visoko kakovostnih objektivov, vključno s power-zoom objektivom, idealnim za filmske posnetke
- Izboljšano samodejno ostrenje »Fast Intelligent AF« tudi pri nizki svetlobi, kot je EV-4   
- Ultra kompaktno in lahko ohišje, ki omogoča udobno rokovanje
 

Novi fotoaparat α7S s senzorjem polnega formata navdušuje s širokim naborom številnih ustvarjalnih možnosti fotografskega izražanja tako na profesionalni kot ljubiteljski ravni. S pridružitvijo družini že priznanih fotoaparatov α7 in α7R – najmanjšima fotoaparatoma polnega formata z izmenljivimi objektivi na svetu – model Sony α7S odlikuje izredna občutljivost, nizek šum in spektakularna 4K kakovost fotografij (QFHD: 3840×2160). V najmanjšem ohišju katerega koli kompaktnega fotoaparata z izmenljivimi objektivi na svetu α7S omogoča tako fotografiranje kot tudi produkcijo filmov, ki zahtevajo stroškovno učinkovitost.

Izredno občutljivost modela α7S zagotavlja novi 35 mm Exmor R™ CMOS-senzor polnega formata. 12,2 milijona slikovnih pik senzorja ima povečano svetlobno občutljivost, kar zagotavlja, da vsaka celica na senzorju zajema max svetlobo. Skupaj z zmogljivim procesorjem BIONZ X pa dodatno zmanjšuje šum fotografij in hkrati povečuje razpon ISO občutljivosti, od ISO 50 – ISO 409600 v razširjenem načinu (ISO 200 – ISO 409600 pri snemanju video posnetkov).

Neprimerljivo izjemna občutljivost in ultra nizek šum α7S omogočata zajemanje čudovitih fotografij v slabših svetlobnih pogojih, kjer bi običajno potrebovali daljše odpiranje zaslonke. Zahvaljujoč visoki občutljivosti fotoaparata in hitrosti zaslonke pa lahko posnamete ostre fotografije in video posnetke z nizkim šumom tudi ob krajšem času osvetlitve. Izjemen dinamični razpon je idealen za prizore z visokim kontrastom, ekstremnimi poudarki in globoko črnino, združenimi v isti fotografiji. 

Zaradi izredne občutljivosti senzorja je količina svetlobe, ki jo lahko fotoaparat zajame, v primerjavi s klasičnimi fotoaparati opazno večja.

Z zbiranjem podatkov vsake posamezne slikovne celice senzorja 35mm polnega formata Exmor™ CMOS (24p in 25p) so posnetki v 4K ločljivosti, zajeti z α7S, izjemno podrobni in zagotavljajo dober razpon vseh odtenkov, ki jih najdemo v naravi bogatih barv. Nadgrajen s procesorjem BIONZ X, izjemno hitri prenos podatkov fotoaparatu α7S omogoča zajemanje video posnetkov na 4K ločljivosti iz priključka HDMI s 4:2:2 barvnim vzorčenjem, za shranjevanje na zunanjo napravo ali ogled na monitorju.

Zahvaljujoč celovitemu branju slikovnih pik iz senzorja polnega formata (35 mm) ni več zaslediti nezaželenih »moiré učinkov« in »jaggies«, ki znižujeta ločljivost videa. Osupljivo jasne posnetke lahko shranite na spominsko kartico v polni visoki ločljivosti (Full HD) v snemalnem formatu XAVC S[1] s hitrostjo 50Mbps, ki jo visoko cenijo ravno profesionalni snemalci.

V načinu APS-C α7S podpira visoko hitrost snemanja pri 120fps ali 100fps v visoki ločljivosti HD (1280 x 720 slikovnih pik). Posnetke, zajete pri 120fps, je mogoče predvajati na 24p za 5-kratni »slow-motion« učinek – idealno, da ujamete vsako podrobnost športnih aktivnosti.

α7S omogoča številne specializirane funkcije, ki bodo še posebej pisane na kožo profesionalnim fotografom, kot so Picture Profile™ za raznoliko vizualno podobo in S-Log2 gamma. Časovna koda/uporabniška funkcija  omogočata profesionalno upravljanje, medtem ko opcijski XLR Adapter Microphone Kit podpira zajemanje zvoka visoke kakovosti.

Kot že dokazano pri α7R je hitro samodejno ostrenje »Fast Intelligent AF« še dodatno izpopolnjeno za celovito zajemanje posnetkov tudi v slabših svetlobnih pogojih, kot na primer pri EV-4. Druge funkcije, ki so že znane uporabnikom α7, vključujejo visoko kontrastno kukalo XGA OLED Tru-Finder, Wi-Fi/NFC povezljivost in združljivost s širokim razponom aplikacij PlayMemories Camera.

Na voljo je več objektivov serije α, ki odpirajo ustvarjalne možnosti fotografiranja. Trenutno v fazi razvoja najnovejši objektiv polnega formata serije E “power zoom” 28-135mm objektiv F4 še posebej pritegne profesionalne snemalce filmov. Obenem Sony sodeluje s razvijalci, ki omogočajo snemanje 4K video posnetkov profesionalne kakovosti. Prav tako je v fazi razvoja tudi novi XLR adapter kit z neposrednim mehanizmom za priklop.

Novi digitalni širokokotni fotoaparat Sony α7S z izmenljivimi objektivi bo na voljo od poletja 2014.

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com