Naročite se na enovice

http://www.nanlite.si
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

Sonyjev radijsko vodeni fleš sistem

26.07.2016 11:45

Prihaja Sonyjev radijsko vodeni sistem osvetljevanja za fotoaparate α

Pri Sonyju so prepoznali naraščajoče zahteve profesionalnih in ljubiteljskih fotografov pri možnostih fotografiranja in razvili prilagodljiv radijsko vodeni sistem osvetljevanja. Te fotografom omogočajo ustvarjalno svobodo za preizkušanje različnih nastavitev fotoaparata v vseh svetlobnih pogojih, od popolne divjine, športne fotografije do poročnih fotografij in ekstremnih doživetij.

Sistem je zasnovan tako, da omogoča združljivost s Sonyjevimi fotoaparati α z izmenljivimi objektivi in zunanjimi bliskavicami, in vključuje tako brezžični radijski upravljalnik FA-WRC1M kot tudi brezžični radijski sprejemnik FA-WRR1. Z dosegom do 30 metrov omogoča uporabniško izkušnjo fotografiranja z izredno prilagodljivo brezžično bliskavico v vseh pogojih fotografiranja; z načinom samodejne osvetlitve TTL, ročnim načinom ali načinom skupina. Sistem lahko nadzoruje do 15 posameznih enot bliskavic v največ petih skupinah bliskavic.

Med uporabo sistema je način fotografiranja, razmerje med bliskavicami in izravnavo osvetlitve oddaljenih bliskavic mogoče nadzorovati prek lokalnega upravljalnika. Opremljen je z nadzorno ploščo, enostavno za uporabo, ki omogoča komuniciranje z vsakim sprejemnikom posebej. Kot dodatno vrednost izpostavlja daljinsko proženje več fotoaparatov naenkrat, kar bodo še posebej cenili športni fotografi in tisti, ki fotografijo v divjini. Sistem, ki deluje na oddaljenosti do 30 metrov, jim namreč omogoča, da zajamejo širok kot fotografiranja.

Nov sistem osvetljevanja bo omogočal hitrosti sinhronizacije bliskavice do 1/250th na sekundo s hitro sinhronizacijo (HSS). Stopnjo bliskavice je mogoče nadzorovati v več kot 25 korakih (1/1, 1/2, 1/4, 1/8, 1/16, 1/32, 1/64, 1/128, 1/256) stopenj za izravnavo osvetlitve pa v korakih po 1/3 EV.

Fotografi, ki pri svojem delu cenijo možnost umetniške svobode ali pa zaradi postavljenih scen potrebujejo različne vire svetlobe, bodo lahko nadzorovali bliskavico po posameznih odsekih za dinamičen učinek. Ker je nastavitev vodena radijsko, uporabniku ne bo treba več skrbeti glede omejitev proženja IR, kot so močna svetloba ali fizične ovire. Ker je sistem odporen na prah in vlago, je namenjen uporabi v različnih pogojih.

Radijsko vodeni brezžični sistem osvetljevanja Sony bo na voljo od septembra 2016.

Avtor: Sony Slovenija

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com