Naročite se na enovice

http://www.nanlite.si
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

Sony A5000

07.01.2014 15:46

A5000 ponuja kakovost zrcalno-refleksnih fotoaparatov in ustvarjalno moč v lahkem in priročnem kompaktnem ohišju

Velik Exmor™ CMOS-senzor APS HD z 20,1 milijona slikovnih točk in procesorjem BIONZ X za čudovito podrobne fotografije
Rotacija LCD zaslona za 180° za lažje avtoportrete
Lahko in kompaktno ohišje z vgrajeno bliskavico
Enostavno deljenje vsebin s pametnimi telefoni in tablicami prek povezave Wi-Fi in povezave NFC z enim dotikom

Najmanjši in najlažji digitalni fotoaparat z izmenljivimi objektivi in Wi-Fi povezavo pri zajemanju čudovitih fotografij in ustvarjalnih možnostih zmore precej več, kot bi lahko sklepali po njegovi teži. Z velikim in učinkovitim Exmor™ CMOS-senzorjem APS HD z 20,11 milijona slikovnih točk in procesorjem BIONZ X fotoaparat A5000 posname izjemne fotografije, ki daleč presegajo njegovo velikost.  

Novi A5000 z elegantnim ohišjem, ki se brez težav prilega vašemu žepu, predstavlja velik korak naprej v primerjavi z običajnimi fotoaparati tipa »nameri in sproži«. Ker je dovolj majhen in lahek, da ga s seboj vzamemo kamorkoli, predstavlja popolno alternativo fotoaparatom DSLR. Čeprav tehta le 210 g[ii], se v njegovem kompaktnem ohišju skriva vgrajena bliskavica, ki osvetli temne scene. Prav tako je spremenjeno držalo fotoaparata, ki zato sedaj omogoča še bolj varno in mirno držanje ne glede na to, kateri objektiv serije E je na njem nameščen.

Kakovost fotografij je zaradi novega Exmor™ CMOS-senzorja APS HD z 20,1 milijona slikovnih pik, ki se po velikosti lahko kosa s tistimi v zrcalno-refleksnih fotoaparatih, še boljša, saj tovrstni senzor zajame ogromne količine podatkov. Fotografije še dodatno izboljša nova generacija procesorja BIONZ X, ki ga najdemo tudi v nagrajenih kamerah α7 in α7R s senzorji polnega formata (»full-frame«). Reprodukcija podrobnosti, zmanjševanje šuma na določenem delu in tehnologija za zmanjševanje difrakcije (»uklona«) zagotavljajo še bolj podrobne teksture in manj šuma ne glede na motiv fotografiranja. Za še boljše fotografije tudi ob slabših svetlobnih pogojih pa lahko sedaj ISO občutljivost ročno nastavite vse do vrednosti 16000.

Ročni avtoportreti (t.i. »selfies«) so zaradi udobnega držala, LCD zaslona, ki se obrne za 180°, in dejstva, da A5000 na oddaljenosti v dolžini roke zagotavlja odličen kader, sedaj povsem preprosti. S pomočjo učinka 'mehke kože' (»soft skin effect«), ki samodejno zgladi gube in polepša kožo, lahko uporabniki naredijo še bolj privlačne avtoportrete. Prav tako je uporabnikom na dosegu prsta gumb za optični zoom, kar omogoča še bolj enostavno upravljanje nastavitev.

Vgrajena povezava Wi-Fi in NFC tehnologija omogočata povezavo z enim dotikom z vašim telefonom Xperia™ ali drugo androidno napravo. Tako je brezžično deljene fotografij s pomočjo vašega mobilnega telefona povsem preprosto. En sam dotik aktivira tudi funkcijo »Smart Remote Control«, ki fotoaparat poveže s telefonom ali tablico. Na teh napravah si lahko nato ogledujemo fotografije ali pa prek njih z daljave upravljamo s sprožilcem.

Sonyju lastne ustvarjalne možnosti fotografiranja zagotavljajo, da je intuitivni nadzor nad posebnimi učinki (»Picture Effect«), zamegljevanjem ozadja (»Background Defocus«) in podobnimi funkcijami vedno na dosegu roke. Ob pritisku gumba lahko premikamo nadzorno kolo ob strani in z učinki na sliki upravljamo kar prek LCD zaslona. Pri tem so manj izkušenim fotografom na pomoč tudi navodila na zaslonu.

Dodatki za fotoaparat med drugim vključujejo novo ohišje LCS-EBB, ki je zasnovano posebej za elegantno prileganje. Mehka torba za prenašanje LCS-BBN in naramnica STP-XSR1 pa ponujata stilsko in barvno usklajenost. LCS-BBN je mehka torba za nošenje v stilu 'torba-v-torbi' in jo brez težav spravimo v nahrbtnik ali kovček. Na voljo je tudi komplet dodatkov ACC-TRW, ki vključuje polnilec baterije BC-TRW in baterijo za ponovno polnjenje NP-FW50.

S fotoaparatom A5000 se odlično ujame tudi večnamenski teleobjektiv SEL55210 E55-210mm F4.5-6.3, ki je na voljo v ujemajoči črni barvi.

Sony fotoaparat A5000 z izmenljivimi objektivi bo na prodajnih policah v Evropi na voljo marca 2014.

Avtor: Sony Slovenija

 

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com