Naročite se na enovice

http://www.zdrzi-dlje.si/
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

 

 

 

Canon EOS 300D (uradna predstavitev)

Avtor:Matjaž Intihar
22.08.2003 14:49

 

EOS 300D smo lahko na uradni predstavitvi v Londonu že preizkusili


Canon nikakor ne miruje. Tudi konkurenca sama prizna, da jih Canon prehiteva tako po desni kot levi.
Že nekaj časa se je govorilo, o SLR kameri cenovnega razreda cca. 1000 EUR. V sedmi številki revije e-Fotografija vam novega modela še nisem smel napovedati saj uradne predstavitve še ni bilo.
Sedaj je tu. EOS 300D z pričakovano ceno 1000 EUR brez DDV, ki bo konkurenco močno prepričala v nižanje cen in predvsem drugačno razmišljanje na celotnem foto področju. Od kompaktnih kamer do najboljših zrcalno refleksnih. Digitalne kamere so s prihodom EOS 300D dobile povsem nov zagon in predvsem namen. Zelo dobro se sedaj da napovedati razrede kamer, za koga so namenjene in kaj od njih lahko pričakujemo.

 

 

Ohišje EOS 300D in posebej za njega prirejeni objektiv EF-S 18 - 55 mm

 

 

 

Malo mešanice med analognim predhodnikom EOS 300V z novimi digitalnimi dodatki. Predvsem uporabniki digitalnih kamer serije G in EOS so si z nastavitvami že domači. Nekaj je minimalnih lepotnih sprememb v menijih.


Z EOS 300D pa sem se na predstavitvi v Londonu med 20. in 21. avgustom že imel možnost tudi spoznati in fotografirati. Kamera je namenjena široki množici foto uporabnikov današnjih zmogljivih kompaktnih digitalnih kamer in vsem tistim, ki želijo iz analogne uporabe SLR kamere prestopiti v digitalni svet.

 

 

 

Oblika se je od analognega predhodnika EOS 300V, približala EOS 10D.


Kamera ima veliko digitalne tehnologije za zajem slike in procesiranje ter shranjevanje podatkov preneseno iz EOS 10D. Seveda pa je razlika očitna v ohišju. Torej kamera nudi nezahtevnemu uporabniku zadovoljivo kakovost in primeren način uporabe.
No še za vse tiste, ki iščejo razne podatke. Predvsem sem zasledil vprašanja glede baterije. Ta ostaja BP-511. Tako da so vse vaše baterije izpred dveh let od modela G1, do G5, EOS D30, D60 in 10D še vedno uporabne.
Kamera kot vse prave zrcalne premore tudi B nastavitev časa.

 

 

 

 

Prvi posnetki z EOS 300D na predstavitvi v Londonu

 

 

 

Z novim objektivom dobimo kot zajema 28mm objektiva iz Leica razreda

 

 

 

Za cca.269.000 SIT (samo telo) ga lahko v oktobru že imate. (vir: Canon CD)

 

 

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com