Naročite se na enovice

http://www.nanlite.si
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

 

Sony World Photography Awards 2015

27.01.2015 12:14

Najnovejša tehnologija kamere v mobilnih telefonih nudi vse boljše možnosti in dostopnost za fotografe. Trenutki so lahko ujeti v prav vseh okoliščinah ali lokacijah, vsak lahko tako z dostopom do telefona vizualno dokumentira vsakodnevno življenje. Nova kategorija nagrade mobilnih telefonov na natečaju Sony World Photography Awards 2015 prepoznava to novo kreativno svobodo in kako je mobilna fotografija pomagala redefinirati način, s katerim fotografi dosegajo svojo umetnost fotografiranja.  

Vsi fotografi, ne glede na znanje in strokovnost, imajo samo en mesec časa, da prijavijo svojo najboljšo sliko, ki ustreza opisu: Od življenja dobite, kar vanj vložite. You get out of life what you put in. Pustite običajno in poglejte za navdih okoli sebe. Odkrijte nove perspektive z uporabo mobilnega telefona in si oglejte svet skozi različne objektive. Rok za prijavo fotografije se prične 27. januarja.

Sodelovanje je brezplačno na www.worldphoto.org, prijave morajo biti oddane pred 27. februarjem.

 

20 najboljših slik bo prišlo v ožji izbor po presoji sledeče žirije:

·      Anna Dickson, direktorica fotografije, Huffington Post, ZDA

·      Chris Hudson, art urednik, National Geographic Traveller, Velika Britanija

·      Anthony Lepinay, fotograf in kreativni direktor, Francija

·      Alvin Soon, pomočnik urednika, HWM in HardwareZone.com, Singapur

·      Evgeny Tchebotarev, CPO in soustanovitelj, 500px, Kanada

 

Izbor najboljših bo objavljen na spletni strani svetovne fotografske organizacije, www.worldphoto.org, med njimi pa bo izbran en zmagovalec, ki ga bo izbrala publika z glasovanjem na spletni strani od 10 -17. marca.  

Avtor zmagovalne slike bo 23. aprila odpotoval v London na gala ceremonijo Sony World Photography Awards in prejel Sony Mobile paket produktov, vključno z najboljšim Xperia™ pametnim telefonom in tabličnim računalnikom.

Astrid Merget Motsenigos, kreativna direktorica svetovne fotografske organizacije WPO pojasni: “Z današnjo izjemno tehnologijo v naših dlaneh lahko ujamemo vsakodnevne dogodke, ki so pomemben del našega življenja. Večina nas beleži svojo zgodovino vsak dan s svojimi mobilnimi telefoni in o tem ne razmišlja. Ta kategorija nam sedaj omogoča, da pogledamo malce pobližje te drugače običajne trenutke.”

Član žirije Anthony Lepinay, francoski street fotograf, ki redno uporablja svoj telefon za fotografiranje, pove: “Prav lepo je videti, kako se fotografija spreminja z novimi tehnologijami in načini uporabe. Neposrednost spreminja način razmišljanja o fotografijah.  Vedno moramo biti pripravljani, da ujamemo popoln trenutek. In upam, da bomo našli znotraj te kategorije posebne trenutke.”

Nadaljnje podrobnosti o natečaju Sony World Photography Awards in svetovni fotografski organizaciji najdete na www.worldphoto.org.

Slike Anthonyja Lepinayja, posnete s Sony Xperia Z3, so na voljo v novinarskem centru svetovne fotografske organizacije na press.worldphoto.org

Za dodatne informacije stopite v stik z:
Jill Cotton na WPO
+44 (0) 20 7886 3043/ jill@worldphoto.org

Avtor: Sony Slovenija

 

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com