Naročite se na enovice

http://www.nanlite.si
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

 

Sony videokamera FDR-AX100E 4K

Avtor:Matjaž Intihar
10.01.2014 09:35

Posnemite video posnetek v 4K ločljivosti z majhno kamero, ki jo boste z lahkoto upravljali z eno roko

Exmor R™ CMOS-senzor tipa 1.0 z osvetlitvijo ozadja zagotavlja osupljivo 4K kakovost posnetkov tudi ob slabših svetlobnih pogojih

Novi procesor BIONZ X za obdelavo posnetkov

Širokokotni 29 mm objektiv ZEISS Vario-Sonnar T*[1] z 12-kratnim optičnim zoomom in optičnim stabilizatorjem slike SteadyShot

Profesionalni način nadzora z ročnim koleščkom, številčnico in vgrajenimi ND filtri

Tehnologija NFC za prenos z enim dotikom in Wi-Fi za upravljanje s pametnim telefonom

Sonyjeva najnovejša 4K video kamera Handycam® AX100E je idealna za tiste, ki želijo posneti svoje najljubše trenutke in jih nato predvajati na svoji televiziji 4K BRAVIA TV v kar najvišji možni ločljivosti. Kamera je 75-odstotkov manjša in 66-odstotkov lažja od kamere FDR-AX1E in omogoča udobno snemanje z eno roko, v majhnem, a dovolj velikem ohišju pa so združene le najboljše Sony tehnologije.

Gre za prvo 4K Handycam® video kamero z Exmor R™ CMOS-senzorjem tipa 1.0 z osvetlitvijo ozadja. Senzor je opazno večji v primerjavi s senzorji v običajnih potrošniških kamerah in zajema brezhibno 4K Ultra HD sliko (ločljivost 3840 x 2160 točk) s štirikrat več podrobnostmi kot pri zapisu v polni visoki ločljivosti Full HD, obenem pa omogoča tudi čudovite »bokeh« učinke zameglitve ozadja.  

4K senzor je združen s Sonyjevim izjemno močnim procesorjem BIONZ X, ki se ponaša s tehnologijama zmanjševanja šuma na posameznih področjih in reprodukcijo podrobnosti za neverjetno žive in pristne posnetke, ki so bolj kot kdajkoli bližje resničnem svetu. Funkcija »Cinematone Gamma/Colour« skupaj s progresivnim snemanjem pri 25p daje vašim posnetkom bogat in topel pridih.

Handycam® AX100E uporablja na novo razvit ZEISS Vario-Sonnar T* objektiv z 12-kratnim optičnim zoomom, posebej prilagojen za 4K snemanje. Ostrina se razporedi po celotnem okvirju snemanja zahvaljujoč elementom objektiva 11skupin/17 leč, ki vključuje AA (napredne asferične leče) in ED elemente leč.

Skupno delovanje velikega senzorja tipa 1.0, procesorja BIONZ X in objektiva ZEISS s 7-lamelno zaslonko, objektiv zagotavlja brezhibne video posnetke in slike ter omogoča impresivne »bokeh« učinke – enako kot pri poklicnih fotografih. Za še bolj prefinjene rezultate optični stabilizator slike  SteadyShot omogoča stabilno in nemoteno snemanje tudi pri snemanju iz roke.

Pri drugem tipu kamere 4K Handycam® snemanje »Dual video« omogoča sočasno snemanje visokokakovostnih video posnetkov in izmenjavo MP4 datotek. Snemajte videoposnetke v formatu XAVC S (4K/60Mbps oziroma HD/50Mbps) ali formatu pregledovalnika AVCHD, urejajte in uživajte v najvišji ločljivosti. Istočasno se snema bolj kompaktna kopija vaših posnetkov v nižji ločljivosti formata MP4. Po snemanju lahko samo z dotikom vašega pametnega telefona ali tabličnega računalnika s tehnologijo NFC brezžično prenesete MP4 posnetke iz video kamere AX100E za hitro izmenjavo prek družbenih omrežij.

Več ustvarjalnih možnosti še dodatno omogoča visoka hitrost snemanja, ki dogajanje ujame v polni ločljivosti HD (1280x720) z nadvse hitrim izmenjavanjem posnetkov (120 fpsiii). Uživajte v urejanju fotografij na vašem računalniku v tekočem upočasnjenem ritmu – kot pri akcijskih posnetkih na televiziji, kjer ob ponovitvi ujamete čisto vsak trenutek tiste zmagovalne enajstmetrovke.

Predvajanje video posnetkov in fotografij na vašem 4K TV je enako enostavno kot priključitev priloženega kabla HDMI. Tudi če vsebin ne gledate v ločljivosti 4K, se lahko prepustite predvajanju v polni visoki ločljivosti Full HD, ki samodejno pretvori 4K posnetke v visoko kakovost 2K (Full HD), pri čemer uporablja ogromno količino podatkov v vsakem 4K okvirju ter omogoča vrhunske rezultate.

Dodatno lahko z dotikom zaslona video kamere med snemanjem v 4K nemudoma izostrite in obrežete področje, ki ste se ga dotaknili ter ga ponovno predvajate kot video posnetek v polni visoki ločljivosti Full HD.

 

Ustvarjalne funkcije v profesionalnem slogu

Handycam® AX100E vam daje popoln nadzor nad ustvarjanjem in urejanjem čudovitih 4K posnetkov.

Svojevrsten užitek nudi zajemanje posnetkov s pomočjo visoko kontrastnega iskala OLED Tru-Finder, ki omogoča širok zorni kot.

Možnost izbire med filtri »Clear«, »1/4 filter«, »1/16 filter« ali »1/64 ND« (»Neutral Density«) prilagaja stopnjo svetlobe, ki jo zajame objektiv. To snemalcem omogoča natančen nadzor nad hitrostjo zaklopa in zaslonke za več ustvarjalnih možnosti. Skupaj z velikim slikovnim senzorjem omogoča čudovite »bokeh« zamegljene učinke brez povečevanja hitrosti zaslonke –tudi, če snemate na prostem v sončnih pogojih.

Priročno nameščen obroč na objektivu lahko poljubno nastavljate, kar omogoča lažji nadzor nad ostrenjem oziroma zoomom in osvetlitvijo. Ljubitelje snemanja bo navdušila tudi ob strani nameščen ročni kolešček, ki mu lahko nastavite funkcije, kot so povečava ali nastavitev osvetlitve. Upravljanje s prsti je izredno enostavno tudi kadar gledate skozi elektronsko iskalo pri zaprtem LCD zaslonu.

Novi dodatek »My Voice Cancelling« samodejno zazna in zmanjša glasove v ozadju video kamere, ter ohranja glasove posnetih oseb nespremenjene. Vsi tisti nenamerni komentarji bodo tako odstranjeni, kar bo v ospredje postavilo le glavne osebe vašega posnetka.

 

Vzpostavite brezžično povezavo s telefonom, tabličnim računalnikom ali televizijo

Vgrajeni vmesnik Wi-Fi in tehnologija NFC poenostavljata brezžične prenose video posnetkov in fotografij iz videokamere Handycam® na vaš pametni telefon ali tablični računalnik z enim samim dotikom. Potrebujete  brezplačno aplikacijo PlayMemories Mobile za vaše iOS ali Android naprave.

Wi-Fi omogoča tudi brezžično predvajanje vsebin, shranjenih na video kameri, na vašem omrežnem TV-ju (pogoj: upodabljalnik DLNA, združljiv s TV-jem, in dostopna točka; ni združljiv s formatom XAVC S).

Dotik videokamere Handycam®  z mobilno napravo z vgrajeno tehnologijo NFC aktivira pametni daljinski upravljalnik oz. »Smart Remote Control«, s čimer lahko nadzorujete začetek in konec snemanja s pomočjo vaše mobilne naprave. Idealna rešitev za skupinske prizore ali solo nastope, pri katerih ne želite vpasti v kader po že pričetku snemanja. 

Nova Sony videokamera FDR-AX100E 4K bo v Evropi na voljo od maja 2014.

Avtor: Sony Slovenija

 

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com