Naročite se na enovice

http://www.foto-klik.si/sl/fotoaparati-kamere/mirrorless-brezzrcalni-fotoaparati-224?manufacturer=Fujifilm
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

 

INFOS 2003 / Foto sejem

Avtor:Matjaž Intihar
22.10.2003 21:04
C-5060 na razstavnem prostoru.

 

C-5060 ima vrtljivo iskalo. Med vikendom takoj po sejmu ga bomo že lahko preizkusili.

Olympus C-5060 je že pri nas. Sicer še ne v prodaji ampak kot demo kamera, katero že lahko preizkušamo. Na sejmu INFOS, pa lahko na razstavnem prostoru podjetja Olympus Slovenija lahko opazite še DSLR kamero E-1 in mju Ferrari digital. Predstavljajo pa se še podjetja PENTAX, DIGIFOT, SONY, SIGMA, NIKON ...

Čeprav nas je v Sloveniji samo dva milijona, pa za svetovne proizvajalce digitalnih foto kamer nismo neopazni. Na sejmu INFOS je tudi za ljubitelje fotografije kar nekaj novosti, ki še v tujini niso v prodaji. Prednjači OLYMPUS. Predstavili so svojo DSLR kamero E-1, Camedia 5060, v vitrini pa se je svetil mju Ferrari digital z zaporedno številko 00022. Če vemo, da jih bo narejenih samo 10.000 potem imamo pri nas že eno izmed prvih kamer.

Danes 22.10. so predstavili DSLR kamero E-1. V vitrini se sveti Ferrari rdeč mju Ferrari 400 z številko 00022. Predstavljena sta še modela Camedia 5060 in 5000. Torej kar nekaj novosti.

 

Miha Klepac predstavnik podjetja Olympus Slovenija ob predstavitvi DSLR kamere E-1.

Poleg Olympusa ima večji razstavni prostor še Sony, s celotno TV, Video in Foto tehnologijo.

Sigma predstavlja celotno paleto svojih objektivov. V vitrini pa se bleščijo EOS 300D, Sigma SD9 in Kodak DCS 14n.

Tudi Nikon je predstavljen z bogato paleto kamer. Kako zaželjen pa je Nikon med obiskovalci, pa se je pokazalo že kmalu po odprtju sejma. Izginila je kamera.

Pentax in Canon sta predstavljena na manjših razstavnih prostorih vendar še vedno s večimi modeli kamer in strokovnjaki za predstavitev.

Opazen je tudi razstavni prostor DIGIFOT. Fotografija preko interneta je vse bolj prisotna. Zato ne čudi, da je veliko zanimanje tudi za možnost izdelave fotografij preko interneta.

Na sejmu pa je posredno udeležena tudi e-Fotografija. V samo dveh dneh jo je na razstavnem prostoru DIGIFOT in OLYMPUS pošlo vsaj 1000 izvodov.

Sejem INFOS bo odprt do petka 24.10. Do takrat pa si omenjene kamere lahko tudi ogledate.

 

SIGMA. Pa ne to tista iz Ljubljanske banke. Če želite kakovosten objektiv za nižjo ceno kot ga nudijo vaša originalna podjetja, le k njim. Pa ne v Ljubljansko banko ampak na bližnji INFOS. Na razstavnem prostoru pa si lahko ogledate tako EOS 300D kot Kodak DCS 14n. Torej močno željeno kamero najnižjega DSLR razreda in DSLR kamero s tipalom velikosti 36 x 24 mm in kar 14 milijona točkami. Na obeh pa SIGMA objektivi.

 

Na razstavnem prostoru SIGME si lahko ogledate tudi SD9. Cena je postala prav zanimiva. 189.000 SIT.

 

Na razstavnem prostoru PENTAX lahko tudi preizkusite kamero in si posnetke ogledate na računalniškem zaslonu ali vam jo izstiskajo na sublimacijskem tiskalniku.

 

DIGIFOT uspešno orje ledino slovenske internetne ponudbe izdelave fotografij.

 

C-5060 sem tokrat lahko preizkusil samo na razstavnem prostoru.

 

C-5060 preizkus ob zelo slabi svetlobi in ob dolgem času osvetlive.

 

C-5060 in 28mm. Ena redkih digitalnih kamer, ki brez dodatnih leč zmore 28mm široki kot.

 

V Ljubljani sta že kar dve kameri E-1.

 

 

In da nikakor nismo na tem majhnem trgu med zadnjimi priča tudi ta posnetek. Pri nas že imamo mju Ferrari 400 s zaporedno številko 00022. Lahko si ga ogledate na razstavnem prostoru Olympusa.

 

Za e-Fotografijo odmaknejo tudi zaprto vitrino.

 

Ker je narejenih samo 10.000 kamer se splača posneti tudi zaporedno številko. V Sloveniji smo dobili eno izmed prvih.
 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com