Naročite se na enovice

http://www.nanlite.si
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

Sony pametni objektivi

04.09.2014 11:36

Sony razširja linijo pametnih objektivov in uvaja nov koncept izmenljivih objektivov

ILCE-QX1 z velikim Exmor™ CMOS-senzorjem APS-C, procesorjem BIONZ X™, naprednimi funkcijami fotoaparata; deluje z izmenljivimi objektivi serij E in A
ILCE-QX1 je na voljo s “free angle shooting kit”, odličnim za popularne “selfie-je” in visokim/nizkim kotom fotografiranja
DSC-QX30 s 30x optičnim zoomom in tehnologijo Optical SteadyShot
DSC-QX10 v dveh novih, svežih barvnih različicah

Najnovejši pametni objektivi Sony združujejo najboljše iz obeh svetov in tako prepletajo spontanost ter enostavno deljenje utrinkov iz pametnega telefona z ustvarjalno močjo fotoaparata najvišjega ranga.

Pametni objektiv s pametnim telefonom povežete kar prek povezave Wi-Fi. Zahvaljujoč nadgradnji sistema za objektiva QX100 in QX10 ter izboljšavam aplikacije Sony PlayMemories Mobile je občutno hitrejša tudi povezava z enim dotikom NFC. Ste uporabnik telefona Xperia? Šlo bo še hitreje.

Upravljanje posamezne kamere je s pomočjo najnovejše brezplačne mobilne aplikacije Sony PlayMemories verzije 5.0 za Android in iOS povsem preprosto. Nov uporabniški vmesnik poenostavi izkušnjo fotografiranja in enoročnega upravljanja. Uokvirjanje posnetkov na vašem telefonu je zahvaljujoč mrežnim črtam na zaslonu, ki jih omogoča najnovejša različica aplikacije, veliko bolj intuitivno, GPS pa doda podatek o lokaciji fotografije, ki se med fotografiranjem prenese na pametni telefon. Sprožilec posnetek zajame s pomočjo zaslona na dotik; s samodejnim prenosom fotografij na telefon pa lahko svoje spomine delite nemudoma.

ILCE-QX1 za več ustvarjalnih možnosti

ILCE-QX1 omogoča profesionalnim fotografom uporabo visoko zmogljivih objektivov serije E. Preprosto izberite svojega najljubšega – zoom, širokokotni, tele ali makro – in sprostite svojo kreativnost z nadzorom nad osvetlitvijo, izostritvijo in načini snemanja.

Exmor™ CMOS-senzor APS-C z 20.1 milijona slikovnih točk ujame izjemno število brezhibnih podrobnosti, kar bi sicer pričakovali od veliko večjega fotoaparata. Združen je z naprednim Sonyjevim procesorjem BIONZ X, ki znatno zmanjšuje šume iz okolja. Osupljivo razliko boste opazili tudi v primerih, ko senzorji manjše velikosti običajno zatajijo - pri zajemanju posnetkov v slabših svetlobnih pogojih.

Veliki senzor QX1 ima sposobnost ustvarjanja profesionalnih  »bokeh« učinkov s čudovito kremasto zameglitvijo ozadja – trik, ki mu pametni telefoni še niso kos.

Sony s številnimi izvrstnimi funkcijami razvaja tako profesionalne kot ljubiteljske fotografe. Funkcija »Superior Auto« omogoča prepoznavanje številnih prizorov – na primer pokrajine ali pa portreta z osvetlitvijo ozadja – in prilagodljive nastavitve fotoaparata za vrhunske rezultate. Za tiste fotografe, ki uživajo v urejanju fotografij, pa QX1 omogoča zajemanje posnetkov v formatu RAW, kjer t. i. »pop-up« bliskavica QX1 osvetli portrete, mračno notranjost in nočne prizore. 

Etui LCS-QXA in namenski etui za namestitev fotoaparata Strap Kit doda pridih razkošja z videzom rjavega usnja. Zaščita QX1 je tako zagotovljena, poleg tega pa imate tudi možnost izbire različnih naramnic in pasov za na pot.

DSC-QX30

Lastniki pametnih telefonov se dobro zavedamo nočne more ob posnetkih, pri katerih uporabimo večjo povečavo. Namesto jasnih nastanejo zrnati in tresoči posnetki. Kompaktni DSC-QX30 ohranja jasnost slike s 30x optičnim zoomom, podprtim z vgrajenim optičnim stabilizatorjem slike SteadyShot. Z objektivom razpona 24 – 720mm brez težav omogoča, da posnamete osupljive portretne fotografije oseb, ki se nahajajo 40 m stran. Z zoomom Clear Image pa lahko oddaljene predmete povečate za impresivnih 60x brez zmanjšanja števila slikovnih točk.

Neverjetna moč povečave se popolnoma ujema s funkcijo samodejnega ostrenja na zaklop (»Lock-on AF) in hitrega zajemanja posnetkov do 10fps, kar vam omogoča snemanje hitro premikajočega se dogajanja ter kristalno jasne posnetke. Obenem pa navdušuje tudi s snemanjem izjemnih video posnetkov v polni visoki ločljivosti (Full HD) pri 60p sličic na sekundo.

Nova pametnega objektiva sta združljiva z nosljivima daljinskima upravljalnikoma za pogled v živo RM-LVR in RM-LVR2V, ki vam omogočata pregledovanje posnetkov do pet simultano povezanih video kamer – odlično za posnetke, narejene iz več različnih kotov.

DSC-QX10 v novih barvnih preoblekah 

Najnovejša pridobitev QX10 sta novi trendovski barvni različici, ki ju lahko odlično uskladimo s sodobnimi pametnimi telefoni. Poleg že obstoječe črne in bele različice je sedaj na voljo tudi v opazno roza in bakreni barva, ki bosta vašim posnetkov dodali povsem nov zorni kot.

ADP-FSK1

Medtem ko so Sony pametni objektivi odlično orodje za prilagodljivo fotografiranje, dodatna oprema ADP-FSK1 dramatično razširi vaše možnosti različnih načinov zajemanja posnetkov. Vključen pri modelih ILCE-QX1 si lahko dodatno opremo zagotovite tudi pri preostalih QX modelih. Ta »Free Angle Shooting Kit« vključuje adapter in držalo za oprijem, s katerim boste lahko fotografije zajemali tako pod nizkim kot tudi visokim kotom ali pa preprosto naredili nepozaben »selfie«.

Pametna objektiva QX1 in QX30 ter novi barvni različici QX10 bodo v Evropi na voljo od oktober 2014 dalje.

 

ILCE-QX1

DSC-QX30

Slikovni senzor

Model senzorja

Exmor CMOS- senzor tipa APS-C

Exmor R CMOS-senzor tipa 1/2.3

Število slikovnih pik

20,1 milijona učinkovitih slikovnih pik

20, 4 milijona slikovnih pik

20,4 milijona učinkovitih slikovnih pik

21, 1 milijona slikovnih pik

Objektiv

Vrsta objektiva

Sony objektiv serije E

Sony objektiv serije G F3.5 (W)-6.3(T)  f=24-720mm

Optični zoom

-

30x

Clear Image / Digital Zoom

Clear Image Zoom vse do 2x

Clear Image Zoom vse do 60x

Funkcije

Procesor

BIONZ X

BIONZ X

SteadyShot

-  (stabilizacija posnetkov na objektivu)

Optični

Načini ostrenja

AF-S/Manual Focus/Touch AF / Lock-on AF

AF-S / Touch AF / Lock on AF

Območje ostrenja

Contrast detection AF

Multi Point AF

Načini merjenja svetlobe

Multi Pattern

Multi Pattern

Nadzor izpostavitve

Občutljivost ISO

Auto, ISO 100-16000

Auto (ISO 80-12800), ISO 80-3200

Načini nastavitve beline

Auto / Daylight /Shade /Cloudy / Incandescent / Fluor (Warm White) / Fluor (Cool White) / Fluor (Day White) / Fluor (Daylight) / C. Temp / Flash

Auto / Daylight / Cloudy / Incandescent

/ Fluor (Cool White) / Fluor (Day White) / Fluor (Daylight)

Načini fotografiranja

Superior Auto / Intelligent Auto / Movie Mode

/ P mode / A mode / S mode

Superior Auto / Intelligent Auto / Movie Mode

/ P mode / A mode / S mode

Načini pogona

Enojno fotografiranje / Neprekinjeno fotografiranje / Hitrostno neprekinjeno fotografiranje / Samosprožilec (z možnostjo 10-sekundne zakasnitvijo / 2-sekundno zakasnitvijo)

Enojno fotografiranje / Neprekinjeno fotografiranje /

Samosprožilec (z možnostjo 10-sekundne zakasnitvijo / 2 sekundne zakasnitvijo)

Bliskavica

Vgrajena (GN4 v metrih pri ISO 100)

-

Snemanje

Pomnilniške kartice 

Memory Stick Micro, Memory Stick Micro (Mark2), microSD, microSDHC, microSDXC

Memory Stick Micro, Memory Stick Micro (Mark2), microSD, microSDHC, microSDXC

Format snemanja

Fotografija 

JPEG/RAW+JPEG

JPEG

Video

MP4 16M (1920x1080 30p)

MP4 28M (1920x1080 60p) /

16M(1920x1080 30p)

Vmesnik

Vhodni in izhodni način

Multi/Micro USB Terminal (USB2.0)

Multi/Micro USB Terminal (USB2.0)

Wi-Fi

NFC

● (One touch remote)

● (One touch remote)

Moč

Baterija

NP-FW50

NP-BN

Polnilec USB/ USB zaloga energije

Polnjene prek USB

(snemanje, playback)

Fotografije (CIPA standard)

Pribl. 440 posnetkov

Pribl. 200 posnetkov

Video posnetki (Neprekijeno / CIPA standard)

Pribl. 150 min

Pribl. 45 min

Ostalo

Dimenzija ŠxVxD

(brez dodatka Pametni telefon)

74.0 x 69.5 x 52.5 mm

68.4 x 65.1 x 57.6 mm

Teža (brez pametnega telefona)

216g (baterija in vključena Memory Stick Micro)

193g (vključeni baterija in Memory Stick Micro)

Nadzor nad večjim številom kamer

Priložena dodatna oprema

baterija NP-FW50 / Smartphone Attachment /

Micro USB kabel / zapestni pašček / vodnik za hiter začetek

NP-BN baterija, Smartphone Attachment /

Micro USB kabel / zapestni pašček / vodnik za hiter začetek

 

Avtor: Sony Slovenija

 

 

Komentarji

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com