Naročite se na enovice

http://www.nanlite.si
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

 

Sony FE 35mm F1.8

15.07.2019 13:07

Sony je predstavil novost v ponudbi objektivov polnega formata serije E – širokokotni fiksni objektiv z veliko odprtino zaslonke FE 35 mm F1.8, model SEL35F18F.

Novi fiksni objektiv polnega formata z veliko odprtino zaslonke je  zaradi svojih kompaktnih mer in nizke teže praktičen za fotografiranje različnih motivov, hkrati pa fotografu omogoča izjemno mobilnost. Z njim lahko posname vse od vsakdanjih motivov do fotografij hrane, pokrajine, nočnih prizorov ter še veliko drugega. Novinec ponuja izjemno kakovost slike od roba do roba že pri maksimalni odprtini zaslonke F1.8. Skupaj s tihim sistemom samodejnega ostrenja in nepopustljivo zmogljivostjo sledenja subjektu je odlična izbira tako za fotografiranje kot za snemanje videa. Majhne mere omogočajo, da je primeren tako za fotoaparate polnega formata kot tudi za fotoaparate formata APS-C, kjer nudi goriščno razdaljo ekvivalentno[i]52,5 mm. Ta je idealna za vsakodnevno fotografiranje, portrete in še veliko drugega.

 

Ključne lastnosti:

Visoka ločljivost in velika odprtina zaslonke v kompaktnem in lahkem objektivu

Z največjo odprtino zaslonke F1.8, težo samo 280 gramov ter merami 65,6 mm (premer) x 73,0 mm (dolžina) postavlja nov standard za enostavno prenašanje.

Pametna optična konstrukcija za visoko ločljivost po celotni površini slike ter asferični element za zmanjševanje aberacije. Zaslonka z 9 lističi omogoča čudovito mehkobo neostrine (bokeh).

Najmanjša razdalja ostrenja 0,22 m ter največja povečava 0,24x omogočata enostaven vstop v svet fotografiranja od blizu.

Vsestransko upravljanje in rokovanje za širok spekter potreb pri fotografiranju

Priročno nameščen in prilagodljiv gumb za zadržanje izostritve ter stikalo za izbiro načina ostrenja za takojšnje preklapljanje med samodejnim in ročnim ostrenjem.

Ročno ostrenje z linearnim odzivom za natančen, odziven nadzor ostrenja.

Dodatno vsestranskost in zanesljivost objektiva zagotavlja zasnova, ki prinaša odpornost na prah in vlago[ii], s čimer daje uporabniku dodaten občutek zaupanja.

Tiho samodejno ostrenje z izvrstnim sledenjem za snemanje videa in fotografiranje

Hiter, natančen in tih linearni motor pogona samodejnega ostrenja za natančno ostrenje tako pri fotografiranju kot pri snemanju videa.

 

“Fiksni 35-milimetrski objektiv je odličen za številne fotografe, saj njegova vsestranskost pomeni, da je pravilna izbira za različne vrste fotografij,” je dejal Yann Salmon-Legagneur, direktor produktnega marketinga v oddelku Digital Imaging pri Sony Europe. “Naš novi 35-milimetrski objektiv FE združuje izjemno jasno sliko od roba do roba ter resnično lahko zasnovo. Prepričani smo, da bo navdušil številne fotografe in video snemalce.”

 

Cena in razpoložljivost

Objektiv FE 35 mm F1.8 bo v Evropi naprodaj od avgusta 2019 dalje po priporočeni maloprodajni ceni približno 700 evrov.

Sony Slovenija

 

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com