Naročite se na enovice

http://www.nanlite.si
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

Sony Action Cam

15.01.2014 10:33

Nova prenosna videokamera, odporna na pljuske vode, snema visoko kakovostne posnetke polne ločljivosti (Full HD) v formatu XAVC S pri 50 Mbps

Ker je kamera zaščitena pred pljuski vode, ni potrebe po dodatnem ohišju, s čimer pridobite na prostoru[i]
S podatki iz GPS-a in funkcijo »Map Views« spremljajte svoje gibanje, posnetke iz več kamer pa združujte s pomočjo aplikacije »PlayMemories Home«
Napredni optični stabilizator slike »SteadyShot« v primerjavi s prejšnjimi modeli[ii] tresljaje in vibracije kamere odpravi kar 2,5-krat učinkoviteje
Zapestni nastavek »Live-View Remote« lahko na daljavo nadzira do pet kamer
Procesor BIONZ X poskrbi za kakovostno sliko v polni visoki ločljivosti (Full HD) v formatu XAVC S pri 50Mbps

Od smučanja, do hitrostnih stez in blatnih poti – nova Action Cam HDR-AS100V bo zadovoljila vašo željo po ekstremnih doživetjih. Prenosna videokamera polne visoke ločljivosti (Full HD) je namenjena zabavnim in z adrenalinom prepojenim pustolovščinam, ki se zgodijo na cesti, v gorah, na snegu ali v vodi. Njeno ozko ohišje namreč v zraku ali vodi ustvarja manj upora; odpornost proti pljuskom pa zagotavlja, da tudi na premočenih kolesarskih stezah ne boste potrebovali dodatne vodoodporne zaščite. Z novim zaključkom v moderni beli barvi lahko Action Cam obenem odseva tudi sončno svetlobo med deskanjem na puščavskem pesku ali v peklenski vročini.

Urejanje vaših akcijskih posnetkov bo s programom »PlayMemories Home« (za Windows ali Mac), ki ga lahko prenesete s spleta, izjemno zabavno in hkrati preprosto. S pomočjo funkcije »Map View« lahko zabeležite lokacije svojih dogodivščin, »PlayMemories Home« pa vam obenem omogoča, da združite tudi do štiri posnetke ter da zajeto dogajanje urejate v počasnem posnetku in tako ustvarite njihov skupen video, ki vključuje tudi GPS podatke.

Četudi drvite po smučarski strmini ali se na kolesu trudite izogniti luknjam, bo napredni optični stabilizator slike SteadyShot, ki je kar 2,5-krat bolj učinkovit od svojih predhodnikovii zagotovil, da bodo vaši posnetki stabilni in ostri. Njegova učinkovitost se še posebej izkaže pri izničevanju mehaničnih vibracij na motorjih ali štirikolesnikih.

Prav tako lahko Action Cam ustvari izjemno kakovostne video posnetke tudi v počasnem snemanju z zvokom, tj. pri hitrosti 120 ali 240 slik na sekundo. Po snemanju si posnetke lahko predvajate v običajni hitrosti in tako svoje vragolije na BMX kolesu ali na rolkarski deski prikažete v počasnem, a izredno tekočem posnetku. 

Prav tako lahko prvič doslej s priloženim daljinskim upravljalnikom RM-LVR1 Live-View Remote[iv] v slogu zapestne ure brezžično nadzorujete kar do pet kamer Action Cam S100V. Funkcije za pričetek in konec snemanja, pregled posnetkov ali spreminjanje nastavitev so sedaj le pritisk gumba stran – vse pa so preprosto dosegljive tudi, če nosite okorne smučarske rokavice.

Nova kamera Action Cam zagotavlja najboljšo kakovost slike do sedaj. Zahvaljujoč širokokotnemu objektivu ZEISS Tessar® s kar 170-stopinjskim zornim kotom, Exmor R CMOS-senzorju z 18,9 milijona slikovnih pik in močnemu novemu procesorju BIONZ X so sedaj posnetki še ostrejši in bolj jasni.

Zaradi učinkovitega novega formata zapisa videa XAVC S  lahko Action Cam sedaj prvič zajame tudi video v polni visoki ločljivosti (Full HD) z visoko bitno hitrostjo do 50Mbps. Osupljivo kakovost boste lahko opazili prav v vsaki sekundi posnetka in tudi v hitrih spremembah scen, ki so na drugih kamerah običajno zamegljeni ali neostri.

Nova funkcija »Interval Still Recording« prinaša še več ustvarjalnih funkcij. V tem načinu lahko kamera avtomatsko posname zaporedje fotografij v poljubnih intervalih, ki trajajo vse od ene pa do 60 sekund, in jih nato predvaja eno za drugo. Tovrstno zaporedje v slogu preskakovalne fotografije ('time lapse') poustvari časovne intervale dolgih potovanj. Prav tako  se kamera ponaša s priročno funkcijo 'flip', ki obrne posnetek. Ta je še posebej uporabno tedaj, ko imate kamero pripeto na čeladi ali ko je ta na ultralahkem letalu nameščena postrani ali pa je celo obrnjena.

Dodana druga nadzorna luč na vrhu Action Cama vam zagotovi nadzor nad statusom snemanja ne glede na to, kje je kamera nameščena. Po novem njeno še enostavnejšo pričvrstitev omogoča adapter za nameščanje na trinožni stativ, zaradi katerega ni potrebe po dodatnem okvirju.   

Novi Action Cam ponuja pestro paleto možnosti, ki bodo ugodile tudi potrebam resnejših snemalcev. Pri obdelavi videa k ustvarjalnosti pridoda izbira barvnih nastavitev, ki omogoča, da posnetek lahko zajemate pri običajni ('neutral') kakovosti slike ali pa raje izberete način ('vivid'), ki barve naredi bolj intenzivne, močne in poudarjene. Za profesionalne filmske režiserje Action Cam snema s časovnimi oznakami in tako olajša sinhronizacijo posnetkov z več različnih kamer. Prav tako uporabna je nova funkcija »User bit«, ki lahko zapiše informacije kot so datum/čas/številka scene (v 8-številčnem šestnajstiškem (heksadecimalnem) zapisu), kar je še posebej uporabno pri urejanju video posnetkov, posnetih z dvema ali več kamerami.

Za enostavno povezovanje s kompatibilnimi pametnimi telefoni in tablicami poskrbi povezava NFC z enim dotikom. Svoje posnetke lahko tako brezžično prenesete na pametno napravo in jih lažje delite z drugimi, ne da bi vam bilo pri tem treba skrbeti za kable ali spominske kartice. Povezava NFC na vašem telefonu samodejno aktivira tudi nameščeno mobilno aplikacijo »Playmemories«, kar vam omogoča nadzor snemalnih kotov kamere kar prek zaslona na vašem telefonu.

Poleti 2014 je predvidena tudi nadgradnja, ki bo uporabnikom omogočila neposredni prikaz njihovih doživetij. Kamera bo prenos brezžično oddajala na telefon, ki bo nato zajete posnetke predvajal na spletu. Tako boste prav z vsemi lahko delili svoje najbolj doživete trenutke kar tedaj, ko se bo akcija zares odvijala.

Velika izbira dodatkov, ki ustrezajo vsem stilom,  zagotavlja, da boste s svojo kamero Action uživali vedno in povsod. Ko k temu prištejemo še nosilec za kolo »Bike Mount Kit« ali naglavni in zapestni nosilec, se dogodivščine lahko pričnejo!

Novo aktivna videokamero Action Cam HDR-AS100V bo v Evropi na voljo v aprilu 2014.

Avtor: Sony Slovenija

 

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com