Naročite se na enovice

http://www.nanlite.si
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

Hahnel UniPal Plus univerzalni polnilec baterij

Avtor:Matjaž Intihar
04.03.2014 15:18

Sodobne elektronske naprave so »božji dar« za vsakega fotografa, popotnika. Vsaka nova »dobra« stvar pa ima lahko tudi kakšno napako. In če imate fotokamero, telefon, prenosni računalnik, bliskavico, baterijsko svetilko in greste na pot, potem veste, da so električni kabli in polnilci za raznovrstne baterije prava nočna mora.


Polnilec lahko "poje" skoraj vse. Dva manjša kontakta sta ob strani na notranjem delu polnica in dva v spodnjem. Kontakta s koleščki premikamo in nastavimo na širino kontaktov baterije. V polnilnik lahko vstavimo večino fotografu uporabnih baterij, saj je lahko njihova širina celih 5cm. Torej baterije od fotokamer, mobilnih telefonov, praktično vse je možno polniti preko tega polnilca.

 

Ne malokrat se zgodi, da s seboj nimamo pravega polnilca ali smo celo brez njega. Hahnel nudi zanimivo rešitev. To je prenovljeni univerzalni polnilec, preko katerega lahko polnite skoraj vse polnilne baterije. Kar je fotografu najbolj pomembno, možno je polniti veliko večino njegovih z energijo požrešnih naprav. Od Li-Ion baterij iz različnih fotokamer, do baterij AA, ki jih uporabljajo bliskavice, do baterij iz mobilnih telefonov. Obenem je v njem še USB izhod preko katerega lahko polnimo kopico sodobnih naprav, od tablic do MP3 predvajalnikov.


Polnilec ima tudi LCD zaslon. Preko njega vidimo koliko % baterije je že polno. Včasih nam zadostuje že to, da baterijo napolnimo samo do določene meje in že hitimo v njeno uporabo.

 

Hahnel UniPal Plus v paketu nudi kabel za vtič 220V in avtomobilski nastavek 12V.
Polnilec ima nastavke za AAA in AA baterije. Za druge pa lahko preko vrtljivih gumbov nastavimo širino +/- kontakta. Kar je novega na polnilcu od predhodnika, je opazen predvsem manjši LCD zaslon, preko katerga dobimo informacijo, koliko % energije je trenutno v bateriji. Oziroma laže vemo, do kje je baterija napolnjena in koliko časa še potrebujemo za 100% polnjenje.


Polnilec ima 12V vhod in USB izhod za polnjenje naprav preko njega. Tako lahko polnimo baterijo iz naše kamere in mobilni telefon ali tablico, ki se polni preko USB vhoda.

 

V kompletu dobimo EU in UK vtič s kablom, ter 12V kabel za polnjenje preko avtomobilskega akumulatorja.

 

Univerzalni polnilec Hahnel UniPal Plus je odlična naprava za vse, ki imajo več naprav z različnimi baterijami. Vsekakor primeren polnilec za vse fotografe, popotnike, katerim je vsak dodaten kabel ali polnilna enota odveč.

 

 

Komentarji

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com