Naročite se na enovice

http://www.foto-klik.si/sl/fotoaparati-kamere/mirrorless-brezzrcalni-fotoaparati-224?manufacturer=Fujifilm
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

 

Bilo je nekoč na Kreti

21.10.2004 09:57

Sonce, morje, dobra družba in zabava, z drugimi besedam - absolvent na Kreti. Party se je začel takorekoč takoj, prvo pravo rajanje pa že ob vstopu na ladjo. Od takrat pa do vrnitve domov ni bilo popuščanja party ritma.

 

Vsi bodoči absolventi boste lahko uživali v vodnih parkih z divjimi tobogani in neskončnimi bazeni, rajskih plažah, grški zgodovini, dobri družbi in nenazadnje nepozabnem doživetju.

 

Napotki za fotografe. Za tak projekt rabite široki kot ter tele objektiv. Široki kot zato, da ste čim bliže dogajanju in tako date gledalcu občutek kot da je tudi sam vpleten v dogajanje. Tele objektiv pa za vsak slučaj, če ne morete priti dovol blizu dogajanja, če je akcija prenevarna za vas ali vašo opremo, za raznolikost fotografij in ne nazadnje za zanimive portrete.

 

Zavedati pa se morate še enega dejstva, če ste preveč boječi za svojo opremo potem raje pozabite na DSLR in vzemite s seboj 'trotlco'. Naj navedem samo par sovražnikov, ki oprezajo na vas in vašo opremo: morje, vlaga, sol, pesek, veter (vaši najbolj zahrbtni zovražniki), alkohol in druge opojne in manj opojne pijače, ki špricajo na vse strani, brezbrižneži, komolci... A neglede na vse naštete težave je mučenje sladko in ko fotograf zagleda svoje uspešno delo na velikem ekranu je veselje primerljivo veselju malega otroka.

 

Ker sem se zavedal zgoraj naštetega dejstva sem vzel s seboj samo SIGMA 28-70mm f/2,8 EX, MINOLTA 80-200 f/2,8 APO G ter svojega ljubljenčka MINOLTA 100mm f/2,8 Macro (za gušt, ljubim njegovo ostrino). Pogrešal sem sicer MINOLTA 20mm f/2,8 objektiv, ki ga zelo rad uporabljam pri to vrstnem fotografiranju. A glede na to da je pri taki masi ljudi treba neprestano paziti na opremo, je bila vrednost le te veliko več kot zadostna.

 

No, pa naj se akcija začne!

Široki kot!

 

Aerobika je zdrava, zato se pridruži tudi ti. Približaj se, fotografiraj s širokim kotom. Tako daš gledalcu občutek da tudi sam sodeluje.

 

Gibajte z boki. Tudi detajli znajo biti zanimivi.

 

Bodi vedno pripravljen na nenadne izbruhe veselja.

 

Kjer je umetna svetloba, je tudi izziv. Izrabite umetno svetlobo za posebne svetlobne efekte, bliskavico pa uporabite le toliko, da zamrznete glavni objekt na fotografiji.

 

Uporabljajte dolge čase, da dobite barve za ozadje. Seveda, brez fleša ni nič. Tukaj je bil čas osvetlitve 1/2s; f/4,5; ISO 400; fleš je bil zmanjšan za -2.

 

Nočno življenje absolventa na Kreti

 

Nočno življenje absolventa na Kreti

 

Nočno življenje absolventa na Kreti

 

Nočno življenje absolventa na Kreti

 

Nočno življenje absolventa na Kreti

 

Nočno življenje absolventa na Kreti

 

Nočno življenje absolventa na Kreti

 

Nočno življenje absolventa na Kreti

Posebni efekti!

 

Izkoristi prednosti zoom objektiva. 1/15s; f/16, fleš -1. Med osvetljevanjem zoomiraj.

 

Koktaili posebno dobro uplivajo na moško populacijo. Naenktat boste videli dve! Slika na sliko. Še poseben izziv za fotografa na film!

Tele objektiv!

 

Kjer je nevarnost za vašo opremo uporabite tele objektiv. Voda ni najboljši prijatelj vašega konjička. 200mm f/5,6, čas 1/500. Dosti globinske ostrine in ravno prav hiter čas, da zamrzne glavni objekt in obenem prikaže malo dinamike. Eksperimentirajte s časom in blendo!

 

Še ena absolventska olimpijska disciplina: sinhrono plavanje. Morda na prvi pogled ne zgleda tako, saj je ta fotografija le 1/750s, tri minute trajajoče prezentacije sinhronega plavanja.

 

Pravilo št. 1, pa čeprav na zadnjem mestu, bodi vedno v pripravljenosti!
 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com