Naročite se na enovice

http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
http://www.foto-klik.si/
>

 

 

 

 

 

Flores, Komodo, Bali / Eksotični FotoPOTEP

02.09.2019 20:33

Deli članek prijateljem / Spremljaj e-Fotografija.si

 

Priporočene hitre prijave (skupina bo majhna) informacije...

Video iz FotoPOTEP Bali Flores Komodo - april 2018

 

Bali, Flores, Komodo
4. do 16. april 2020

Se že veselim, ponovno gremo na otok bogov. Bali, ta manjši indonezijski otok, ki je tudi slovencem dobro poznan nas po dobrih dveh letih zopet vabi. No tokrat ne samo Bali. Na njemu bomo spoznali tiste meni že odlično poznane motive in kraje. Tokrat gremo še na en malo bolj robinzonki otok. To je naproti Baliju povsem neturistični otok. Vendar z zanimivo vulkansko pokrajino, rajskimi plažami in enako prijaznimi ljudmi.

Na Baliju bomo nameščeni v Vili Zala, na Floresu v Coconut resort, katerega je naš Andrej, gostitelj in vodič odprl pred kratkim. Torej bomo v tem nepoznanem a prelepem okolju orali ledino. Sploh pa v vaseh na manjših otokih, kamor so avanturisti stopili šele pred sedmimi leti in prebivalci še nabirajo hrano.

Link na film o Floresu, ki ga je posnela RTV Slovenija - Mojca Mavec - oddaja Čez planke
http://4d.rtvslo.si/arhiv/cez-planke/174485941

Vila Zala, naša baza na Baliju.

Coconut resort Flores.

Ampak, ve se! Desetkrat sem že bil s skupino na FotoPOTEPu na Baliju in gost Andreja. Zato bo vsega za zvrhano mero. Od fotografskih motivov, izletov, krajših pohodov, izletov z ladjico, spoznavanja domačinov, sončnih zahodov, rajskih plaž in snorklanja ter čudovitih nasmehov. Prav to zadnje boste prinesli domov v srcu in na vaših pomnilnih karticah, kar vas bo še dolge mesece predstavljalo drugače v tem našem bolj malo nasmejanem in pristnem svetu.

Že po prvem FotoPOTEPu na otok Bali (2009) sem zapisal naslov »Fotografiram za nasmeh«. Po desetih FotoPOTEPih na Bali se ni prav nič spremenilo, le spoznali smo nove, za fotografa boljše lokacije ter po vaseh iskali pristne kontakte. In zakaj toliko pišem o nasmehu. Ker že pred odhodom vsakomur razlagam, da se po naši eksotični delavnici na Baliju ne bo več spraševal kako fotografirati portret, oziroma se celo bal pritisniti na sprožilec ob pogledu na ta živi motiv. Tu ljudje enostavno ljubijo kamero in nam s svojo prijaznostjo ter nasmehom kažejo kako malo je treba, da si zadovoljen in srečen.

Na naših exotičnih fotopotepih spoznamo, da ima večina udeležencev sedaj prvič posnete tudi tiste »prave« dopustniške fotografije, ki nas bodo še dolgo spominjale na vse lepote otoka in ostalo turistično ponudbo. Ja res je, bili smo občasno tudi čisto pravi turisti, a s to razliko, da s fotokamero v roki in tudi v teh trenutkih iskali najboljše lokacije ter motive in nastavitve na fotokamerah. Za naprej pa na vsakodnevnih izletih dobimo obilo znanja, kako si izboljšati naše fotografije za naš domači album, predstavitev ali celorazstavo. Ob urah počitka in večerih pa je čas za spoznavanje kako obdelati fotografijo s programi, oziroma, kako si izdelati fotoknjigo.

Pa poglejmo in komentirajmo naše fotografije.

Če gremo na fotopotep pomeni, da s seboj vzamemo fotografske kamere. Pa ni nujno, da vsi. Bali je znana eksotična turistična lokacija in z nami gredo tudi posamezniki ali pari, kjer njemu ali njej ni veliko do fotografiranja. Ponavadi smo še vsakega »anti« fotografa pripravili vsaj toliko do fotografiranja, da je fotografiral za svoj družinski fotoalbum ali popotniško fotoknjigo.

Hitro spoznamo, da je smeh nalezljiv in nas drži od jutra do jutra in še doma nekaj tednov.

Enostavno povedano. Eksotična fotodelavnica, oziroma FotoPOTEP na Baliju vas popelje nekam drugam, v popoln fotografski in popotniški raj. Pokrajina navduši, zelena ali zlata barva te napolni z energijo, raziskovanje po odročnih vaseh vas osreči in poda razgledanost, sončni zahodi spomnijo na romantiko, prijazni ljudje vas začarajo in nasmeh ter veselje vas bosta spremljala še dolgo časa tudi doma. Ja doma, kjer je vse to že zdavnaj izginilo in nas je spremenilo v trde maske brez nasmeha in stroje, katere iz dneva v dan programirajo, da samo še hlepijo po več in več.

Naš FotoPOTEP vsaj za nekaj časa ustavi ta nori čas in nas spomni, da smo ljudje nekaj drugega kot stroji, ki delajo in poslušajo informacije enako iz dneva v dan. Ustavi se čas in hitenje, pozabimo na pretirano delo in hlastanje za številkami, krivuljami, denarjem, kar nas ne naredi srečne in večkrat kažemo mrke obraze. Na Baliju, Floresu in Komodo, bomo vsaj za nekaj časa odklopili kruto domačo realnost, medijem z motom "samo slaba novica je dobra novica", fotografijam iz tematike kot jo sam imenujem »tuga, jad i bol«, ter vojnih grozot. Na Baliju in Floresu preko fotokamere zopet spoznamo, da se lahko živi tudi drugače.

Za konec pa še tisto najbolj pomembno. Fotografi smo z motivi bogato poplačani, saj na naši fotografski delavnici spoznamo, da je tudi nasmeh nalezljiv. Zato ime balijske eksotične fotodelavnice že od prve naprej (2009) poimenujem, FOTOGRAFIRAM ZA NASMEH! Še več nasmehov in drugih fotografij iz naši eksotičnih FotoPOTEPov na Bali si lahko ogledate v že objavljenih člankih in videih.

 


 

Cena potovanja na osebo:  2300€ pri 7 potnikih (po predvideni ceni letalskih kart)

V ceno je vključeno:
- povratni let - bližnje letališče – Bali
- notranji let - Bali – Flores
- nastanitve (Bali – Vila Zala, Flores – Coconut resort in nastanitev v vaseh ter Komodo)
- transferji po Bali, Flores, Komodo
- dnevni izleti z avti po Bali in Flores po programu, čolni za izlete na Floresu, Komodo
- zajtrki na Bali in Flores, tradicionalna masaža 1X
- vodenje in organizacijo
- pri 6 potnikih je cena višja za 150 € na osebo. Najmanjše število potnikov je 6, največ 12.

Cena ne vključuje:
- prehrano, razen zajtrki na Baliju in Flores. Hrana je poceni.
- prevozi po lastni izbiri
- stroški osebne narave
- eventuelne napitnine

Možna doplačila:
- enoposteljna soba 220 € na osebo.

 

Prijave za Bali - Flores (vstopi)
skupina bo majhna - priporočene hitre prijave

 

Eksotični FotoPOTEP - Flores, Komodo, Bali 2020

4. april / Ljubljana – Bali
Polet iz enega izmed bližnjih letališč
5. / Bali – Bali
Pridemo na Bali in se namestimo v vilah Zala. Sprehod skozi ulice v Kuti, sprehod po plaži in večerja. Po želji balijska masaža, bazen...
6. / Bali – Flores
Zjutraj odhod na letališče. Nepotrebne stvari pustimo v vilah. Prihod na Flores, namestimo se v Coconut resort. Spoznavanje okolice, peščena plaža, kopanje, sončni zahod, večerno fotografiranje, zvezde.
7. / Flores
Gremo na ogled vasi na kolih Bugis. Videli bomo kako predelujejo bombaž od začetka do obleke. Nato na barko in na drugi samotni otok s prekrasnimi plažami, snorkling, kosilo na plaži kjer si sami spečemo ribe in drugo.
8. / Flores
Ogled še delujočega vulkana Kelimutu s tremi jezeri, ki skozi leto spreminjajo barvo.
9. / Flores
Ogled vasi v gorah Bena, v katere le redko zaide noga popotnika in kjer živijo še povsem preprosto, sledi "namakanje" v vročih vulkanskih vrelcih. 
10. / Flores
Riževa polja v obliki pajčevine, čudovita panorama
11.  / Flores - Komodo island
S čolnom na Komodske otoke – zanimiva pokrajina, komoških varani in enkratna plaža "Pinky beach" za snorkling in podvodno fotografiranje.
12. / Flores - Komodo island
Prosti dan za plažo, pregled fotografij, okoliški potep…
13. / Flores - Bali
Zjutran polet nazaj na Bali in v Vila Zala.
14. / Bali
V zgodnjih jutranjih urah gremo na vulkan Batur, pod njim je jezero z zanimivo vasjo, ki nas popelje desetletja nazaj. S čolni po mirnem vulkanskem jezeru do pokopališča Trunyan kjer mrtvih ne pokopljejo (glej video), nato na riževa polja, in tempelj. Bali kot otok bogov in čudovitih sončnih zahodov slovi tudi po zdravilcih. Se še spomnite filma "Jej, moli, ljubi" (Julia Roberts). Če bo želja lahko zdravilca tudi obiščemo. Za vse, s kulinarično žilico, pa pripravimo tečaj balijske kuhinje.
15. / Bali
Dopoldan možen šoping in v večernih urah polet proti Evropi 
16. april / Bali
Ljubljana

 

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com